Vladimir Lučić na Zvezdinim pripremama
Vladimir Lučić na Zvezdinim pripremama

Vreme je da popričamo o Vladimiru Lučiću...

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.05.22. | 11:50

Momak rođen 2002. godine prošao ispod radara, ali se odličnim igrama u IMT-u nametnuo Crvenoj zvezdi

Štoper Strahinja Eraković je u svojstvu bonus igrača maksimalno iskoristio šansu i trebalo bi u narednom periodu da donese igrački ili finansijski benefit Crvenoj zvezdi. Veruje Dejan Stanković da će ga imati na raspolaganju i u narednoj sezoni i maksimalno iskoristiti, s obzirom na njegovu već uigranost sa mnogo iskusnijim Aleksandrom Dragovićem. Ipak, zakon tržišta je neumoljiv i mnogo je izglednije da popularni Čupa napusti Crvenu zvezdu, kao jedan od najinteresantnijih igrača sa ovdašnjeg podneblja.

Mnogo u Crvenoj zvezdi očekuju od nadolazećih bonusa, poput Stanića, braće Mituljikić, štopera Andrja Đurića i Stefana Lekovića, veziste Stankovića. Ali jedan momak je prošao ispod radara i gotovo tiho nagovestio da bi u narednom periodu mogao da predstavlja osveženje u Ljutice Bogdana. Kada je Zvezdina „klasa 2002“ igrala Ligu šampiona za mlade Vladimir Lučić nije bio u kadru, poput Ilije Babića, Miloša Pantovića i Andrije Radulovića. Kao igrač koji je proveo manje od dve godine u klubu nije mogao da bude registrovan za elitno takmičenje, ali je u Omladinskoj ligi imao neka zapažena izdanja, dao gol u večitom derbiju. Bio je i ljubimac tadašnjeg trenera Slavoljuba Đorđevića.

Izabrane vesti

Nikada se o njemu, do pre godinu dana, nije pričalo kao o top projektu. Ali je sada vreme da na Marakani prodiskutuju o momku koji je gledajući statistiku i opšti utisak pripada društvu najboljih igrača Prve lige Srbije. Momak rođen u Beogradu 2002. godine postigao je ove sezone 14 golova (12 u Prvoj ligi i dva u Omladinskoj ligi Srbije) i upisao tri asistencije. Blista u plej-ofu za ulazak u Superligu i praktično je najzaslužniji za plasman IMT-a u baraž za popunu elitnog ranga, u kojem će Traktoristi igrati protiv Novog Pazara ili kragujevačkog Radničkog. Pre godinu dana postojala je ozbiljna mogućnost da ode u Čukarički, ali posle teških pregovora odlučio je da produži ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine i čeka šansu iz prikrajka.

Imao je Vladimir Lučić šansu da se nametne Dejanu Stankoviću na zimskim pripremama, ali ga je korona virus u dobroj meri ograničio. Svestan da igra na osetljivom mestu, gde je konkurencija najveća, Vladimir Lučić je insistirao da još šest meseci provede u redovima IMT-a. I nije pogrešio.

Ne samo zbog broja golova i dobrih partija u kontinuitetu. Čak i neutralni ljubitelji fudbala počeli su redovno da posećuju igralište kraj hale „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu kako bi ispratili igre Zvezdinog đaka. U poslednjem meču, koji je IMT, izgubio od pančevakog Železničara, Lučić je postigao gol. Ali nije to bio „hajlajt“ njegovog izdanja, već potez na svojoj polovini terena, kada je jednu sveću zalepio za kopačku, dao istovremeno sebi for i krenuo napred. Morali su igrači Železničara da ga fauliraju.

Lučić je poput braće Mituljikić igrač koji bi mogao da se na prvu loptu svidi publici. Njegov najveći problem je što se najbolje snalazi na poziciji koja je pokrivena u sistemu Dejana Stankovića. Treneri IMT najviše su ga koristili na poziciji levog krila, kao igrača sa jačom desnom nogom. Upravo je karakterističnim ulascima u sredinu i driblinzima Vladimir Lučić postigao najviše golova ove sezone... A zna se da je na tom mestu Aleksandar Katai neprikosnoven, da Nemanja Motika čeka šansu, a da povremeno na krilu Stanković koristi i Mirka Ivanića.

Međutim, oni koji odlično poznaju igrački opus Vladimira Lučića tvrde da je on ofanzivni vezista širokog spektra i da bi se u nekim trenerskim varijantama najbolje snašao na poziciji desetke. Ako je verovati sajtu Transfermarkt u tekućoj takmičarskoj godini je igrao na šest pozicija, odnosno na svim mestima u veznom redu, kao i centralni napadač. Kako se može čuti Vladimir Lučić će sasvim sigurno putovati sa Crvenom zvezdom na letnje pripreme. Biće mu to idealna šansa da napravi ozbiljan iskorak u karijeri.

Navodno, da nije bio inficiran koronom i ovo proleće bi možda proveo u Ljutice Bogdana. Posebno što su mnogo lepih reči o njemu izrekli najiskusniji igrači Crvene zvezde, poslovično kritički nastrojeni kada je reč o mladim snagama koje dolaze. Tada u Antaliji je Lučić odigrao samo jedan prijateljski meč, ali je profesionalnim pristupom dobio prelaznu ocenu od starosedelaca i stručnog štaba. Sada je potrebno nešto više ako želi pristojnu minutažu naredne sezone.

 


tagovi

IMTVladimir Lučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara