Dejan Zukić (©Starsport)
Dejan Zukić (©Starsport)

Voša u Lazarevcu: Protiv Radnika nas poremetilo isključenje, sada idemo na tri boda

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.03.22. | 10:13

“Teren je takav kakav je, ali jednako će biti i nama i njima”, kaže mladi Dejan Zukić

Mini trijumfalna serija na startu prolećnog dela sezone zaustavljena je tamo gde se Novosađani nisu nadali: Radnik je odneo sva tri boda s “Karađorđa” pre četiri dana. Međutim, u taboru Vojvodine nadaju se da će u 25. kolu Superlige pokazati da je taj kiks prvenstveno posledica isključenja Stefana Đorđevića već u 34. minutu utakmice i da će se već koliko danas u Lazarevcu protiv Kolubare (18.00, TV Arena Premium 1) vratiti na pobednički kolosek.

Lale neće imati jednostavan zadatak. Ekipa iz Lazarevca je takođe sa dve pobede otvorila prolećnu polusezonu, a u prošlom kolu su na svom terenu poraženi od Metalca, pa će sigurno tražiti popravku protiv ranjenog novosadskog tima. Najveća opasnost po gol Emila Rockova svakako će biti napadač Uroš Đuranović, koji na svom kontu ima 10 pogodaka u dosadašnjem delu šampionata.

Izabrane vesti

Mladi vezista Vojvodine Dejan Zukić je ipak optimista i poručuje da su u Novom Sadu već zaboravili na poraz od Radnika i da u Lazarevcu idu na pobedu.

Prva dva kola odigrali smo zaista dobro i ispunili sve što je trener tražio od nas. Tako smo ušli i u meč protiv Radnika, ali nas je mnogo poremetio taj crveni karton. Da smo igrali sa 11 igrača, uzeli bismo sva tri boda. Taj meč ostaje iza nas i okrećemo se Kolubari. To je jedna iskusna ekipa koja je igrala veoma dobro tokom cele sezone, a posebno dobro igraju kod kuće. Teren je takav kakav je, ali pokušaćemo da se tome prilagodimo tokom zagrevanja. U svakom slučaju, jednako će biti i nama i njima. Na nama je da ispunimo ono što trener zahteva, da pobedimo i tako nastavimo put ka plasmanu u Evropu“, kaže 20-godišnji fudbaler, koji je ovog januara obradovao navijače Vojvodine.

Zukić je naime potpisao novi ugovor s Vošom i novosadskom klubu se na vernost obavezao sve do 024. godine čime je na ličnom primeru pokazao da veruje da se Lale kreću u dobrom smeru.

Hteo sam stvarno da ostanem u Vojvodini, a takođe da nisam produžio ugovor ne znam da li bih išao na pripreme, što je bio još jedan razlog da produžim saradnju. Naravno, razmišljam i o transferu, kao i svaki igrač voleo bih da se oprobam negde drugde u Evropi. Nikad se ne zna šta se može desiti po tom pitanju. Međutim, želim da još sazrim kao fudbaler u Vojvodini i da budem kompletan igrač kada napravim naredni korak u karijeri“.

Veruje da Voša sa pojačanjima može da ostvari ciljeve, a prvi i osnovni je izlazak u Evropu, pa onda i što duži boravak u Kupu Srbije.L ični učinak mu je u drugom planu.

Pojačanja su se veoma dobro snašla i mislim da će se njihov doprinos tek videti u nastavku prvenstva. Cilj svih u Vojvodini jeste da izborimo plasman u kvalifikacije za Evropu i da probamo da osvojimo Kup. Što se tiče mojih ambicija, treba da dajem maksimum na svakom treningu i utakmici i da iskoristim šansu kad budem u startnih 11. Želim da zabeležim još više golova i asistencija u nastavku, ali ako budem radio naporno, mislim da će to doći samo od sebe. Ipak, na prvom mestu mi je timski uspeh, pa tek onda moj pojedinačni“, zaključio je talentovani fudbaler Voše.

18.00: (4,10) Kolubara (3,45) Vojvodina (1,93)

Ovo će biti ukupno treći susret ova dva tima, a tek drugi prvenstveni duel. Prethodno su se sastajali u okviru Kupa Srbije u sezoni 2015/2016, kada je Voša prošla u osminu finala nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Drugi, poslednji susret između Kolubare i Vojvodine odigran je u jesenjem delu sezone u Novom Sadu, a Stara dama je slavila rezultatom 2:1 pogotkom Veljka Simića i autogolom Đuranovića. Kolubara je tada uspela samo da ublaži poraz u nadoknadi vremena pogotkom Nemanje Andrića.

Četa Dejana Đurđevića pred ovaj meč nalazi se na 11. mestu sa 29 bodova, a imaju samo bod manje od TSC Bačke Topole i Voždovca, koji su na pozicijama koje vode u plej-of. S druge strane, Vojvodina je na četvrtom mestu sa 36 bodova, a cilj Stare dame jeste nova pobeda kako bi se čvrsto zadržala na četvrtom mestu i na vreme obezbedila izlazak na evropsku scenu.

SUPERLIGA - 25. KOLO

Utorak

Novi Pazar - Radnilčki Kg 0:1 (0:0)

/Kovačević 66/

Proleter - Spartak 0:3 (0:2)

/Bijelović 13, Tufegdžić 33, Todorovski 90+2/

Sreda

16.00: (2,80) Metalac (3,90) Radnički N. (2,70)

16.00: (1,62) TSC (3,90) Radnik (5,60)

18.00: (4,10) Kolubara (3,45) Vojvodina (1,93)

18.00: (1,45) Čukarički (4,30) Napredak (7,75)

Četvrtak

15.00: (13,0) Voždovac (6,25) Crvena zvezda (1,23)

17.05: (1,13) Partizan (8,50) Mladost (19,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan ZukićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara