(@Starsport)
(@Starsport)

Vošino biti ili ne biti: Bandović vraća Zukića među startere

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.02.24. | 10:38

Novosađani u komšijskom derbiju sa subotičkim Spartakom traže prvu pobedu u drugom delu sezone (18.30, TV Arena Premium 1)

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Prolećni deo sezone krenuo je prilično košmarno za igrače i navijače Vojvodine. Nakon remija na premijeri sa Mladosti iz Lučana kod kuće (1:1), Novosađani su pre sedam dana poraženi u Kragujevcu od Radničkog 1923 (1:2), te posle dva kola drugog dela sezone Mozzart Bet Superlige imaju samo jedan bod. Najblaže rečeno: skroman učinak za ekipu koja ima evropske ambicije i namerava da se za dve, tri sezone ozbiljno uključi u borbu za šampionsku titulu. Ukoliko žele da ostanu u trci za evrovizu, fudbaleri Stare dame moraju da pokažu reakciju i kako znaju i umeju upišu prvi trijumf u ovoj godini. Izabranici Božidara Bandovića sigurno su poljuljani zbog loših izdanja, pa će im vojvođanski derbi sa Spartakom iz Subotice u Novom Sadu biti i ozbiljan psihološki test, budući da Voša ima imperativ pobede (18.30, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

U taboru Stare dame smatraju da je samo pitanje trenutka kada će ekipa konačno da proigra, odnosno da demonstrira navijačkoj javnosti sve ono na čemu se insistiralo tokom priprema na Kipru. Za bilo kakve kalkulacije nema mesta, jer ništa osim celog plena ne može da zadovolji apetite rukovodstva i publike iz Srpske Atine. Dva bleda izdanja probudila su nezadovoljstvo kod navijača, kao i sumnju u rad stručnog štaba, koji je uvek prvi na udaru kod loših rezultata. Voda je došla do ušiju i novosadski superligaš mora početi da pliva jače, kako bi ostao u prilici da realizuje zacrtane ciljeve. U poslednje vreme Vojvodina se dosta muči u pokrajinskom derbiju sa Subotičanima, budući da Lale nemaju trijumf već gotovo tri godine.

Poslednji put novosadska Stara dama je savladala Golubove u četvrtfinalu Kupa (2:1) u martu 2021, a u šampionatu pobedu nad ekipom iz najsevernijeg grada u državi nisu izvojevali još od kraja 2020. U jesenjem delu sezone Vojvodina je poražena u Subotici (0:2), ali su u tom susretu Lale promašile sijaset dobrih šansi, odavali utisak boljeg rivala, pa se može reći da su tada nezasluženo ostali praznih šaka.

Uvek je neugodno igrati protiv ekipe koju predvodi temperamentni strateg Nenad Lalatović, koji će sigurno imati jak motiv protiv bivšeg kluba, sa kojim je podigao trofej Kupa Srbije 2020. godine. Iako i Spartak iz dva kola prolećnog dela ima takođe samo bod (remizirali su sa Napretkom u gostima 1:1 i poraženi od Mladosti iz Lučana kod kuće 0:1), treba istaći da su Subotičani od dolaska Lalatovića u novembru pokazali napredak u igri i postavili realnu ambiciju da napadnu plej-of.

Međutim, Voša danas mora da pokaže karakter, da pred svojom publikom od starta zaigra odlučno, s jasnom namerom da se osvoje sva tri boda. Ovo je ozbiljan test i za trenera Lala Božidara Bandovića i njegov stručni štab (veoma moguće da je ovo susret koji će im odrediti dalju sudbinu), kojima se već uzdrmala klupa posle pomenutog neuspeha u Šumadiji. Ovaj meč se može označiti kao Vošino biti ili ne biti: s jedne strane poraz ili remi bi samo dodatno produžili agoniju i uneli nervozu u ceo kolektiv, a sa druge strane pobeda bi ozbiljno podigla samopouzdanje i dala krila Novosađanima za nastavak sezone. Još ukoliko bi trijumf stigao uz lepršavu igru, onda bi struka mogla da kaže da je bilo zaista samo pitanje vremena kada će se ekipa pokrenuti.

Ovog puta najverovantije će se Bandović opredeliti za formaciju 4-3-3, što je najčešće uigravano tokom pripremnog peiroda. Eksperiment iz prošle runde sa trojicom štopera u poslednjoj liniji nije se pokazao kao produktivna stvar, jer su Kragujevčani bili vrlo opasni iz kontranapada u formaciji bez klasičnih bekova i tako postigli prvi pogodak. U poslednjih pola sata Vojvodina se vratila na fabrička podešavanja i izgledala organizovanije, ulaskom Dejana Zukića i Vukana Savićevića.

"U drugom poluvremenu u Kragujevcu smo jako dobro izgledali posle tih izmena. Tada su ušli igrači sa kojima smo najviše radili i koji imaju bolju komunikaciju. U tim momentima smo izgledali jako dobro i uspeli da izjednačimo. Zukić je pokazao karakter i da je pravi lider, postigao je gol i to je najvažnije", rekao je Bandović u najavi meča.

Izvesno je da će upravo Zukić početi u sredini terena sa ofanzivnom ulogom umesto Uroša Nikolića, koji nije prikazao očekivana izdanja, te je realno da šansu vreba sa klupe. Novajlija Vukan Savićević nije još spreman za svih 90 minuta, pa je realnije da će minutažu upisati u drugom poluvremenu. Na poziciji zadnjeg veznog igraće Njegoš Petrović, a pitanje je kome će još stručni štab ukazati poverenje na istoj poziciji, da li Radomiru Milosavljeviću (čini se da je bliži mestu startera) ili pak Mateusu Indiju. Na desnom krilu će standardno dejstvovati Andrija Radulović, a verovatno će po levoj strani ponovo prednost u odnosu na kapitena Filipa Malbašića dobiti novajlija Kejleb Zadi Seri.

Projektovani sastav Vojvodine (4-3-3): Rosić – Lazarević, Crnomarković, Jeličić, Bukinac – Petrović, Milosavljević, Zukić – Radulović, Vukanović, Zadi Seri.

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

Radnik Surdulica - Partizan 1:2 (0:0)

/Šovšić 90+4 penal - Marković 70, Baždar 90+2/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Kanga 8 pen, Endijaj 37, Bukari 75 pen/

Železničar - TSC 2:3 (0:2)

/St. Jovanović 61, Kahvić 90 - Ćirković 4, 59, Pejić 19/

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara