Foto: AFP
Foto: AFP

Vreme je za povratak fudbalu: Ivan Šaponjić u Slovanu iz Bratislave

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 22:04

Atletiko pušta srpskog napadača bez obeštećenja

Zatvorio je Ivan Šaponjić poglavlje na Vanda Metropolitanu. Bilo je bezuspešno, ali ga je svejedno arhivirao i spreman je da nastavi dalje u nadi da će se vratiti na fudbalsku mapu. Srpski napadač napustio je madridski Atletiko i uputio se u – Slovačku. Naredna stanica u karijeri nekadašnjeg fudbalera Partizana biće lider tamošnjeg šampionata Slovan iz Bratislave.

Nikada Šaponjić za dve i po godine nije uspeo da ubedi Dijega Simeonea da zaslužuje mesto u prvom timu Jorgandžija, upisao je zbirno pet nastupa za aktuelnog šampiona, a ni šest meseci provedenih u Kadiz nije mu pomoglo da se fudbalski vrati u život.

Izabrane vesti

Veruje ipak 24-godišnji srpski napadač da odlazak u Slovačku hoće. Slovan je prvoplasirani tim tamošnje Fortune i ubedljivo najefikasniji tim prvenstva, što bi, smatra Šaponjić, moglo da mu pomogne da nišanske sprave vrati na period koji ga je preporučio Benfiki.

Trenutno su one daleko od podešenih, od dolaska u Atletiko postigao je jedan jedini gol, i to na pomenutom kaljenju u Kadizu sredinom maja prošle godine protiv Osasune. Nakon toga nije ni mogao da popravi golgeterski saldo, jer mu Čolo ove sezone nije ni pružio šansu.

Atletiko je napadačku liniju sastavljenu od Luisa Suareza, Žoaa Feliksa i Anhela Koree letos dodatno naoštrio – samo na papiru – dolascima Antoana Grizmana i Mateuša Kunje, a u takvoj konkurenciji za Šaponjića u većem delu sezone nije bilo mesta ni na klupi.

Rastanak je bio logičan sled događaja, madridski mediji su ga najavljivali još krajem decembra, i on bi već koliko sutra trebalo da bude ozvaničen. I mada dolazi šest meseci pre isteka ugovora, Atletiko će Šaponjića pustiti bez obeštećenja.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Ivan Šaponjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara