Nikola Mitić (©fkvozdovac)
Nikola Mitić (©fkvozdovac)

Voždovac pomera granice: Zmajevi predstavili najmlađeg trenera u istoriji Mozzart Bet Superlige

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.02.24. | 17:58

Nikola Mitić zvanično preuzeo ekipu iz Zaplanjske

Brza reakcija u Zaplanjskoj. Samo četiri dana pošto je mnoge iznenadio rastankom sa mladim i perspektivnim stručnjakom Markom Savićem, Voždovac ga je zamenio još mlađim strategom Nikolom Mitićem. Preciznije, najmlađim u istoriji Mozzart Bet Super lige.

"Kako slogan kaže, klub kao ni jedan drugi – fudbalski klub Voždovac obara još jedan rekord. Najmlađi šef struke u istoriji Superlige danas je zvanično seo na klupu najmlađeg tima u Evropi", navodi se u saopštenju kluba sa krova Tržnog centra.

Izabrane vesti

Tridesetdvogodišnjem stručnjaku ovo će biti prvi samostalni angažman u seniorskom fudbalu budući da je iskustvo sticao u kadetskoj selekciji Crvene zvezde te kao asistent u estonskoj Levadiji, sa kojom je osvojio tamošnje prvenstvo i kup.

"Radujem se ovom izazovu! Činjenica da sam postao najmlađi trener u Super ligi je s jedne strane za ponos, ali sa sobom nosi i veliku odgovornost prema kolegama, da dokažemo i pokažemo da mi u Srbiji imamo kvalitetan kadar. Zahvalan sam što sam dobio priliku da budem glavni trener u ovakvom klubu, u jednom organizovanom sistemu i nastavićemo da radimo i stremimo ka istim ciljevima koje smo na početku sezone postavili", poručio je Mitić na predstavljanju.

Novi strateg tvrdi da značajnih promena u filozofiji igre i pogledu ciljeva neće biti u nastavku sezone.

"Postavili smo na početku ciljeve - trofej u Kupu i konkurencija za izlazak u Evropu, i od toga ne odustajemo. Ja verujem da ćemo ih uz pravu psihološku pripremu i unapređenje igre i ostvariti. Nastavljamo da igramo ofanzivan fudbal, principi igre ostaju isti, to je nešto u šta verujem i što može da nam donese i rezultate. Jasno je da sam ja karakterno drugačiji, kao i svako od trenera u stručnom štabu, ali smo navikli jedni na druge, poznajemo se i radimo dalje punom parom", zaključio je novi glavni trener kluba iz Zaplanjske.

O razlozima promene trenera koja se dogodila u pauzi između jesenjem i prolećnog dela sezone govorio je sportski direktor Zmajeva Bojan Leontijević.

"Odlazak Marka Savića nije nas zatekao nespremnima. On je to najavljivao i u prethodnom periodu, što zbog ponuda i interesovanja klubova iz inostranstva o kojima se pričalo, što zbog ličnih razloga koji su ovoga puta presudili. Zahvalni smo mu na svemu što je uradio tokom svog mandata i želimo mu mnogo sreće u nastavku karijere", poručio je Leontijević.

Šestoplasirani Voždovac sezonu nastavlja sa 28 bodova, a na prolećnoj premijeri očekuje ga gostovanje aktuelnom prvaku Crvenoj zvezdi. Vatreno krštenje za Mitića.


tagovi

fk voždovacNikola MitićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara