Vukan Savićević (Star sport)
Vukan Savićević (Star sport)

Voša stvara šanse, krajnje je vreme da ih realizuje

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 09:23

Novosađani u Ivanjici jure prvi trijumf u kalendarskoj godini (14 časova, TV Arena Sport 4)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Retko ko je mogao da nasluti da Vojvodina posle tri kola nastavka prvenstva Mozzart Bet Superlige neće uspeti da upiše trijumf. Novosađanima je na premijeri lučanska Mladost otkinula bodove u nadoknadi vremena pogotkom Ezea Frajdeja (1:1) i od toga šoka ekipa Božidara Bandovića nije uspela da se oporavi u narednih 180 minuta. Usledio je poraz u Kragujevcu od Radničkog 1923 (1:2), a onda i pored velikog broja šansi Lale pred domaćom publikom nisu uspele da savladaju Spartak iz Subotice (0:0).

Izabrane vesti

Ako ništa drugo, taj meč je dao nadu navijačima Stare dame da imaju čemu da se nadaju, jer je bio evidentan napredak u igri. Voša je napadala, pretila, ali je ozbiljno zatajila realizacija, bez obzira na sjajno veče protivničkog golmana Aleksandra Vulića, proglašenog za zgrača kola. Veruju u taboru Novosađana da će konačno proraditi i napadački arsenal tima – postigli samo jedan gol iz igre – te da će u Ivanjici protiv Javora osetiti slast trijumfa, prvog u ovoj godini (14 časova, TV Arena Sport 4).

Ako se ima u vidu broj šansi koje su Lale kreirale protiv Spartaka u Novom Sadu (osam udaraca u okvir gola) i činjenica da nijednom nisu pronašli put do mreže (doduše, jednom je gol poništen zbog ofsajda), jasno je da će realizacija u Ivanjici morati da bude besprekorna, jer na tradicionalno lošem terenu teško da će novosadski superligaš moći da napravi veliki broj izglednih prilika. Zato će šanse Vojvodina morati da iskoristi, u protivnom Javor može da uvede meč u svoj ritam i napravi Novosađanima problem na putu ka prvoj pobedi.

Svesni su toga i u stručnom štabu gostiju.

Pred nama je teška utakmica. Srećan sam kako smo igrali u prošlom kolu. Spremni smo za utakmicu taktički i analizirali smo ekipu Javora, kao i problem realizacije u 16 metara. Moramo da se prilagodimo i terenu, sigurno nije na nivou na kom bismo želeli. Moraćemo da igramo direktnije, brže između linija i da češće napadamo direktno ka golu“, rekao je trener Lala Božidar Bandović.

Stara dama je pod ozbiljnim pritiskom na ovom gostovanju i sve osim celog plena bilo bi ravno katastrofi, jer bi Lale mogle značajno da se udalje od pete pozicija, poslednje vredna evroscene, imajući u vidu da je Radnički 1923 stigao do nove pobede nad IMT-om (1:0).

Gajili su svi u Novom Sadu velike ambicije pred prolećni deo sezone, nastojali da ugroze i TSC na trećem mestu, ali je krenulo ispod svih očekivanja – samo dva boda iz tri susreta, uz svega dva postignuta gola. Zato je krajnje vreme da se Novosađani trgnu iz zimskog sna. Sigurno neće biti lako u Ivanjici, jer i Javor mora da se probudi posle crnog niza od tri vezana poraza. Izabranici Radovana Ćurčića poklekli su pred Partizanom kod kuće (0:1), potom u gostima poraženi od niškog Radničkog (0:1), da bi ih u prošlom kolu u Ivanjici deklasirao kragujevački Radnički 1923 (0:3). Kragujevčani su uspeli ono što retko kome polazi za rukom na lošem terenu u Ivanjici: da već posle prvog poluvremena steknu kapital od tri gola prednosti, čime su rešili sve dileme pre drugog poluvremena.

Kao opomena Lalama stoji nad glavom i tradicija. Čak tri i po godine čekaju na pobedu protiv Javora u gostima. Takođe, u jesenjem delu sezone Javor je bio na korak od sva tri boda na „Karađorđu“, ali jeostao praznih šaka. Bila je to najblaže rečeno luda završnica, jer su Ivanjičani golom Ibrahima Tanka (Javor ozbiljno oslabljen posle njegovog odlaska u Izrael, te Gigićevog u Tursku) vodili sve do 94. minuta, kada je Radomir Milosavljević iz kornera izjednačio, a koji minut kasnije iznudio penal iz kojeg je Asmir Kajević pogodio za pobedu. Imaće ekipa Radovana Ćurčića sigurno i veliki motiv da se revanšira za taj bolan poraz.

Trener Stare dame Božidar Bandović je zadovoljan pristupom izabranika pre sedam dana, te je najavio da neće menjati startnih 11. To znači da će opet susret početi štoper Seid Korać i na levom beku Guram Giorbelidze, dok će u veznom redu igrati Dejan Zukić kao „desetka“, ispred tandema zadnjih veznih, Radomira Milosavljevića i Njegoša Petrovića. Možda malo veću minutažu valja očekivati za Vukana Savićevića, iako još nije u potpunosti spreman, a ulascima s klupe pokazao je da je igrač sposoban da pravi razliku.

Projektovani sastav Vojvodine (4-3-3): Rosić – Lazarević, Crnomarković, Korać, Giorbelidze – Petrović, Milosavljević, Zukić – Radulović, Vukanović, Zadi Seri.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

14.00 (3,40) Javor (3,40) Vojvodina (2,15)

16.00 (9,50) TSC (6,00) Crvena Zvezda (1,28)

18.30 (1,28) Partizan (5,90) Železničar (9,50)

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama





tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara