Dragan Ćeran (©AFP)
Dragan Ćeran (©AFP)

Vratio se Ćeran, Pahtakor opet na šampionskom putu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 10:09

Iskusni srpski napadač postigao je dva gola u prethodne dve utakmice. Tim iz Taškenta u poteri za liderom Sogdijanom

Prethodne četiri godine Pahtakor je bio neprikosnoven u šampionatu Uzbekistana. Alfa i omega tima iz Taškenta je Kikinđanin Dragan Ćeran, koji ima status legende u ovoj azijskoj zemlji. Ove sezone, Pahtakor je slabiji nego prethodne, finansijska kriza je uticala na slabiji sastav.

Nije sve išlo u redovima Pahtakora na startu šampionata, iako je i dalje jedan od dva tima bez poraza. Uzrok slabijih rezultata i serije remija bila je Ćeranova povreda. Nije ga bilo mesec dana na terenu, ali se vratio krajem maja i na poslednje dve utakmcie je zatresao mreže rivala, u pobedi protiv Lokomotive Taškent sa 2:0 i remija protiv Kokanda (1:1). Iskusni napadač, nekadašnji fudbaler Smedereva, postigao je pet golova na šest utakmica.

Izabrane vesti

Prošlu godinu je završio sa 16 pogodaka na kontu, pretprošle je postigao 21, a 2019. mu je bila najbolja u karijeri, 23 pogotka na 24 utakmica u šampionatu Uzbekistana. Ćeran je postigao polovinu pogodaka svog tima. Lider Sogdijana ima četiri boda više od šampiona, ali Pahtakor ima dva meča manje. Na kormilu tima se nalazi makedonski stručnjak Slavče Vojneski. Prošle sezone boje Pahtakora je nosio srpski napadač Bojan Matić, bivši igrač Partizana, sada Vojvodine.

17.00: (4,00) Kizilgum (3,30) Pahtakor (1,90)

Ove sezone društvo Ćeranu u špicu pravi Crnogorac Oliver Šarkić koji je postigao tri gola na devet mečeva. On je u Taškent stigao ove godine iz člana Čempionšipa, Blekpula, a pre toga je branio boje Mensfilda i Lidsa. Igrao je u mlađim kategorijama Benfike.

Tim iz Taškenta danas (17.00) igra posle mesec dana pauze, a rival je Kizilgum, ekipa koja je na visokom četvrtom mestu sa tri boda više od današnjeg rivala. Domaćin je dobio poslednje dve utakmice u prvenstvu.

Prošle sezone Pahtakor je oba puta dobio Kizilgum, na svom terenu sa 4:2 i u gostima sa 1:0. Od tih pet golova tima iz Taškenta, čak četiri su delo Dragana Ćerana.

UZBEKISTAN 1 – 12. KOLO

Utorak

Bunjodkor – Kokand 1:1 (0:0)

/Ergašev 90+5 – Josović 90+1pen/

Navbahar – Metalurg Bekabad 0:0

Sreda

Nefči – Nasaf Karši 1:1 (1:1)

/Kuzijev 26pen – Mozgovoj 32/

Olimpik – AGMK 1:0 (0:0)

/Gijosov 50/

Četvrtak

17.00: (4,00) Kizilgum (3,30) Pahtakor (1,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Uzbekistan 1UzbekistanPahtakorDragan Ćeran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara