Hulk i Kristijan Pavon (Reuters)
Hulk i Kristijan Pavon (Reuters)

Vratio se Hulk, uhvatio volej i pogurao Mineiro ka Libertadoresu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.03.23. | 05:27

Posle 0:0 sa Karabobom u Venecueli, brazilski velikan slavio 3:1 kod kuće i prošao u finale kvalifikacija za elitno takmičenje

Nastavlja Atletiko Mineiro put ka grupnoj fazi Kopa Libertadores. Na pretposlednjem stepeniku kvalifikacija, posle remija bez golova u Venecueli, brazilski velikan srušio je Karabobo na svom Mineirau - 3:1. Za plasman u elitno južnoameričko fudbalsko takmičenje boriće se sa boljim iz okršaja ekvadorske Universidad Katolike i kolumbijskog Miljonariosa koji su prvi čin dvomeča takođe završili bez pogodaka.

Hulk nije bio na raspolaganju treneru Eduardu Kudetu za prvu utakmicu u Venecueli pre nešto više od nedelju dana, ali večeras je nekadašnji član Porta i Zenite dao novu oštrinu napadu popularnim Petlovima. Osim jedne lopte koja je krajem prvog poluvremena završila uz malo sreće završila u mreži domaćina, za sve se pitao Atletiko.

Izabrane vesti

Sakrili su Kudetovi puleni loptu rivalu i od 16. do 18. minuta izveli blickrig zapalivši tako publiku u Belo Orizonteu. Prvo je Hulk uhvatio volej slabijom desnom nogom, a zatim se Paulinjo odlično snašao pred petercem gostiju. Nade gostima da mogu do remija i jedanaesteraca razbuktao je Migel Pernija udarcem sa distance koji je uz mali odbitak taman toliko promenio pravac da lopta završi u mreži.

Međutim Pernija je od potencijalnog heroja već na startu drugog dela postao tragičar jer je drugim žutim kartonom ostavio ekipu na cedilu. Atletiko je to naplatio u 73. minutu golom Edenilsona, a desetak minuta kasnije pobeda je mogla da postane i ubedljivija da Eduardo Vargas nije promašio penal.


tagovi

Atletiko MineiroHulkKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara