Vošin uzlet usporen na Čika Dači: Kragujevčani dva puta vodili, Malbašić produžio niz bez poraza

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.04.23. | 18:16

Remi Radničkog 1923 i Vojvodine – 2:2

Uhvatila je Vojvodina ozbiljan zalet u prethodnom periodu, ali je taj uspon ka vrhu usporen na Čika Dači. Dva puta su ove sezone Novosađani nadigrali Radnički 1923, ali nisu uspeli i treći put, pa da bi preuzeli četvrto mesto moraju da čekaju trijumf Crvene zvezde u večitom derbiju – 2:2 (1:1).

Koštali su Novosađane celog plena golovi primljeni početkom oba poluvremena. Najpre su doživeli hladan tuš već u 7. minutu igre, kada je prednost Kragujevčanima doneo Luka Milunović nakon katastrofalne greške Nemanje Ljubisavljevića pred svojim golom. Anulirali su ekspresno tu prednost gosti u 18. preko Nikole Čumića posle prekida. Više je to bio centaršut nego direktan šut na gol najboljeg strelca Lala, ali lopta nikog nije zakačila na putu ka mreži, pa je Čumić stigao do svog 11. pogotka u Mozzart Bet Superligi. 

Izabrane vesti

Ali početkom drugog dela, u 54. minutu Ljubiša Pecelj doneo je novu prednost svom timu, a Malbašić je u samom finišu uspeo da donese deo plena Vojvodini.

Strateg Lala Radoslav Batak odlučio se danas za veoma ofanzivnu postavu, sa dvojicom napadača Nemanjom Nikolićem i mladim Jovanom Miloševićem. Takva postavka donela im je rezultat protiv Pazaraca u poslednjem kolu osnovnog dela Mozzart Bet Superlige, kada su Lale blickrigom pregazile rivala, ali danas to nije išlo tako glatko.

Rano vođstvo domaćinu doneo je Luka Milunović nakon kardinalne greške Ljubisavljevića. Konfuziju Vošinog štopera iskoristio je Vidosavljević, ukrao mu loptu na pet metara od gola i potom je samo prosledio do bivšeg člana Crvene zvezde, kome nije bilo teško da je smesti u mrežu. Malo je nedostajalo da Milunović stigne do novog gola samo pet minuta kasnije, kada je pobegao odbrani Lala, ali je lopta završila malo pored stative.

Usledio je i novi problem za Novosađane, zbog povrede kapitena Uroša Vitasa, Batak je morao da napravi prinudnu izmenu i pošalje na teren Mamadua Traorea.

Krenula je Vojvodina još agresivnije i bila veoma opasna po protivnički gol.

Milošević je najpre zapretio sa nekih desetak metara, nakon što mu je lucidno loptu odložio Nemanja Nikolić, ali je talentovani napadač šutirao preko gola. Bila je to samo najava izjednačenja.

U 18. minutu Čumić je poravnao rezultat pogotkom iz slobodnog udarca. Bio je to doduše centaršut, ali niko nije zakačio loptu na njenom putu ka golu, što je prevarilo čuvara mreže Radničkog .

Nastavili su se naleti Vojvodine, koja je želela što pre da dođe i do preokreta, ali je odličnim itnervencijama gol čuvao Leković, povratnik među stative Kragujevčana. Zaustavio je dobar pokušaj Nemanje Nikolića, a u samom finišu prvog dela igre odličnim intervencijama sprečio Miloševića i ponovo Nemanju Nikolića da donesu preokret. Stavljao je na muke defanzivce domaćih i Nikola Čumić veoma opasnim probojima i centaršutevima po levoj strani. U veoma dobroj šansi da donese preokret našao se i Baraj na isteku pola sata igre, ali je loptu poslao preko prečke.

Mogao je sve te promašaje da kazni Radnički. Najpre je Vidosavljević pobegao odbrani gostiju, zaobišao i i golmana Carevića, ali na kraju nije poslao dobar završni pas do Milunovića, a potom se Đurić spetljao u završnici, posle dobro istrčanog kontranapada, pa nije bilo promene rezultata do odlaska na odmor.

U nastavku su opet gosti prvi zapretili preko Čumića, koji je šutirao snažno sa distance, ali je Leković i tu loptu skrenuo iznad gola.

Kako to obično i bude u fudbalu, sve propuptene šanse Lala, domaći su kaznili i posle devet minuta igre u drugom delu stigli do novog vođstva pogotkom Pecelja. Golu je prethodio udarac Milunovića, samo nakratko je intervenisao Carević, ali se na pravom mestu našao Pecelj i doneo novo vođstvo svom timu.

Napravio je Batak ofanzivne promene, poslao na teren Uroša Nikolića, Malbašića i Veljka Simića. Međutim, nije Stara dama ličila na sebe u nastavku, nije bilo lepršave igre niti pravih rešenja u napadu. Kumovala je tome i povreda Nikole Čumića, koji je tokom prvog dela igre bio najopasniji po protivnički gol.

Zanimljivo je da je Joksimović zamenio Činedua posle samo osam minuta provedenih na terenu u drugom poluvremenu, a čini se da nije razlog povreda. Ušao je Nigerijac u 62. minutu, a već u 70. ga je zamenio Evandro.

Uneo je živost u igru gostiju Veljko Simić, koji se našao u dve veoma dobre prilike petnaest minuta pre kraja, prvi put je pogodio samo spoljni deo mreže iz kaznenog prostora, a drugi njegov pokušaj zaustavio je Leković, još jednom kvalitetnom intervencijom.

Činilo se da će Voša upisati prvi poraz nakon pola godine, ali je u 88. minutu Mlabašić doneo novo izjednačenje. Dobru asistenciju Uroša Nikolića, sproveo je u mrežu preciznim udarcem sa deset metara i doneo bod svom timu.

 MOZZART BET SUPERLIGA – PLEJ-OF, DRUGO KOLO

RADNIČKI 1923 – VOJVODINA – 2:2 (1:1)

/Milunović 7, Pecelj 54 – Čumić 18, Malbašić 88 /

Kragujevac

Stadion: Čika Dača

Gledalaca: 300

Sudija: Jovan Šegrt 

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Leković 6,5 – Ponjević 5,5, Miličić 5,5, Mitrović 6, Pecelj 7 – M. Vidović 6, Krajišnik 5,5 (od 46. Zorić 5,5) – Čolović 6, Vidosavljević 7 (od 84. Ivanović-), Đurić 6 (od 84. Jovanović-) – Milunović 7 (od 62. Činedu-, od 70. Evandro-)

VOJVODINA (4-1-4-1): Carević 6 – Jeličić 5,5, Vitas - (od 14. Traore 6), Ljubisavljević 5 (od 69. V. Simić 6,5), Lazarević 6 – Topić 6 – Baraj 5,5 (od 61. Malbašić 7), Zukić 6, Milošević 6, Čumić 7 (od 69. Milosavljević 5,5) – N.Nikolić 6 (od 61. U.Nikolić 6,5)

Igrač utakmice: Luka Milunović 7 (Radnički 1923)

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-OF

Sreda

Novi Pazar - Voždovac 0:1 (0:0)

/Burmaz 90/

Radnički 1923 - Vojvodina 2:2 (1:1)

/Milunović 7, Pecelj 54 - Čumić 18, Malbašić 88/

18.30: (3,70) Partizan (3,40) Crvena zvezda (2,05)

Četvrtak

18.30: (2,15) TSC (3,40) Čukarički (3,40)



tagovi

Filip MalbašićLuka MilunovićRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara