Vošin zadatak: Da se raščiste računi s Kolubarom i potvrdi bod sa Marakane

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.02.23. | 10:58

Lale traže trijumf u prvom ovogodišnjem susretu na „Karađorđu“ i pokreću pobednički niz (16.00, TV Arena Sport 7)

Pre sedam dana fudbaleri Stare dame osvojili su veliki bod na „Marakani“ protiv aktuelnog šampiona i lidera Mozzart Bet Superlige Crvene zvezde (1:1) i dobrom partijom najavili da su kadri da ostvare velike ciljeve, od kojih je primarni grupna faza u Evropi. Svi u taboru Novosađana su svesni da će tek u nastavku sezone morati da opravdaju taj remi, a prva stanica na tom putu jeste ekipa Kolubara, koju danas dočekuju u Novom Sadu (16.00, TV Arena Sport 7).

Biće to premijerni meč na „Karađorđu“ u ovoj godini, a prvi posle tri meseca pauze, i lepa prilika izabranicima Milana Rastavca da trijumfom pred svojom publikom uhvate zalet na putu ka osvajanju željenog trećeg mesta.

Izabrane vesti

Motiv više Novosađanima za pobedu nesumnjivo će biti to što imaju neke neraščišćene račune sa Kolubarom iz prvog dela sezone. Naime, Lazarevčani su otkinuli bodove Voši jesenas u gostima (2:2). Nije taj susret šestog kola ostao baš u lepom sećanju Lalama. Stigli su Novosađani u Lazarevac silno motivisani za nastavak dobrog niza, kao tada jedini tim bez primljenog pogotka, a onda im je Kolubara dala dva gola. Poremetilo je to donekle onaj početnički trijumfalni žar Stare dame, koja je potom petnaest dana tražila povratak na pobednički kolosek. Takođe, posle tog meča pričalo se dosta i o sudijskim odlukama (ponovljen penal za Kolubaru posle kojeg je stigla do vođstva, sporno i da li je bilo igranja rukom prilikom drugog pogotka Lazarevčana), te će sigurno izabranici Milana Rastavca imati još veću želju da dođu do celog plena.

Treba očekivati ofanzivan pristup Vojvodine od samog starta, koja će pokušati da na krilima svoje publike što pre dođe do kapitala. Ipak, neće imati baš lak zadatak, jer je Kolubara ekipa koja se dobro brani. Osim toga, otvorili su trijumfom nad Radnikom (1:0) prolećni deo prvenstva, pa u pobedničkom raspoloženju dolaze u Novi Sad. Ni tradicija Vojvodini mnogo ne garantuje: na četiri odigrana susreta po jednom su slavile obe ekipe, a dva meča, računajući i poslednji, završeni su bez pobednika. Ali bez obzira na sve, pa i na ne baš idealne uslove na terenu, Vojvodina jednostavno nema pravo na kiks.

“Otežavajuća okolnost za nas u ovom susretu jesu uslovi za igru, koji će malo ići na ruku Kolubare. Hladnoća i uslovi na terenu otežavaće bržu pas igru, s obzirom na to da ćemo imati ispred sebe blok, koji će stajati relativno nisko. Međutim, u ovom susretu nema prostora za bilo kakve kalkulacije. Želimo da igramo dobar fudbal, da se nametnemo, ugrožavamo Kolubaru što je više moguće i da na kraju dođemo do pobede”, jasna je poruka šefa stručnog štaba Vojvodine Milana Rastavca u najavi meča.

U prošlom kolu protiv Crvene zvezde, Beograđani su većim delom meča imali inicijativu i posed lopte na svojoj strani, pa će u stvari ovo biti prva prilika da Stara dama pred svojim navijačima demonstrira ofanzivni i kreativni napredak, na kojem se radilo tokom priprema u Turskoj.

U današnjem duelu stručni štab Stare dame imaće na raspolaganju sve igrače, s obzirom na to da se od povrede oporavio Uroš Nikolić, a u tim se vraćaju i Busnić i Vukčević, koji su propustili prošli meč zbog problema sa prehladom.

Verovatno neće biti većih promena u odnosu na startnih 11 iz prošlog kola, ali svakako ostaju neke manje dileme. Za razliku od meča sa Zvezdom, gde je uz Zukića u veznom redu igrao Topić, realno je očekivati da se na njegovom mestu nađe pomenuti Busnić, koji je pružao dosta dobre partije na toj poziciji tokom priprema. Topić bi možda u tom slučaju mogao da počne kao štoper u tandemu s Vitasom, iako je na osnovu dosad viđenog realnija opcija Traore. Takođe, povratak Uroša Nikolića u sastav ostavlja dilemu ko će početi na poziciji iza špica, budući da je u ulozi ofanzivnog veznog protiv Crvene zvezde bio Veljko Simić. Istina, i Simić i Uroš Nikolić mogu da igraju i na krilu, ali teško da će se tu naći pored raspoloženog Nikole Čumića, kao i talentovanog Uroša Kabića, koji je odličnom partijom i golom u Beogradu gotovo izvesno zaradio mesto startera i u današnjem okršaju sa Lazarevčanima.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Vitas, Traore, Đorđević – Busnić, Zukić – Kabić, V. Simić, Čumić – Malbašić.

MOZZART BET SUPERLIGA – 21. KOLO

Petak

Radnik - Mladost Lučani 1:0 (0:0)

/Radulović 89pen/

Čukarički - Radnički 1923 3:2 (0:0)

/Tomović 66, Lučić 90, Docić 90+6 - Činedu 72, Zorić 81/

Subota

14.00: (1,55) TSC (3,80) Napredak (7,00)

14.00: (10,50) Voždovac (5,70) Crvena zvezda (1,28)

16.00: (1,33) Vojvodina (5,00) Kolubara (10,00)

18.30: (1,17) Partizan (7,50) Mladost Gat (16,00)

Nedelja

14.00: (2,35) Javor (3,30) Spartak (3,05)

16.00: (2,10) Novi Pazar (3,45) Radnički Niš (3,50)



tagovi

Milan RastavacFK VojvodinaKolubara LazarevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara