Foto: Reuters
Foto: Reuters

Votford na Dipdejlu uvek rado viđen gost

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.02.21. | 12:51

Stršljenovi nisu pobedili Preston na strani u 21. veku, a ove sezone u Čempionšipu postigli su samo sedam golova na 14 mečeva na strani

Votford je jedan od ozbiljnijih kandidata za promociju u Premijer ligu, Preston nije, ali mu to neće smetati da dâ sve od sebe da uspori ekipu ekipu Čiska Munjoza na tom putu. Sastav iz Lankašira željan je osvete za ubedljiv poraz na Vikaridž roudu iz prvog dela sezone i tražiće je na svom Dipdejlu (20.00), iz perspektive Votforda jednom od najomraženijih stadiona.

Otkako su Stršljenovi zaboli četiri žaoke Prestonu u prvom delu sezone, neke okolnosti su se promenile. A glavna je da već dva meseca ekipu umesto Vladimira Ivića predvodi španski stručnjak Munjoz. Pod njegovom dirigentskom palicom Votford će pokušati da zabeleži prvi trijumf na gostovanju protiv Prestona u ovom veku. Posećivali su Zlatni momci Dipdejl 11 puta od 2000. godine i izvukli samo četiri remija uz sedam poraza.

Izabrane vesti

Međutim, posle demoliranja Bristol Sitija u prethodnoj rundi pucaju od samopouzdanja. Odigrali su savršenu utakmicu postigli šest pogodaka, a biljirali su Ken Sema i Ismaila Sar sa po dva gola. Odavno nisu imali bolji zamajac za prekid decenijskog posta u Lankaširu. Ipak, ne bi trebalo zaboraviti da je Votford najubedljiviji domaćin Čempionšipa, ali kada se bitke vode na strani Stršljenovi gledaju u pod i retko ko ih se plaši. Postigli su samo sedam golova na 14 utakmica van Vikaridž rouda.

U sastavu četvrtoplasiranog tima drugog ranga engleskog fudbala neće se naći Foster i Sakses, dok su Foster i Perica pod znakom pitanja. Kada je reč o domaćoj ekipi van protokola su Bauer, Molt i Rad.

Votford bi u slučaju trijumfa preuzeo treće mesto bar na 24 sata dok Svonsi ne odigra svoj meč sa Notingem Forestom, dok bi Preston, iako trenutno 11. mogao čak do sedme pozicije i predvorja plej-of zone. Naravno za takav scenario je potrebno da se mnogi rezultati poklope, a čak i da se to dogodi, šesto mesto bi i dalje bilo bar pet bodova daleko.


tagovi

votfordPreston

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara