(© Star sport)
(© Star sport)

Vošin evropski potencijal na ispitu, Vukanović nastavlja seriju

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.11.23. | 12:55

Novosađani u Bačkoj Topoli traže prvu pobedu na strani (19.30, TV Arena Premium 2)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

S obzirom na to kako je krenula sezona za Vojvodinu, navijači mogu čak da budu i zadovoljni petim mestom (na kojem su bili pre ovog kola), gde su se smestili sa učinkom od 19 bodova iz 13 mečeva. Dolaskom Ranka Popovića ekipa je postepeno podizala nivo, a napravljen je sjajan niz od pet uzastopnih prvenstvenih pobeda na „Karađorđu“, prekinut uu prošlom kolu protiv Železničara iz Pančeva (2:2). To je bila druga utakmica zaredom u kojoj su Lale olako ispustile veliki kapital od dva gola prednosti. Najpre ih je u Beogradu protiv Čukaričkog samo pet minuta delilo od pobede, ali su posle vođstva od 2:0 na kraju odneli samo bod (2:2), a sličan scenario viđen je i protiv debitanta u Mozzart Bet Superligi pre sedam dana, s tim da su se u ovom meču Novosađani ozbiljno ispromašivali.

Izabrane vesti

Posle pomenuta dva vezana remija, novosadsku ekspediciju očekuje paklen raspored, jer im predstoje redom dueli sa vicešampionom, šampionom i liderom na tabeli Mozzart Bet Superlige. Pre nego što odmere snage sa beogradskim "večitim" (sa Crvenom zvezdom u Novom Sadu, Partizanom u gostima), idu na noge TSC-u, pa će u Bačkoj Topoli, u derbiju 15. kola Mozzart Bet Superlige, pokušati da zabeleže prvi ovosezonski trijumf na strani (19.30, TV Arena Premium 2).

Pred četom Ranka Popovića su izuzetno teški izazovi i to će u suštini biti pravi testovi za ekipu iz Novog Sada, koja ima visoke evropske ambicije, oličene u napadu na treće mesto. Po trenutnom stanju na tabeli za tu poziciju moraće ozbiljno da se porvu upravo sa današnjim protivnikom, jer je ekipa Žarka Lazetića najbliža vodećem dvojcu. Zapravo, mečevi protiv TSC-a, kasnije Zvezde i Partizana, Voši predstavljaju ispite na kojima će da testira evropski potencijal. Ukoliko želi da poraste, pokaže zrelost i napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu (peto mesto), moraće da pokaže zube u ovim susretima, kako bi sakupila dovoljan broj bodova i bila konkurent u borbi za vrh.

Ono što možda ide na ruku Lalama jeste to što su se Topolčani istrošili u Ligi Evrope, gde su u četvrtak pretrpeli težak poraz od Frajburga (0:5), pa je pitanje da li su uspeli da se oporave od takvog udarca. Novosađani nisu dugo poraženi na ovom gostovanju (već dve godine), a prošle sezone su u dva navrata u vojvođanskom derbiju na strani uzeli bod (oba puta je bilo 1:1). Iz tabora Stare dame, kao i uvek, poručuju da idu na sva tri boda, iako znaju da su protiv TSC-a u ulozi autsajdera i da će morati da pruže odličnu partiju, ako žele da donesu ceo plen u Srpsku Atinu. Moraće da odigraju svih 90 minuta kao u prvom poluvremenu protiv Pančevaca. Optimizam Vojvodina može da bazira, pre svega, na snažnom napadačkom potencijalu, koji je došao do izražaja na prethodnim utakmica. Reč je o blickrigu za koji je Voša postala maher. U prošlom kolu Novosađani su sa dva brza gola bacili u nokdaun Pančevce: vodeći gol postigao je Radomir Milosavljević u 11. minutu, a samo tri minuta kasnije prednost dupliraо Aleksa Vukanović. Vošin špic je u impresivnoj golgeterskoj seriji i pokazuje da je pravo pojačanje. Na pet utakmica, računajući i Kup Srbije, isto toliko puta je tresao mrežu rivala, i po pravilu je bio deo pomenutog blickriga. Strelac je bio i pre dve nedelje protiv Čukaričkog na Banovom brdu (2:2), kad je Dejan Zukić načeo Brđane u 13. minutu, a tri minuta kasnije Vukanović duplirao prednost. Isto je bilo i pre toga u pobedi nad Radnikom (3:0), posle gola Normana Kembela, Aleksa je postigao drugi gol. A i u gradskom derbiju u Kupu Srbije protiv Novog Sada (2:0), samo što su tada Lale dva brza pogotka postigle u finišu. Uz to, Vukanović je tresao mrežu i u Novom Pazaru, kada je domaći tim rutinski slavio sa 3:1, ali je taj meč Vošin napadač počeo sa klupe. Veruju navijači Vojvodine da će momak iz Gajdobre da nastavi golgetetski niz, te da će barem jednom zatresti i mrežu Topolskog sportskog kluba.

Kadrovska situacija i dalje nije dobra u timu Ranka Popovića, pa su pod upitnikom nastupi povređenih Normana Kembela i Mateusa Indija, koji su propustili prošlo kolo. Realno je očekivati da Novosađani na TSC areni počnu u istom sastavu kao i pre sedam dana, s tim da se vraća Lazar Rosić, koji je zbog nagomilanih žutih kartona preskočio okršaj sa Železničarom.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Rosić, Crnomarković, Đorđević – Milosavljević, Zukić – Radulović, Nikolić, Malbašić – Vukanović.

MOZZART BET SUPERLIGA, 15. KOLO

Petak

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Đo 69/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 3:0 (2:0)

/Vidakov 3, 19, 73/

Radnik - Napredak 1:2 (0:1)

/Duronjić 68 - Đ. Jovanović 30, Đeković 54/

Železničar - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Romanić 16 - Ivanić 61, Mijatović 76/

IMT - Mladost 0:1 (0:1)

/Sremčević 22/

Nedelja

16.30 (2,30) Javor (3,30) Spartak Ždrepčeva krv (3,20)

19.00 (1,45) Partizan (4,40) Čukarički (7,50)

19.30 (2,15) TSC (3,45) Vojvodina (3,40)

***kvote su podložne promenama






tagovi

FK VojvodinaAleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara