Mateo Genduzi (©Reuters)
Mateo Genduzi (©Reuters)

Vrata Arsenala zatvorena za Genduzija

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.03.21. | 13:09

Francuski fudbaler se neće vraćati na sever Londona

Mateo Genduzi je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka napustio Arsenal, preselio se u berlinsku Hertu na jednogodišnju pozajmicu. Nemački klub nema opciju da ga otkupi, pa će se po isteku kratkoročne saradnje Francuz vratiti u London, gde se ipak neće zadržavati. Engleski mediji javljaju da je uprava kluba sa Emirata prelomila, 21-godišnji vezista će narednog leta biti prodat.

Iako je u dresu Gunera ostavio dobar utisak na terenu, van njega je pravio probleme. Tako je posle dva sudara sa Mikelom Artetom doneta odluka da se pošalje na pozajmicu u glavni grad Nemačke. Najpre je problem nastao tokom trening kampa u Dubaiju, kada se Genduzi sukobio sa Sokratisom Papastatopulosom, što je dovelo i do rasprave između španskog stručnjaka i francuskog veziste. Ostao je u timu, ali je čašu prelio incident iz juna, kada je uhvatio za gušu zemljaka iz Brajtona Nila Mopeja tokom utakmice, što je razbesnelo Artetu i tu je bio kraj.

Izabrane vesti

Želeo je Arsenal i da ga proda tokom letnje pijace, Unaj Emeri je izrazio želju da ga vidi u Viljarealu, ali je uprava kluba iz Severnog Londona tražila 35.000.000 evra. Nije došlo do dogovora, pa se bivši fudbaler Lorijana preselio u Hertu, gde je prilično standardan. Upisao je 18 nastupa i postigao dva pogotka, ubeležio je i jednu asistenciju.

Shvatio je i trener tima iz Berlina Pal Dardai da je teško ukrotiti bundovnički duh talentovanog veziste.

"Kao da je u pubertetu, pomalo je buntovan. Mora još puno da radi u upija kao životnja".

Teško da će se na kraju i Herta odlučiti da ga otkupi, ali je veliki broj klubova svestan potencijala koji se nalazi u 21-godišnjaku koji je ponikao u akademiji Pari Sen Žermena. Problem za Arsenal je što će po završetku tekuće sezone ući u poslednju godinu ugovora, pa Guneri neće moći da računaju na veliko obeštećenje. Cenu su u odnosu na minulo leto zato rešili da spuste na oko 28.000.000 evra, ali je jasno da će na kraju morati da pristanu i na manje.



tagovi

Mateo GenduziMikel ArtetaPal Dardai

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara