"Dejan Damjanović"
"Dejan Damjanović"

Vreme je da se Boske probudi

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.17. | 14:55

Dejan Damjanović posti od avgusta, što je za njega baš mnogo

Dejan Damjanović

Samo je legendarni Li Dong Gok ispred Dejana Damjanovića na večnoj listi strelaza južnokorejske K lige. Iskusni Korejac, koji je u Evropi imao epizode u Verderu i Midlzbrou, postigao je ukupno 192 gola na 439 mečeva, i sa 38 godina je još aktivan u Džeonbuku. S druge strane, popularni Boske, nekadašnji reprezentativac Crne Gore, ima 154 gola na 266 utakmica. Dong Gok je, dakle, kvantitativno bolji, ali u proseku, Damjanović je tresao mrežu 0,58 puta po meču, a Korejac 0,43.

Izabrane vesti

Sve ove brojke da bismo vam dočarali koliko je efikasan 36-godišnji napadač koji je ponikao na „malim“ beogradskim terenima, noseći dres Sinđelića, Železnika, Laste, Srema, Bežanije... I kad sve ovo znate, činjenica da Damjanović nije zatresao mrežu još od avgusta zvučni veoma čudno.

U subotu ujutru po srpskom vremenu (08.00) vreme je da se taj post prekine - aktuelni šampion Južne Koreje Seul, predvođen Dejanom Damjanovićem, dočekuje Suvon Bluvings.

Meč se igra u okviru plej-ofa za šampiona Južne Koreje, a kako je Džeonbuk (za koji igra pomenuti Dong Gok) iz regularnog dela „poneo“ veliku bodovnu prednost, ovo je borba za plasman u azijsku Ligu šampiona. Seul je trenutno peti sa 54 boda, Suvon mesto ispred sa 56, a lider ima 66 četiri kola pre kraja.

Treba istaći da će prve tri ekipe obezbediti plasman u elitno takmičenje Azije.

Dakle, Seul bi ovde morao da pobedi ako želi u Ligu šampiona. Damjanovićev tim se nalazi u dobroj formi - nema poraz pet kola, a u prošlom je remizirao na gostovanju Džeonbuku, bilo je 0:0. A Suvon je u prethodnoj rundi prvi put pobedio posle pet utakmica, u kojima je imao čak četiri remija i jedan poraz. I jedni i drugi u poslednje vreme igraju mečeve s veoma malo golova, što je novi trend, s obzirom na to da se u Koreji često viđaju mečevi s dosta pogodaka.

Zbog svega toga, verujemo u Seul, jer tim koji je aktuelni šampion neće dozvoliti da ostane bez Lige šampiona.

JUŽNA KOREJA 1 - 35. KOLO

Subota

08.00 (2,25) Seul (3,25) Suvon (3,05)

Nedelja

08.00 (4,50) Gagngvon (3,50) Džeonbuk (1,75)
08.00 (2,40) Ulsan (3,25) Džedžu (2,90)

(Foto: YouTube screenshot)


tagovi

bet analizaDejan Damjanovićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara