Džonatan Kafu (©Shutterstock, ©Star sport)
Džonatan Kafu (©Shutterstock, ©Star sport)

Vreme je za Džonatana Kafua

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.11.20. | 23:28

Nekadašnje krilo Crvene zvezde trebalo bi da dobije veliku šansu protiv Gremija pošto je čak 12 igrača njegovog npvpg kluba Korintijansa van stroja

Jednima ne cvetaju ruže, drugi ih imaju "za izvoz". Otprilike tako može da se sublimira situacija u Korintijansu i Gremiju, koji noćas odmeravaju snage u okviru 22. kola brazilske Serije A (00.30). Ciljeci su im različiti, ali želja ista. Pobeda! Domaćin bi da se odvoji od zone ugroženih u šampionatu, jedinom takmičenju koje mu je preostalo, dok gosti igraju na tri fronta i trenutno deluju nezaustavljivo.

Sa 25 bodova Timao je nadomak crte koja razdvaja prvoligaše od drugoligaša i izgubio je kod kuće u prošlom kolu od Atletiko Mineira. Potencijalno slavlje nad Kraljevima kupova biće važno ne samo za vraćanje samopouzdanja, već i za poništavanje šanse za povratak na dno. Gremio, dakle, pokušava da održi seriju bez poraza, koja trenutno broji 11 utakmica u svim takmičenjima, i da nastavi uspon na tabeli. Trikolori su sa 33 boda iz 20 utakmica u veoma dobroj poziciji ukoliko pobede i na preostalim zaostalim duelima. Suprotno očekivanom, trener tima iz Porto Alegrea Renato Portalupi izvešće na Areni Korintijans praktično najjači tim, iako ga kroz četiri dana očekuje prvi meč osmine finala Kopa Libertadores u Paragvaju protiv Gvaranija.

Izabrane vesti

Kormilar Korintijansa Vagner Mansini drugačije muke muči. Niti je njegov tim u kontinentalnim obavezama, niti je u situaciji da izvede najbolje opcije. Van stroja mu je čak 12 igrača, a među njima su i neki veoma važni aduti. Najpre iskusni napadač Žo, potom Mateus Vital i Žemerson, koji svi imaju pozitivne nalaze na Covid-19. Roni je suspendovan, a spisak izostanaka zbog povreda nije kratak.

Gustavo Mantuan ima povredu kolena, baš kao i Danilo Avelar, Ruan Oliveira, Leo Santos je na fizioterapiji, a Boseli, Ramiro, Gustavo Moskito i Kazares su tek počeli sa laganim treninzima posle povreda.

Ovo znači da će izvesno priliku da se pokaže dobiti Džonatan Kafu, novajlija u taboru kluba iz Sao Paula. Brzonogi krilni fudbaler, koji je u Evropi najdublji trag ostavio u redovima Ludogoreca, debitovao je za Timao u porazu u prošloj rundi i odigrao poslednjih pestanestak minuta. Sada bi igrač koji je pre dve godine nosio dres Crvene zvezde mogao da dobije ozbiljniju šansu protiv Gremija.

Pomenuli smo da Renato Gaučo neće poštedeti glavne asove i čuvati ih za Libertadores. Jedino se očekuje da defanzivac i kapiten Pedro Žeromel dobije predah, a to implicira da će David Braz formirati odbrambeni tandem sa Valterom Kanemanom, koji se vratio iz kampa argentinske reprezentacije. Gremio će u Sao Paulu biti bez Alisona, Majkona, Paula Mirande i Leonarda koji su povređeni.

BRAZIL 1 – 22. KOLO

Subota

Bragantino – Baija 4:0 (3:0)

/Klaudinjo 4, 10, Italo 21, Elio Žunio 54/

Atletiko PR -  Santos 1:0 (0:0)

/Eleno 75/

Flamengo – Koritiba 3:1 (2:0)

/Enrike 3, De Araskaeta 27, Rene 76 - Mateus 90+3/

Nedelja

Gojas - Palmeiras 1:0 (0:0)

/Migel Fereira 90/

Seara - Atletiko Mineiro 2:2 (0:1)

/Lima 48, Vizeu 56 - Eduardo 29, Keno 74 pen/

Sao Paulo - Vasko 1:1 (1:1)

/Lusijano 34 - Kano 19/

Botafogo - Fortaleza u toku

Internasional - Fluminense u toku

Ponedeljak

00.00: (2,95) Korintijans (3,00) Gremio (2,60)

23.55: (2,60) Sport Resife (3,00) Atletiko Gojanense (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Brazilska Serija AGremioKorintijansDžonatan Kafu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara