Stiven Bergvajn (@AFP)
Stiven Bergvajn (@AFP)

Vredi Bergvajn svaki evro, rešeta kao Ale! Ajaks osvojio Zamak, Brobi promašio nemoguće (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 16:31

Treća pobeda Kopljanika u Erediviziji, Sparta poražena minimalnim rezultatom - 1:0

Probio je Ajaks sve limite kada je doveo Stivena Bergvajna iz Totenhema, platio je rekordno obeštećenje i načinio ga najskupljim igračem u istoriji holandskog fudbala. I nimalo ne žali. Ne da nije pogrešio, dobio je “ubicu”, dostojnog zamenika Sebastijanu Aleu – istina, ne igraju istu poziciju u napadu, ali su i te kako produktivni – i igrača sposobnog da izlomi kičmu čuvarima i baci navijače u trans.

U Ajndhovenu je noseći dres PSV-a zaludeo Holandiju i ušao u reprezentaciju, po povratku u rodni Amsterdam pokazao da bi kod kuće mogao da bude za klasu bolji nego na Filips stadionu, a u Roterdamu je “otključao” Zamak i trasirao put Ajaksu do treće prvenstvene pobede - 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Stiven Bergvajn na početku sezone opravdava svaki uložen evro od 31.250.000, postigao je na Johan Krojf areni prvi het-trik u karijeri, demonstrirao da može da bude ubojit i u kaznenom prostoru i van njega. Sparta se u lučkom gradu uverila u Bergvajnove mogućnosti. Saigrači mu nisu potrebni, može sve sam. Povukao je loptu sa levog boka, ušao u sredinu i sa dvadesetak metara lansirao loptu u mrežu.

Kompletna odbrana roterdamskog kluba pogledom je ispratila solo prodor Stivena Bergvajna, niko nije bio ni blizu da osujeti njegov pokušaj i zaustavi ga da dođe do učinka od četiri prvenstvena gola, koliko je ukupno dao za Totenhem u prethodna dva izdanja Premijer lige.

Levokrilni napadač bio je začetnik akcije u kojoj se obrukao Rajan Brobi, povratnik među Kopljanike. Ubacili su gosti odbranu Sparte u mašinu, serijom kratkih dodavanja je izigrali. Servirana je lopta Brobiju, a centarfor Ajaksa uzdrmao je prečku.

Sa Brobijem i Bergvajnom, koji je u prošlosti navijao protiv giganta iz Amsterdama i po dolasku na Johan Krojf arenu priznao je da ga je mrzeo, dobio je na tim Alfreda Šrojdera na eksplozivnosti, rasterećen je Dušan Tadić i niti jednom klubu u Erediviziji neće biti lako da sačuva mrežu.

EREDIVIZIJA - 3. KOLO

Subota

Vitese - Herenven 0:4 (0:2)

/Van Hojdonk 5, 72, 77, Sar 45+2/

Kambur - Fortuna Sitard 1:4 (1:0)

/Jilmaz 10 - Breij 47, Hedemakers 79, 87, Ter Hejde 90+1/

Emen - Utreht 3:2 (1:2)

/Ter Har Romeni 27, Mendes 59, Vlak 79 - Duvikas 10, Dost 34/

Nedelja

Groningen - Go Ahed 1:0 (1:0)

/De Lang 3ag/

Sparta - Ajaks 0:1 (0:1)

/Bergvajn 37/

RKC - Fajenord 0:1 (0:0)

/Danilo pen 68/

Sreda 31.8.

18.45: PSV - Volendam

21.00: Tvente - Ekscelzior

Četvrtak 1.9.

20.00: AZ - NEC

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaSparta RoterdamAjaksStiven BergvajnBrajan Brobi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara