Komentari na vest

Vreme nestajanja: Srbija ne proizvodi igrače, Srbija šibicari!

N

Nejbi

pre 7 meseci

Koji je to javasluk,koji su se tu lopovi instalisali pa to je cudo ! U svemu smo naj bolji,naj jaci,u svemu. Od snage ,sportskih vjestina,do mozga. Sad nas neko levati,kad bi se stvari postavile kako treba ,,,Niko nam na ovoj planeti nije ravan. ZIVJELA SRBIJA !!!
N

Nejbi

pre 7 meseci

Koji je to javasluk,koji su se tu lopovi instalisali pa to je cudo ! U svemu smo naj bolji,naj jaci,u svemu. Od snage ,sportskih vjestina,do mozga. Sad nas neko levati,kad bi se stvari postavile kako treba ,,,Niko nam na ovoj planeti nije ravan. ZIVJELA SRBIJA !!!
B

Bane15

pre 7 meseci

Vidicu odlazi!!
S

Soichiro

pre 7 meseci

Umesto sto jure talente nek daju sansu radnicima koji grizu 90 min... Verovatno bi ih I treca postava reprezentacije naduvala 5 0.
S

Sećam li se...

pre 7 meseci

...Darijane ŝta ti rekoh pre utakmice protiv Rendžersa u Glasgowu? Naravno da je i tvoja odgovornost, pogotovo što razumeŝ fudbal daleko bolje od kolega koji sebe zovu novinarima. Oni ne razumeju, pa im je i odgovornost srazmerno manja. A tek strucni konsultanti, bivsi treneri...gosti po emisijama...toliko izgovorenih gluposti i fraza... Svi su odgovorni. Prvo ako nisu razumeli sta ce nam se desiti, a ako jesu zato sto su cutali. Vi ste formirali i formirate misljenje javnosti, pa onda ne treba da cudi sto bas u komentarima na tvoje i druge objave ima toliko onih koji pominju "nasu decu" i sansu koju treba da dobiju samo zato sto su nasa deca i sto su mladi. Nama se u fudbalu desava tacno ono na sta je Svetislav Pesic upozorio nakon svetskog kosarkaskog srebra. Samo sto u fudbalu nema Pesica. Nego Bata Đora
D

DKP

pre 7 meseci

Trebao je da napravi izmenu sa igračem van protokola, pa da ih zavrnemo...službeno 3-0, bolje no blam 9-1. hahaha
G

GostGostuje

pre 7 meseci

Dje su oni sto traze u zvijezdu da igraju mladi? Oni sto imaju Barem malo kvaliteta se forsiraju,ovi ostali….
T

Treneri su problem

pre 7 meseci

NISU IGRACI PROBLEM VEC TRENERI KOJI NEMAJU POJMA DA SKLOPE DOBAR TIM I DA RADE SA MLADJIM KATEGORIJAMA,TO JE GLAVNI PROBLEM!
G

GostNezvani

pre 7 meseci

Po komentarima se ta teza lošeg rada sa decom i trenerima provlači godinama, ne znam čemu čuđenje sada? U inostranstvu prođe manjina i samo oni koji su otišli baš mladi. Ali dobro, mi smo svi neznalice. Možda je dobro što se ovo desilo, ali samo ako se izvuku pouke i počne drugačiji rad. Sa drugim ljudima na čelu FSS. A zamislite kako je u drugim branšama: medicini, veterini, školstvu...isto!
B

Bata Ziva

pre 7 meseci

Vidim neki spominju ostavke , samo mislim da su pogresili vreme i ljude . To je gest postenog i pravog coveka a siguran sam da na bitnim pozicijama takvih odavno vise nema . Brzo ce ovaj poraz biti zaboravljen , pa opet po starom , do nekog novog debakla..
B

Bg

pre 7 meseci

Stvarno je nemoguce da postoji neko kome i dalje nesto nije jasno. Vlada negativna selekcija, igracka i trenerska. Najvidljivija je tamo gde ima najvise para, fudbal i kosarka i onda dobijate ovo sto gledate. Talenat je podcenjen, doveden do beznacajnosti a caruju neke druge stvari, odnosno ljudi. Treneri ne znaju svoj posao, menadzeri koji odlucuju veze nemaju niti ih zanima talenat kao takav, direktori klubova cute zato sto zarade i dobro im i nikoga ne zanima da li je mozda neki igrac bolji. Mi imamo najgore lige u evropi, lige u kojima se namestaju utakmice, imamo najgore terene u evropi i sta ocekujemo. Ovo je za nas dobro da se mrdne nesto, osvesti neko ali pouceni prethodnim iskustvima to se naravno nece desiti i ostace sve isto
s

stiv79

pre 7 meseci

Vlada negativna selekcija u celom društvu i državi,pa kako onda neće u sportu.
P

Pari

pre 7 meseci

Kad smo evropska i svetska prvenstva osvojili sa onom mladom generacijom, većina njih sada imaju prosečne karijere. Nekih igrača nema uopšte, tako da ne mora ništa da znači. Ali svakako stoji da su potrebne promene u rukovodstvu i sistemu.
t

tomas ue

pre 7 meseci

A sto ne pominjete Nedimovica..senilnog Dzajica..ne smete da kazete za Vidica..za Lazovica sto je podrzao Vidica..pa ga ne zovu..90 posto nad bi volelo..da ye ne plasiramo na E.ptvenstvo..zbog ovih njuski..stadioni prazni..ksd igra reprezentacija..jedan je mister..gdin..Radommir Antic..a ne ovaj lazni prevarant..demahog..manipulator..Piksi..uaaaaa...
A

Aruna Dindane

pre 7 meseci

Nema tu sta da se prica,igraju klinci ciji su roditelji puni kao brodovi,imaju sve u zivotu i fudbal im dodje kao rekreacija,ionako ce sve od tate naslediti,i tako je na svim poljima ne samo u sportu
n

nikolandjelo

pre 7 meseci

Kad je ono drvo Stefan Mitrović kapiten, ne može bolje ni da nam bude. Momak neupotrebljiv 100%, poput Partizanovog Nemanje Jovića. Ne zna se koji je gori.
m

mita i trta

pre 7 meseci

satirali su nas sa erakovicem sad guraju mitrovica ,videlo se juce koliki je talenat
N

Nezvani Gost

pre 7 meseci

Kako sad to, je li dr terzic rekao da ih ima u zvezdi na kilo za lige petice. Sreca da oteraste Vidica grobara, covek bi unistio srpski fudbal.
1

12345ss

pre 7 meseci

progledaj čoveče. i mačići progledaju posle 7 dana a ti nikada
m

metalika moj dobar

pre 7 meseci

ajde nek neko sad objasni englezu da su Mitrovic,Ilic, Pantovic...talenti za koje se otima pola evrope
z

zaks

pre 7 meseci

A koliko je igrača igralo iz Zvezde, hajde , napiši nam , a koliko iz drugih klubova?
К

Куре на специјали

pre 7 meseci

Какав покушај посипања пепелом. Сви су видели да је "цар го", па сад, као, и ми смо допринели ситуацији и остале трице и кучине. Не господо, ви сносите можда и већу кривицу од свих набројаних. Па за тог Лазетића се видело да никад фудбалер бити неће. Ко год је два пута шутнуо лопту све му је било јасно по питању тог момка. Кад сам то говорио људима, оптуживали су ме да сам љубоморан јер сам Гробар. Поготово, кад је прешао у Милан. На жалост, био сам у праву. Исто то сам говорио и за Илића, чак сам и на Моцарту остављао коментаре да није фудбалер. Џаба. Е сад су сви паметни. Исти тај Моцарт је од Лазетића правио Халанда, а сви су знали за ту "анегдоту", односно срамоту са тренинга и правили се блесави. Е па Дарјане, да си то написао оног момента кад се десило, катастрофа је могла бити спречена. И не само за њега. Сви се убише објашњавајући како Чукарички има гомилу талената. Суботић је "таленат" који није чак ни у рангу Илића, који је све само не таленат. Исто важи и за остале. Где је сад Стефан Ковач? По вама смо се борили ми и БиХ за њега. Сви ти момци и још много њих, своје најбоље утакмице одиграли су на страницама Спортског журнала и порталима као Моцартспорт. На терену слабо. Убацивање у млађе селекције функционише на принципу даш паре коме треба, он део да вама "новинарима" који од "малог" направе новог Пирла, мада има две леве ноге, иако је дешњак, део да у савез коме треба и ето нам будуће звезде новобеоградских сплавова. Е, па Дарјане и слични Дарјани, криви сте и те како.
1

12345ss

pre 7 meseci

najzad realan komentar. bravo. svako slovo tačno.
z

ziva istina

pre 7 meseci

imam prijatelja klinac mu igra fudbal ...kad je imao 16 Ramadani mu nudio da potpise sa njim a za uzvrat mu obecao mesto u reprezentaciji ...sta dalje pricati ??
A

AV liga

pre 7 meseci

U pravu su oni koji za ovaj sramni poraz delimicno okrivljuju novine i sportske novinare. Puna su im usta komplimenata za jedva prosecne fudbalere. Malo, malo, oni za nekog mladog igraca (pogotovo one iz CZ) nazivaju nebrusenim dijamantima, biserima, buducim projektima i izvorima zarada nasih klubova. Zaniljivo, na to nasedaju citaoci sportskih novina, pa komentarisu, da npr. Crvena Zvezda ne treba da tog bisera proda ispod ne znam ni ja koliko miliona evra. Na to jedan doktor iz najsrpskijeg kluba (u kojem trenutno igra deset stranaca) izvali glupost, ono bas doktorski da CZ sad ima petoricu igraca za najjacu ligu na svetu. E tako kod nas sve funkcionise, sve je naduvano lazima o nekakvim vrednostima kojih nema. Poslusajte samo clanove naseg drzavnog rukovodstva, po njima mi smo toliko napredovali u svim segmentima da su Nemacka, VB, Francuska male mace za nas, jer mi smo tigar u Evropi, zivimo u zlatnom dobu. Lazne vrednosti su se prelile u drustvo, a posljedicno tome i u sport. Jos kad cujem onu izlizanu frazu "kad kod nas proradi inat"...
G

GOSPODO

pre 7 meseci

Gde su ostavke na vrhu FSS-a?
1

12345ss

pre 7 meseci

evo sad će. čekali su tebe da pitaš
@

@Gospodo

pre 7 meseci

Dzaja ce dati ostavku i ummesto njega zamisli dodje onaj ministar za mlecne proizvode
g

gde je problem

pre 7 meseci

decu nam treniraju razno razni Nedjici i likovi koji su ostavili fudbal u 16 godini jer su videli da to nije za njih a onda se prresaltali u trenere u 17-oj.Sta dete da nauci od lika koji sebe nije obrazovao ? koga ja da ucim kako se vozi avion kad ga ja nikad nisam vozio ? A da uzletis mozes ..samo neznam kako ces da se spustis nazad na tlo !!
Š

ŠipuRacku

pre 7 meseci

svi grobari ajmo.
1

12345ss

pre 7 meseci

ajte
m

miile

pre 7 meseci

ŠAMARČINA ISTINE... ne daj Bože da smo mi pobedili nekoga sa 9:1..... pa to bi bilo kopanje po korenima slavnih predaka u kopačkama i epski opisi novinarara sa Sega- Mega fakulteta, DNK Obilića i braće Jugovića,Nostradamusi od trenera i menadžera....ISTINA BOLI !!!
M

MILAN GALIĆ

pre 7 meseci

Od AV ovo nisam ocekivao.Pa dali ima jos negde a da on nije tu.Ljudi budite realni i recite on nam je sport unistio.Eno ga prognozira ko ce da pobedi izmedju dva ratna prijatelja.Bavi se politikom.Ovo nije za tebe.
1

12345ss

pre 7 meseci

leči se ...
V

Viki Miljković

pre 7 meseci

Svi se menjaju i unapređuju, samo mi upiremo prstom. Ti Englezi nisu do pre 5-6 godina znali da izbace krštenog igrača, danas šamaraju redom. Belgija od nule postala svetska sila. Gruzija se menja, Luksemburg takođe. Farska ostrva igraju Evropu, mostarski Velež obrnuo AZ. samo se mi pitamo kako da bez ikakvih promena rodimo svetske šampione. Lepo zaposliti strance da vode čitav omladinski fudbal kad mi ne znamo kako se to u 21. veku radi.
m

miile

pre 7 meseci

ali brate?....potpišeš se kao viki miljković???
1

123хоп

pre 7 meseci

Енглези нису избацили крштеног играча у 5,6 година? Све ми је јасно после овог...
s

sta se cudite

pre 7 meseci

za nedelju dana sve se ovo zaboravlja .Pisu se nove bajke placenih novinara od menadzera i klubova o potraznji evropskih velikana za nekog naseg bisera
V

Viki Miljković

pre 7 meseci

Svi se menjaju i unapređuju, samo mi upiremo prstom. Ti Englezi nisu do pre 5-6 godina znali da izbace krštenog igrača, danas šamaraju redom. Belgija od nule postala svetska sila. Gruzija se menja, Luksemburg takođe. Farska ostrva igraju Evropu, mostarski Velež obrnuo AZ. samo se mi pitamo kako da bez ikakvih promena rodimo svetske šampione. Lepo zaposliti strance da vode čitav omladinski fudbal kad mi ne znamo kako se to u 21. veku radi.
1

12345ss

pre 7 meseci

Viki drži se ti mikrofona i ibarske magistrale nije ovo za tebe
K

KIMI 85

pre 7 meseci

A klincadija koja krivi klub za raspad sistema u reprezentativnom fudbalu, bolje vam je da pratite bilijar. Kad je drzava u raspadu, ne mozes ni ocekivati da ti u sportu cvetaju ruze. Kako se radi u vlasti, tako se prenosi i na ostale grane pa tako i sport. A nama je fudbal trenutno najmanja briga.. Imamo mi mnogo vece probleme.
@

@kimi85

pre 7 meseci

Niko normalan ne krivi klub kao klub nego ljude koji vedre i oblace u klubu i oko kluba a svi znamo ko su, Zvezda je vecna a ljudi su prolazna i nazalost kvarljiva roba,ali nama sve treba da se crta,nazalost!!!
K

KIMI 85

pre 7 meseci

Onda se lepo navede ime i prezime tog sto vedri i oblaci, a ne generalizuje se sa Zvezda ili Partizan su krivi.. U svakom klubu ce se naci lopovcina jer nam je drzava lopovska, sve se radi preko veze, sve se moze ako imas para. Nije sport jedina grana gde se trpaju i zaposljavaju neznalice, nepismeni ljudi, nesposobni. Ovo je rezultat. Realnost.
P

PedjaPFCCCC

pre 7 meseci

BRavoooooooo Darjane !!!!!!
D

Deki L

pre 7 meseci

Nazalost sa ovakvom "strukom" nema nam spasa.Baza igraca je mala u Srbiji i moramo se angazovati oko dece u dijaspori.Ja pisem iz Vasingtona i pratim fudbal mladjih kategorija jer mi najbolji prijatelj trener i cesto ispratim najvece turnire.Mnogo nase supertalentovane dece zavrsava u njivovim selekcijama jer ih niko ne kontaktira iz otadzbine. U ovom regionu znam za dvojcu 16- godisnjaka oko kojih su poceli da se muvaju americki selektori i vrbuju ih da zaigraju njihove selekcije dok se roditelji i decaci se nadaju da ce ih neko iz Srbije primetiti.Nadjite na youtube ,decaci su :Marko Mihajlovic i Simon Vujinovic.Marko je supertalentovani igrac sredine terena sa fenomenalnom levom nogom.Prekide vec sada izvodi u stilu prezimenjaka Sinise,fenomenalan pregled igre prefinjena tehnika i pasovi.Simon moderni zadnji vezni ,snazan ,prodoran .Ucestvuje u igri u oba pravca,sjajna tehika ,dueli i skok.Prosto je neverovatno da niko ne prati sta se desava sa klincima iz dojaspore.Ova dva momka pratim kada god stignem ,a garantujem da ih imamo na desetine u americi.
G

Gromada

pre 7 meseci

Ma dajte ljudi za ime Boga ! Zašto uvek mora da bude tako sve crno i negativno ? Ovo nije fudbalski rezultat,..i nije realan pokazatelj ove rep. kao sto se ne može reflektovati ni na ostale selekcije i uopšteno stanje u fudbalu. Jednostavno ovo bilo samo jedno loše veče ! Nismo imali sreće. Igrači su imali mini pripreme,izlaze iz prvenstva gde imaju natprosecne napore, pa putovanje,noge su im bile teške ali sve je u protokolu sazrevanja. Veceras će se sve zaboraviti. Jedan lep tr oporavka,sportska ishrana,masaža,sauna, dobra analiza i očekujem već mnogo bolje izdanje i rezultat u ponedeljak. Da ne pričam kako ćemo se revansirati u Srbiji za ovo samo jedno loše veče. Nama je potrebna kolektivna edukacija i ravnoteža. Najvažniji je balans. Kada nastupi euforija pri odličnim i pozitivnim rezultatima i kako se rešiti histerije pri negativnom učinku i rezultatu. Sve je to život !
M

Magma

pre 7 meseci

Tu smo gde jesmo danas bas zbog ovog stava zadnjih 30 i kusur godina. To samozaslepljivanje i nesamokriticnost je nesto najgore sto se moglo desiti nasem fudbalu. Jedina istina i cinjenica je da smo dno dna. Da nemamo ni jednog vrhunskog trenera niti igraca. Da moramo bukvalno sve od nule da gradimo a sve to da pocnemo teranjem svih bukvalno svih koji su danas u nasem fudbalu. Da dovedemo strane strucnjake i da mlade inteligentne ljude postavimo pored njih da uce zanat, da postavimo sistem koji ce biti neprikosnoven za sve selekcije od petlica do prvog tima gde ce svi treneri biti strucnjaci samo za taj sistem i gde ce igraci biti pripremani i trenirani samo za taj sistem, kako reprezentativno tako i u klubovima. Da se liga skrati, da se uvedu rigorozne mere oko uslova igranja superlige, itd. ..pa polako. To je jedini nacin, sve ostalo je obicno laganje i rad u korist licnih interesa
B

Bleki by

pre 7 meseci

Odlučan,veoma poučan komentar. Bravo ! Tačno,nekako se uvek vidi civilizacijska i kulturoloska pismenost i razmišljanje kod očito obrazovanog kadra. Taman sam se zabrinuo da smo načisto zaslepljeni i gotovo uvek rastzani izmedju dve krajnosti bez poznavanja materije i sluha za drugog,…Kad,…pročitam Vaš komentar koji ipak daje veru,bar se nadam da ima još ovakvih kadrova sa zdravom logikom,empatijom,sadržajem,..Svaka Vam čast G-dine,…!!!!

Kalčopolista®

pre 7 meseci

To je zato sto dusmani svim silama pokusavaju da uniste uz Ajaksovu, najbolju fudbalsku akademiju na svetu! Nece sigurno proizvoditi igrace ovi cija se cela prva postava najezi kada cuje Mars na Drinu!
č

čuj ovog

pre 7 meseci

nalupao si se za medalju. Kojeg je to vaša škola izbacila kao extra igrača?Da je igrao u nekom top klubu značajnu ulogu?Nema vas na mapi bre. Dušmani su hteli da ugase Evropskog i Svetskog prvaka...To su dušmani
F

Familija

pre 7 meseci

Kakva tvoja škola fudbala vi ste bunkeri neke frakcije pozicija koja glumi opoziciju deca vam odlaze iz kluba tebi najbitniji segment lupati gluposti i širiti dezinformacije zato i ide tako loše i traljavo nikako i negativno Srbiji treba sve suprotno od tebe i tvog načina i stava da bi Srbija progledala fudbalski treba nam normalno razmišljanje ne nakaradno pa ti vidi ko je ko
a

auuu12

pre 7 meseci

Nesto je trulo u zemlji Srbiji 😮😮😮
e

ej

pre 7 meseci

Povratnu da pobede 3-0 pa da se nikad vise ne ponovi....
n

nadrealnooo

pre 7 meseci

Vidicu Odlazi!!!
1

12345ss

pre 7 meseci

jbt on
G

Gostinjo

pre 7 meseci

Srbija i dalje proozvodi igrače, samo što oni fudbaleri postaju u inostranstvu. Mi smo jedina nacija koja veliča rezultate mladjih kategorija. Ako pogledamo naše komšije Srbe katolike, od 2006 do 2017 u21 selekcija nije otišla na Euro, ali im je zato A selekcija na turnirima završavala veoka visoko. Dali to znači da od 2006 do 17 oni nisu pravili fudbalere??? Ili im možda rezultati mladjih nisu toliko bitni. Mi smo bili prvaci sveta 2015 u Novom Zelandu sa klincima ali evo A selekcija od 98 nema rezultata. Možda da skinemo ovo pravilo 2 igrača u prvi 11 u21, ako su dobri igraće sa 16, ako nisu ima ko da igra.
R

Realno samo

pre 7 meseci

Nikada nismo bili fudbalska nacija niti cemo biti i ne znam dokle cete se loziti ili nervirati zbog toga? Mene vise nervira kad u vaterpolu ne pobedimo, jer smo tu navikli na medalje, u fudbalu se sve zna manje vise. Imali smo zlate momke na EP pa zlatne na SP, a rezultat u A repki je bio da jos nismo igrali Evropsko i da ne mozemo proci grupu od Kameruna…
K

KIMI 85

pre 7 meseci

Jos samo da novinari to ukapiraju pa da ne pisu ovakve tekstove kao da smo sila u fudbalu ravna Brazilu. Mi smo vaterpolo i kosarkaska nacija, i to je to. Solidni u drugim sportovima ali ova dva su nas pecat u sportskom svetu.

Goran Tubin

pre 7 meseci

A gde nam je bivsi predsednik FSS Slavisa Kokeza? Sa koliko je naših miliona evra preselio na neko egzotično ostrvo. Bitno je da se forsira Cz i da njeni kadrovi rukovode nasim fudbalom. Kakav srpski bek??? Pa on veze nema sa modernim fudbalom a kroji i odeva u srpskom fudbalu. Gde je predsednik Dzaja i Nedimovic? Gde je odgovornost za 9 komada?
1

12345ss

pre 7 meseci

koje tvoje pare sirotinjo? zakrpi gaće i ćuti
G

Gostyyy

pre 7 meseci

Ocekivao sam klasicnu pljuvacinu, ali je jako dobar tekst na kraju ispao. Svi koji nose odgovornost su prozvani. Ali bih dodao jos neke. Pre svega trenere mladjih kategorija koji ne koriste moderne nacine treninga i razvoja igraca, koji igrace ne uce taktici, koji sa njima ne rade na tehnici, koji ih ostavljaju fizicki nespremne za vrhunski fudbal. Sticajem okolnosti, jer radim kao skaut, pratim mladje kategorije, uglavnom u centralnoj, istocnoj i juznoj Srbiji, i to je jedan opsti javasluk, gde klinci u naponu snage ne mogu da izdrze vise od 60 minuta utakmice sa relativno povecanim tempom. Njima treneri pricaju sta treba da odigraju kad prime loptu. Kako da od njih postanu igraci? Sinoc su Englezima mogli fizicki da pariraju Mitrovic, Vasic, Stankovic i donekle Subotic. I to je to. Nas fudbal, kako u mladjim kategorijama tako i seniorski, nema intenziteta. Pricao je pametno Milojevic prosle sezone kako nase ekipe igraju fudbal iz proslog veka, da nemaju niti moderan nacin igre niti moderne treninge i pristup igracima, pa i selekciji igraca. Bitno da su coveka svi napljuvali, jer to nam je novi nacionalni sport, ali je on bio apsolutno u pravu. Ako zelimo nesto da menjamo, mora malo da se zategne kais i da se ne gleda samo provizija, vec i neke druge stvari. Da ne igraju mamini i tatini sinovi, da ne igraju oni koji guraju pare, da ne igraju oni koji su u talu, vec da igraju oni koji vrede. A agenti i medju njima mogu da nadju buduce zlatne koke, cak ce i vise zaraditi. Samo mora da se malo saceka, i da se vise ulaze u igrace, da se ima strpljenja za njihov razvoj. I da se odabere selektor koji forsira moderan i hrabar fudbal, i da se drze njega ma kakvi da su rezultati, jer na pocetku, dok se sistem ne uspostavi, bice losih rezultata, to je neizbezno, jer smo debelo zaglavili.
R

Red Star Belgrade

pre 7 meseci

@Gostyyy Prvo treba da najbolji igraju za reprezentaciju,a ne da se guraju menadzerski igraci (VMS,SMS,Racic itd).Drugo mora se radi sa decom od pocetka do kraja.Trece izbaciti ovaj bonus jer nicemu ne sluzi.Cetvrto mora se sredi infrastruktura (jer nam stadioni lice na livade gde stoka pase). Peto mora da klubove vode normalni ljudi,a i ljudi iz fudbala i moraju da se izbace iz fudbala (Terzic,Braca Toncev,Vucelic,Vazura itd). Sesto savez mora da vode ljudi iz Fudbala. Sedmo da prestane da se namesta u nasem fudbalu sve za Partizan i Zvezdu i da im uvek neko drugi bude kriv. Pustite komentar jer nilog ne vredjam.
G

Gost77

pre 7 meseci

Tako je ,da ne igraju mamini i tatini sinovi koji neznaju loptu da sutnu a talentovana deca ni na klupi ne sede vec na tribinama posto ni u protokolu ne budu zato sto roditelji nemaju para da tutnu kome treba .Da se samo po selima proceslja u jednom cugu nasli bi gomilu odlicne dece i stasalih momcica kojima se ne daje sansa ni pet minuta da zaigraju ni za klub u svom mestu gde su prve korake napravili zato sto se peru pare dovodjenjem kojekakvih “igracina maminih i tatinih sinova”sa dubokim dzepom.
F

Familija

pre 7 meseci

Odgovornost Saveza pa na dalje uključujući igrače kada ste uveli pravilo bonusa nikom na pamet nije palo da mladi igrač može ići logikom pa meni je zagarantovano mesto startera zbog pravila omladinac mora da grize i da kida da dobije 10 minuta utakmice seniorskog fudbala samo kod nas to zvuči drugačije neuki uče decu onako kako ne treba to i danas rade i da se ne lažemo nikome ovde do fudbala nije stalo da vas pitam koji je motiv da gurate omladince po klubovima naravno da je u pitanju zarada i čista matematika e takav će biti rezultat neće zadovoljiti sportske i rezultatske kriterijume ali će zadovoljiti matematički prikaz na računu matičnog kluba ali i samog igrača pa takav nespreman nenaučen i neobečen igrač kada bude došao do momenta da se susretne sa fudbalom ali pravim fudbalom desiće se ovo o čemu danas pričamo i govorimo pa mi izbacujemo po deset do dvadeset omladinaca svaka tri meseca menjamo ih brže nego godišnja doba pola njih ne odigra kroz karijeru ni dva sata ozbiljnog fudbala ja u ovom rezultatu ne vidim problem ja vidim problem u sistemu i funkcionisanju istog ne može klub da lansira toliko mladih igrača za jednu ili dve ili tri sezone to mora postepeno i umereno po jedan mladi igrač da se uigrava i pravi mesecima to ne sme biti po nekom ubrzanom postupku dovoljno za mladog igrača dvojicu ili trojicu jeste da bude prisutan na treningu prvog tima da se sa njim i njima u tim okolnostima radi da se nauči da grize na tom istom treningu a da jedina nagrada može i mora biti deset minuta zadnjih u nekoj od narednih i nadolazećih utakmica seniorskog fudbala i to ne svakoj ali kod nas graditi nešto to ide teško a rušiti za to smo majstori i sada nema kukanja ko vas učio fudbalu da mi je da znam nama domaća liga i dalje je na ivici između potpunog amaterizma i poluprofesionalizma a profeionalno bavljenje fudbalom podrazumeva skup stvari jedno od bitnijih je sakupljeno i stečeno fudbalsko znanje koje kao u školi treba da se prenosi na mlađe generacije e mi smo tu podbacili i poremetili sistem fudbalskih vrednosti nama dete ili fudbalski učenik ne sedi u klupi gde mu je mesto već je za katedrom i pojma nema kako dalje i veze nema kako predavanje treba da izgleda a učitelj sedi u školskoj klupi i pita se koliko je sve ovo poremećeno i loše pa iz takve škole dobiješ fudbal iz Srbije koji ne može od da se pomeri sa tačke potpunog amaterizma zato fudbalska Srbijo sedi nedovoljan jedan možda se i opametite jednoga dana nisu deca kriva krivi ste vi jer ih ništa o fudbalu niste naučili
L

Like a boss

pre 7 meseci

Neka nestane vec jednom, ovakav naopaki sistem ne zasluzje vise.
k

kooo

pre 7 meseci

Pa kad se zvezda gura najodrvratnijom politckom diktaturom normalno je da smo otisli u ne povrat u svim sportovima.
D

Drndo

pre 7 meseci

Pod Toletom nam Argentina dala sest a mogla 12. Cuti,dobro je. Koliko je tebi dobro mati draga i cime se ti zaludjujes
M

Mangulica

pre 7 meseci

Zvezda je kriva za zemljotrese u Turskoj,za proteste u Poljskoj,za nevreme u Njujorku
G

Gost....

pre 7 meseci

Tako je prijatelju....to sto ovi dole spinuju pa kao zvezda je kriva za zemljotrese...to je klasican sns spin a oni jesu njihovi trbuhozborci...Da krivi ste sto unistavate srpski fudbal, sto niste napravili igraca da pravi razliku, sto odlazete meceve bez prava, sto povecavate broj stranaca pred sezonu, sto smenjujete ljude iz sudijske prtome obojene vasim bojama, krivi ste sto se Kralj kaznjava a Terzic za isto ne....krivi ste i vratice vam se sve kad ovk zlo prodje, jer karma je cudo, zato cete i pored silnih miona kao i prosle godine ispasti u evropi vec na startu...Za vreme Teta, bezda ga brankm smo svetskj i evro prvaci, i sentar u Pazovu je napravljen....pa bolje nego da je kao kokeza strpao sebi i svojima 670 mil.eur......
k

kooo

pre 7 meseci

Sto se to nesto poklapa sa dolaskom sns-a i njihovih kadrova u srpski sport.
Č

Čekaj čekaj

pre 7 meseci

da prodaje 17. 12, pa malecki klub opet ide na fabrička podešavanja. Glavni će biti poslednji koji će ugasiti svetlo na celo Jugoslovensko Sportsko Društvo 🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒🔒
v

vidoviti

pre 7 meseci

Nikad me nece biti sramota sto sam Srbin,dok god budemo gledali u sport kao da nam zivot zavisi nece nama dobro biti,bitno je da smo zivi i zdravi!!!!!
S

Seul

pre 7 meseci

Svaka čast za naslov.Konacno objektivan novinar.
g

gostujuci

pre 7 meseci

Sad cemo naravno da molimo nase mlade talente po mrskoj nam dijaspori da igraju za nas jer u srbijici penzosi ne mogu da igraju fudbal a i sto bi kad imaju penzie ohohoooo!!!
P

Polo

pre 7 meseci

Ne smaraj
K

Klip ili ti Klipan

pre 7 meseci

Tako to ide kad Zvezda preuzme stvari u svoje ruke. Sva navedena imena su provereni zvezdasi. Da se ne zavaravamo, Cuka je Zvezdina filijala. Odgovornost jeste na ovim ljudima ali realno njih niko nista i ne pita. Ako je Piksi trpeo pritiske, mozemo zamisliti sta ovi mucenici slusaju. Realno, tu su postvljeni da bi slusali. Ime glave svega sto se desava je madjija. Iako je bio na Svetoj Gori, verujem da je stigao da napravi spisak.
d

dejanera

pre 7 meseci

Cuka je Zvezdina filijala.....i onda ta filijala pobedi Zvezdu?! Blago tebi sa tvojom glavom!
D

De jàn

pre 7 meseci

Pogresno se radi sa djecom, a tu odgovornost imaju i roditelji. Ne moze svako dijete da bude novi Mesi, Ronaldo, Haland, Mbape. Djecu treba uciti da koliko god da su dobri, da moraju jos da rade, jace i bolje. Treba ih uciti da imaju radnu etiku, da budu skromna, da razmisljaju, a ne da idu samo na snagu i brzinu. Kao sto je govorio moj pokojni trener 'nije brz igrac koji brzo trci, vec koji brzo misli'..
g

gostkao gost

pre 7 meseci

Ocekujem hitno obracanje naciji milog nam predsednika
I

Irska

pre 7 meseci

Ovp se sve dogadja jer nam igraju stranci, a mladi ne dobijaju sansu u nasim najvecim klubovima. Nego igraju po Lucanima i Surdulici, protiv ovih koji su odavno baceni u vatru i vec igraju u premier ligi.

Mali peca

pre 7 meseci

Budimo iskreni u zvezdi i partizanu ( i u mnogim drugim klubovima u srbiji) uglavnom igraju igraci koje menadzeri guraju ili tate placaju da igraju , a ostali greju klupu ili samo treniraju, to je jedini nacin da igras u nekom ozbiljno klubu u srbiji , eventualno da si nevidjen talenat i da pravis bas veliku razliku
1

128gost

pre 7 meseci

Bitno da mi imamo vodju koki ce nas ubediti da smo mi u stvari pobedili kao i onomad u juznoj pokrajini sa 5:0
g

gost127

pre 7 meseci

Bitno da smo mi konstatovali da nam fudbal nije dobar, i da nesto opasno ne valja, sta su glavni uzroci nema veze,kao u ostalom i u svim sverama drustva, bitno je da zvezda igra LS,bitno je da smo doveli strane igrace placene milionima,bitno je da nan ministar za poljsko mleko vodi fudbal,da se gradi naciinalni stadion od milijardu evra, bitno je da se navijaci pitaju i za vremnsku prognozu i onda se pitamo kako smo izgubili sa sramotnim rezultatom kao da smo andora jbt?!?!?! Racun na naplatu uvek dolazi na kraju a to nikako da naucimo!!!
Р

Ратм

pre 7 meseci

Немојте тако, сад ће Влада БГ да вас увери како у ФСС-у све функционише беспрекорно и како ће Држава (тако он пише) да помогне. Сад ће он, не брините...него, ближи се 17. децембар а њему дали пуно посла...
S

S.T.A.L.K.E.R.

pre 7 meseci

Šta očekivati kada ovde korupcija nije problem već način funkcionisanja. Na svim nivoima društva. Čak su medicinarima i legalizovali do određene sume. Beskrupulozni i podobni se probijaju i vladaju. Njima se klanjaju jer su "sposobni". Fudbal je samo ogledalo društva. Treneri mlađih kategorija, i treneri generalno nisu stručni, već podobni, sa propalim karijerama i upitnim znanjem. Ja sam trenirao fudbal pre 20-25 godina. Sada vodim svog sestrića. Njegovi treninzi su identični kao moji onda. Dolaze deca lokalnih privatnika i mutivoda i igraju jer im roditelji plaćaju mesto u timu, a talentovana deca kada vide realnost dižu ruke i odlaze u druge profesije. A čak i ako se probiju, njih i roditelje ucenjuju menadžeri i čelni ljudi klubova. Ne može se od trulog voća napraviti dobra pita.
D

Dokle

pre 7 meseci

ce narod u Srbiji da trpi monopol dva beogradska komunjarska kluba?
8

8

pre 7 meseci

Interesantno koliko ima zaboravnih ljudi zemlji Srbiji ; imali smo generacize mladih koji su osvajale EP i folazile do finala osvojili čak i SP i to su ovi manje više isti koji su desatk godina u A reprezentaciji; I ŠTA SU ONI URADILI NIŠTA USPEH JE KADA SE KVALIFIKUJEMO ; OD OVIH BAR NIŠTA I NE OČEKUJEMO ; bar da se ne badamo džabe .
@

@8

pre 7 meseci

U jednoj firmi koja ne posluje dobro ,koja nema dobre rezultate u 90 posto slucajeva kriv je rukovodexi kadar, e ne radnici koji samo rade ono sto od njih trazi!!!!! Vreme je da i ti i tebi slicni to ukapirate jednom za sva vremena ili mozda ne zelis da ukapiras
c

cjepka123

pre 7 meseci

Još sutra da nam Mađari uvale 3,4 i to je to.
K

Kad

pre 7 meseci

Ostali klubovi bojkotuju 2 bg projekta i odbiju da igraju nameštene lige tad će otići sav šljam fudbalski koji se nataložio u i oko fs zadnje tri decenije
J

Jovan M.

pre 7 meseci

Preimenujte Reprezentaciju Srbije u Reprezentaciju Beograda ili bolje Reprezentaciju Zvezde i Partizana.
D

Daj faul

pre 7 meseci

Kako Zvezde i Partizana kad je 80 posto igraca iz Cukarickog…
F

Futsalista

pre 7 meseci

ima nesto u autoru...
S

Seul

pre 7 meseci

Odličan tekst
G

GostSteva

pre 7 meseci

Znate šta će se promeniti ? Ništa !!! Sportski pozdrav
V

Vrli svet

pre 7 meseci

Ja mislim da treba sve klubove u Srbiji ukinuti sem Zvezde i Partizana, jer su oni sve i svja na ovom svetu. Ne postoji nista drugo u srpskom sportu osim Zvezde i Partizana, i nemoj slucajno da je neko pomislio da neki drugi klub, sem ta dva polit-biro kluba, moze da osvoji titulu.
b

bilo nekad

pre 7 meseci

To vreme je davno prošlo, sada samo jedan od navedenih klubova može i sme da bude prvak...
V

Veljko9

pre 7 meseci

Jovan Milosevic, Milos Lukovic i Srdjan Hrstic izmislili fudbal za Lazetica koji nije dao gol u zivotu ali on mora da igra ove nema ni na klupi..
F

Fuj

pre 7 meseci

Znaš li još nekog od tatinih i maminih sinova?
r

rogan iz cuke

pre 7 meseci

Sin bivseg fudbaler isto 100% tatin sin
g

gotui

pre 7 meseci

Videcete kakav ce se fudbal u Srbiji igrati kad nam vrhovni vodja sagradi nacionalni stadion od milijardu eura. Kome je jos do fudbala u Srbiji, vidite da je bitna samo kombinacija i da kolko gid mi pisali, bunili se il bilo sta od naseg fudbala nema nista, jer pretezno za tudbalere vazi da su nepismeni i da ih slava brzo digne u nebesa. Sav novac preusmeriti na druge grupne sportove, a fudbal u Srbiji peoglasiti amaterskim!
T

Taktička greška

pre 7 meseci

Da li neko u ovoj Srbiji može da napravi tim, ekipu, okupi decu i da ih pusti da igraju fudbal?Da trening bude podređen tome! Da ih me zamara taktikama, snagom, vežbama i izrazima. Da ih koriguje, ali da ih pusti da se igraju. Da ih neko i nalupa, ali n dalje staze će da dobije fazon,dribling, pregled. Snaga se ne nabija kadetima, pa i omladinci su upitni, to neko ima a neko lako stekne... Ali kada ga zarobiš u šablon kretanja, dodavanja, šutiranja on ne zna ništa više. Koriguj ali ga pusti da se igra. Dobićeš igrača, hrabrog, pametnog i spremnog.
G

Gost1976

pre 7 meseci

Sjajan komentar! Sve tačno 1000%
N

Nedimoviću odlazi

pre 7 meseci

Kod nas je situacija van svakog smisla, da bi se popravilo stanje u fudbalu npr., promjene se prvo moraju desiti na izborima, pa u parlamentu, savezu i tek na kraju na terenima. Onaj ko očekuje nešto od nacionalnih selekcija će se načekati dok su korupcija i huliganizam na vlasti.
G

Glifada

pre 7 meseci

Samo ti drzavo pumpaj novac u Zvezdu i Partizan, evo rezultata. Retardi!
D

Draganchee

pre 7 meseci

Neka tako i treba kad je na čelu saveza tl, kokeza, bjeković i uspavani džaja
Ž

Žbljoha

pre 7 meseci

Ma kakav naš fudbal. Gledam treninge klinaca Čuke. To je sve nacrtano, gde stoje, gde se kreću u periodu gde treba da razviješ fazon, kreaciju, štos. Treneri, Resavska škola, prepisuju bez inovacije. Treninzi suvi, kretanja siromašna. Već Čuvena priča gde ih dovede tata 100kg+ iki neki upicanjen pun kompleksa godina i gleda i snima. Automobili dobri. Klinci meki. I očekujemo fudbalera a oni od toga hde im trener kaže da trči dalje ne vide. Dosadne utakmice. A ovaj sa klupe kao raspoređuje.
k

krah

pre 7 meseci

Nalzalost vise nema pravog skautinga za nase mlade igrace.Kupuju se stranice igraci sumljivih kvalitetan.Agencije menadzeri se ugradjuju.Samo da znate koliko mladih igraca ima I ceka sansu svoju i nikad da dobiju.
G

Gost…

pre 7 meseci

Bas tako ,mnogo njih ceka sansu ali nemogu da je dobiju treba platiti kurti i murti da bi dete igralo ,i sta onda ,dete se razocara i sve to batali i napusti….
P

Prepotentni

pre 7 meseci

Iskreno se nadam da će neko da nas napujda sa +10 da nam uši bride jer sramote nemamo.
Б

Бара крокодила

pre 7 meseci

Данас фудбал тренирају деца богатих приватника који имају привилегију да имају новац и право на много слободног времена које проводе у возикању деце на тренинге и праћење СВАКОГ ТРЕНИНГА И УТАКМИЦЕ, и тих људи није мало, и стварају болесну атмосферу гурања те деце да би иживели своје комплексе. Заиста талентована деца нормалних људи или не тренирају, или одустану од тренинга, или их одбаци накарадан систем селекције у нашем болесном друштву. Резултате болести у којој живимо сви можемо да видимо, заостајемо за нормалним системима и развијеним светом стално све више и више, а болести нико не сме да се суспротстави јер битне позиције држе исти такви као што су и ти родитељи, друштво је саткано по њиховој мери.
Z

Zaim

pre 7 meseci

Svi mi znamo sta rade treneri od petlica pa navise.Ako je neki roditelj dao pare to dete se i forsira.Treneri sumnjivi diploma koje su dobili ko zna kako.Trener uzme kintu i obeca roditeljima da ce dete poslati na probu u vecu sredinu,on pare podeli sa tim drugim trenerom i vuk sit i ovce na broju.
9

999

pre 7 meseci

Mora se samo shvatiti da se ovo sve igra zbog menadzera i rukovldilaca. Talent je negde na predzadnjem mjestu. Pa jel vi mislite ds je slucajnost da npr Zvezda dovodi samo Afrikance, a da nemaju igrace iz Brazila i Argentine? Znaci, menadzer s kojim rade drzi Afriku i on im tako i uvaljuje, pa za koga se nadju.. Nije ni slucajno sto se uvijek za iste igrace interesuju Zvezda i Olimpijakos, dokaz da taj neko ima veze u oba kluba i nudi redom. Dalje, djecu jednostavno moras istrpiti, i po cijenu rezultata. Samo to kod nas ljudi ne kontaju, odnsno znaju, ali im je rezultat i zarada ipak iznad svega. Partizan i Zvezda moraju imati osnovu u domacim igracima, plus 2-3 odlicna stranca i to bi bilo daleko bolje. Pogledaj tim s kojim je Partizan usao u LS 2010.. Iskusni domaci igraci u svakoj liniji tima koji imaju autoritet (Stojkovic, Krstajic, Ilic, Iliev) + 3 odlicna stranca za taj nivo (Medo Kamara, Moreira i Cleo). Ostatak ekipe moze biti i iz domace lige, kad je osnova dobra. Isto tako i Zvezda..njena najbolja generacija dalekooo (Stojkovic, Basta, Bisevac, Lukovic, Kovacevic, Milovanovic, Jankovic, Zigic, Pantelic + Kastilo i Ibrahim Gaj).. znam da nisu svi igrali zajedno, poenta je bitna. U svim klubovima je javasluk, zato se ovo i desava. 3-4 domaca starija igraca sa autoritetom, 3-4 kvalitetna stranxa, 3-4 klinca koje ces istrpiti i isforsirati i ostatak dopuniti sa igracima iz domace lige. I sve bi bilo daleko bolje.. Sigurno se ni klubovi, a ni reprezantacija nece usreciti sa raznim Kaluluima, Severinama, Serifima, Adama i sl..
T

Troglavi Dzo

pre 7 meseci

Zasto navodis samo Zvezdu i Partizan u komentaru? Jel su samo Zvezda i Partizan fudbal i sport u Srbiji? Jel se na to svode sva sportska takmicenja? Zvezda-Partizan, Partizan-Zvezda? Zato i propadamo u svim aspektima sporta...
9

999

pre 7 meseci

Da se nadovezem na ovo sto sam napisao 3-3-3.. Zamisli samo da u Partizsn se vrate Savic, Jovetic i Mitrovic (karikiram, znam da nije realno nikad). Dovedes zadnjeg veznog Afrikanca koji zna malo lopte, a desetka i krilo neki Brazilci koji imaju vic u igri. Moze se sigurno naci, i za CZ i Par. I ubacis 3-4 najbolja klinca. Pa htjeli, nw htjeli, nesto bi naucili i napredovali. Savic i Mitar navikli na grubi fudbal, da udju u duel na treningu s tim klincima polomili bi im rebra. I onda bi i ti klinci bili u fazonu da mora nabiti mase, poboljsati kretanje, brzinu i sve ostalo da ne ide kuci placuci posle treninga. Od koga sad da ova djeca i da nauce i ojacaju? Svaka cast npr Ivanicu i Kataiju, momci znaju igrati fudbal. Ali oni kad ih vidis nemaju volje da zive, a kamoli da naloze nekog da za njih trci i kida se i napeeduje.. Ali jbg, sve jw to od vrha trulo, i tu je tesko sta i promijeniti. Vidjecemo nadalje.
G

Gostza

pre 7 meseci

Srbija ce bolje da zivi kada Zvezda bude sampion, rece Zvezdan Terzic ne tako davno. I bi Zvezda sampion, svuda, u svemu, a i u mladjim kategorijama fudbala. Posta najbolja omladinska skola, onu drugu urusise, obrisase. I eto blistave generacije, napunise je ko budala pusku. Bio tako jednom i visestruki sampion Evrope u vaterpolu. Raspomamili se u Srbiji tada da mora neki drugi kolo da vode u vaterpolu, da bi Srbija bolje zivela. I giganta urusise. Zlatna generacija u vaterpolu je prosla ili polako prolazi, odlazi sa scene, ovi koji su dosli i nisu bog zna kako prosli. To ti je ono, bez plemenite krvi, pedigrea, kako god hocete... I eto Terzic ce reci Zvezda je sve i svja, ja sam sve i svja i naravno da zbog toga zivi bolje Srbija, ali sportska Srbija se trenutno zgranjava i u neverici je, ali tek ce da bude, sto se sporta tice sve dok sportom u drzavi upravljaju takvi poput Terzica, Covica, Nikole Lazetica... Kao u filmu: Sport za tri, cetri kriminalca i jednog politicara u Srbiji.
B

Boogy

pre 7 meseci

I Darjan da napiše nešto smisleno.
S

Staneti

pre 7 meseci

Ko se krsti kada nateže rakiju i otvara pivo ne može da očekuje dobro.
L

Lažni car

pre 7 meseci

Nebeski narod, nr može nam niko ništa i slično.... Srbin sam i volim Srbiju, ali ove sintagme kojima se služimo je neko drugi napravio i zaslužio. Sport je ne bitan za to ali naš javašluk se vidi na svim poljima. I ko kaže da se borimo i ko kaže zašto se nama ovo dešava ne pričaj sa njim. Koliko pokvarenih stvari i misli stvori u toku dana a onda se krsti i kune u poštenje, ne može da očekuje dobro.
N

NikP

pre 7 meseci

Brale, iskreno si smorio sa tekstom! Po ko zna koji put! Stvarno sam zeleo do kraja da procitam ali nije bilo sanse jednostavno! Evo, dok sam citao - uspavljujem dete i ja prvi zasp'o! J*bes sve...
s

sruper

pre 7 meseci

Je li igrao Hvan i Kalulu? Ili su ipak Kostardin i Masa m?
s

srka

pre 7 meseci

Da, baš tako, ali je li to raritet?! Proizvodi li Srbija igrače u košarci, rukometu, odbojci, vaterpolu?! Naravno da ne! Nemojmo uvek fudbal da krivimo za sve. Ovo je doba tehnološkog napretka i u Evropi je jako teško napraviti igrača. Ostaju nam ruralne sredine, Afrika i Južna Amerika, ajde da kažemo, nešto manje Azija, ali ovo treće sam dodao na silu. Ko iz ovih sredina bude profitirao, mislim pre svega na Afriku i Južnu Ameriku, taj je na velikom dobitku.
s

srka

pre 7 meseci

Da, baš tako, ali je li to raritet?! Proizvodi li Srbija igrače u košarci, rukometu, odbojci, vaterpolu?! Naravno da ne! Nemojmo uvek fudbal da krivimo za sve. Ovo je doba tehnološkog napretka i u Evropi je jako teško napraviti igrača. Ostaju nam ruralne sredine, Afrika i Južna Amerika, ajde da kažemo, nešto manje Azija, ali ovo treće sam dodao na silu. Ko iz ovih sredina bude profitirao, mislim pre svega na Afriku i Južnu Ameriku, taj je na velikom dobitku.
K

Koan

pre 7 meseci

Opet se stavlja pogrešan akcenat na "generaciju".Verovatno da nisu talentovani Ali da bi neka generacija, ne samo jedna već u konrinuitetu, bila uspešna mora se početi od početka struke. To znači da se pre igrača moraju iškolovati treneri mlađih kategorija. Ne u nekoj školi FSS već negde u inostranstvu. Kad budemo imali takve trenere i skaute onda im obezbediti uslove za pronalaženje talenata, u sve manjoj bazi, i njihovo stručno treniranje po svim parametrima modernog fudbala. Ovako je besmisleno govoriti o bilo kojoj " generaciji" kad nemamo prvo skaute i trenere koji će prepoznati talente bez ikakvog spoljnog uticaja. Za to je potrebno barem 10 godina ozbiljne reprganizacije i rada.
T

Timoti

pre 7 meseci

Mesanje politike u sportske strukture je ucinilo svoje,u fudbalskom savezu je to izaslo na videlo,i sto je najgore svi se prave tose. Ovaj savez je cist prikaz drzave i njene politike,i bice dobro ako se ne oseti i u drugim sportovima,a moglo bi...Oduvek je fudbal kod nas bio sinonim za razne muljatore nazalost.A struka je posebna prica,treneri sa sumnjivim diplomama i licencama,smesni kondicioni treneri,ljudi koji vode klubove i savez,a loptu nisu sutnuli u zivotu...
š

šid

pre 7 meseci

Ništa čudno. U 25 g stvorili smo jednog igrača top klase(Vidić). Deceniju pre ih je bilo 5-6( Jugović, Piksi, Sava, Mijat..) Zvezda i Partizan puni stranaca. Taj Dinamo i kada izgubi ima 7-8 domaćih fudbalera.
Л

Летос

pre 7 meseci

се Звезда информисала за Миливојевића, Ђуричића, Лазовића, Гудеља и сви су нас одбили, па кога онда да доведемо ако не странца?
A

Avram X

pre 7 meseci

KLOSARI belosvetski! Sramota me sto sam Srbin.
M

Ma ajde

pre 7 meseci

Jesmo izgubili 9:1 ali je onaj koji se za sve pita pobedio 5:0
4

40+

pre 7 meseci

AKO STE TO TEK SAD PRIMETILI BLAGO NAMA.
F

Fudbalista

pre 7 meseci

meni je, posle ovoliko vremena provedenog na sajtu mozzartsporta dovoljan naslov da znam da li da čitam ili ne tekst o fudbalu pa čak i da znam ko od novinara ga je napisao. Ideš li da gledaš petliće i pionire? Čuješ li im nadimke kako ih zovu roditelji i saigrači? Umeju li da prime loptu ili da dodaju pravo u noge? I najbitnije, plaču li kad izgube? Srbija nema kvalitetan trenerski kadar a dokaz je to što nemamo ni jednog trenera u kvalitetnijim ligama. Gde su? Ko su? Koju fudbalsku filosofiju forsiraju i kako im igraju ekipe? Gde su treneri koji godinama ne mogu da naprave desnog beka za reprezentaciju? Koliko košta trenerska C licenca i kako se dolazi do nje? Da li je još uvek dovoljno samo uplatiti na račun ili treba nešto i pokazati od fudbalskog znanja, recimo znati pravila fudbalske igre, za početak. Kako se dolazi do B, do A i PRO licence i kod kojih se to stručnjaka polaže ispit za PRO? Svakak čast državi koja je uložila ogromne pare u stadione koji su izgrađeni i koje će se tek graditi ali, ko će na njima da igra? Ovi klinci čiji roditelji bi odmah da ih daju u zvezdu i Partizan a odatle ni manje ni više nego u Mančester siti. Gde nestade mali Nikolić, koji beše krilo u Javoru i to odigra odličnu sezonu pa pređe u zvezdu da bude bek? Predlažem da za početak, kad pišeš i pišete o klincima, počnete da pišete najpre normalne naslove a ne bombe, i da im tako stavite do znanja da nisu zvezde i velemajstori fudbala, već klinci koji igraju i ništa više. Dok ne postignu neki rezultat u seniorskoj konkurenciji. Koliko ono imamo seniora u Engleskoj? Nemačkoj? Španiji? Italiji? Francuskoj? Turskoj? Uslov da se piše o njima je da su u prvom timu ne na klupi jer igrač bez utakmica nije igrač (pozdrav za Luku Jovića o kome niste pisali samo kako je piškio i da li je kakio). Ajde, Darjane, složi dva teksta bez poezije koja je nepotrebna i bez navijanja za zvezdu u njima. Ma, najbolje, napiši dva teksta sa utakmice koje igra Partizan. Da vidimo koliko si dobar sportski novinar. Kao navijača smo te odavno upoznali. Isto važi i za Joksića, da ne budem pogrešno shvaćen.
A

Astoria

pre 7 meseci

Bravo za komentar Pravo u centar. I novinari snose krivicu za pumpanje ega mladim igračima. Ko da nije dovoljno što ih drugari zovu Bekam, Mesi i sl. Skoro sam čuo da su malog Zvezdinog Mijatovića zvali Bekam zbog frizure...svašta ljudima padne na pamet. Potrebna je reforma i sporta, i novinarstva, ali i društva u kojem živimo, na različitim nivoima, pre svega moralnom.
V

Valok

pre 7 meseci

Ukinite BG blizance za spas srpskog fubala.
N

Nenad1246

pre 7 meseci

Tako je pa da sa crnogrocima igramo kvalifikacije za kvalifikacije evro takmičenja.
U

Ukelelele

pre 7 meseci

@ Nenad1246 A zasto bi sa crnogorcima igrali kvalifikacije za Evro takmicenja?
b

brt

pre 7 meseci

a ostavke kao moralni cin,nista,obraz kao djon imaju
С

Сале2323

pre 7 meseci

Богу хвала на неким поразима, јер само из пораза кад увидиш своје грешке, можеш кренути напред. Ако их не увидиш, онда си глуп! На страну све то, али мени једно је синоћ упало у очи... Гледао сам утакмице где играчи киксирају једном предавајући лопту противнику у забрањеној зони, гледао сам и два пута да де то дешава, али никад нисам гледао да неко то уради 4 или 5 пута, из којих падну голови. Или су она деца од синоћ тешки дунстери и кукавице, или је већи део њих радио то намерно, рушећи свог тренера или играјући за кладионице. Лично, не знам шта је горе!?!
d

d. g.

pre 7 meseci

Pre nepunu godinu ste pisali o interesovanje velikih za Mitrovića. Juče ste Ilića proglasili novim Vidićem. Prvi ste vi pisali hvalospeve o pola tih igrača. Suština je nestručan rad sa njima. Prozivaju novo rukovodstvo fss kao da je ono stvorilo te igrače. Normalno je da mora da reaguje ali je to dugotrajan proces. Ovo je težak šamar za klubove koji su uvaljivali poluproizvode za lepe pare. Terzić je izjavio da je Šljivić najveće pojačanje Zvezde. Ja to nisam video.
I

Ivan FCRS

pre 7 meseci

Mitrovic je afirmisan igrac, daleko vise nego Ilic koji je tek odigrao desetak utakmica seniorskog fudbala, i uzasan je bio u vecini tih utakmica. Iz nekih vrlo sumnjivih razloga je zavrsio na spisku A reprezentacije. Necemo ih valjda stavljati u isti kos...
Z

Zvlat BG

pre 7 meseci

Tezu da je klasa 2002 klimava još od pionirskih dana, da nema tu ekstrapotencijala su lansirale neznalice iz Saveza i pojedinci iz klubova koje su najzaslužniji za ovakvo stanje u mladjim kategorijama. Tačno se zna ko je počeo da priča te priče! Ti ljudi trenutno nisu u fudbalu!Čista izmišljotina koja je trebala da opravda njihovo neznanje i nerad! Generacija 2002 je uništena od strane raznih kvazistručnjaka i ljudi koji su zalutali u trenersku profesiju i Savez! Radilo se o izuzetno talentovanoj generaciji! Generacija 2002 je ogledalo onoga što se radi i radilo se u mladjim kategorijama deceniju unazad! Oni su primer kako ne treba raditi! Ništa nije bolja ni situacija sa drugima generacijama, jer se radi po istom obrascu! Deca su samo kolateralna šteta pojedinaca koji su zalutali u fudbal! Ono što je tragično u svemu tome, što imate u generaciji 2002 dosta momaka koji su pošto su prošli sve kateogorije u klubovima i došli do seniorskog fudbal jednostavno odustali od fudbala i posle godina odricanja i napora izašli iz (ne)sistema koji se karakteriše odsustvom bilo kakve persprektive i jasnog plana razvoja i u kome su najzastupljenije sve negativne karakteristike koje oslikavaju srpsko društvo (nepotizam, kombinacije, guranje, mito, negativna selekcija, loš rad ...). P.S. Od momaka 2002. godište, samo u Beogradu, koji su batalili fudbal i koji su prošli sve razvojne stepenice u mladjim kategorijama Zvezde/Partizana i ostalih klubova može da se napravi odlična ekipa! Sve školovana deca sa velikim brojem utakmica u nogama, u mladjim kategorijama! Ali to nikoga ne interesuje!
g

gost 024

pre 7 meseci

Gospodine novinar, niste mačku sa praga sutnuli....
K

Kamenolom

pre 7 meseci

Hocemo ukidanje fudbala u Srbiji! Ko je ZA?
Z

Zavlat

pre 7 meseci

Hocemo fudbalsku ligu bez Zvezde i Partizana! Ti klubovi nisu srpski i ne predstvljaju Srbiju!
S

SezonskaJakarta

pre 7 meseci

Nažalost, morala je reprezentacija da izgubi kako bi autor napisao dobar tekst, na jasnu temu. Otpor bezumlju, gluposti, netalentu i mešetarenju nije pljuvanje, niti se zaustavilo samo na naslovu, a gorčina je u ovakvim situacijama dobrodošla kao kafa otrežnjenja. Oseti se razlika između ovog, realnog prikaza realnosti i neretkih navijačkih ostrašćenosti autora, a ono što raduje jeste u pravom smeru uloženi trud, skladnost celine i mnogo manje grešaka u izražavanju (ima ih) i pravopisu (i njih, ipak) nego što je to bio slučaj koliko do pre nekoliko dana. Mnogo manje. Dopada mi se i razumevanje teksta kao celine, gde je moguće razbiti misao na dve ili više rečenica. To je hrabar potez. Neki od novinara i greše kada se zalete na sličan način. Mnogi od novinara i greše ... Sada možemo i reći da ljudski je grešiti, jer, iznenađenjima nikad kraja, ovo je, ponavljam, kvalitetan tekst. Samo još da dopuni kućnu biblioteku, mane se filmova i televizijskih serija iz repriznih termina i batali Bajagu. I da se pisanje ne svede na "jedan korak napred, dva koraka nazad" ("Spori Vavilon").
н

новинар једног угледног листа

pre 7 meseci

Реци, пријатељу, иако се донекле слажем са смислом онога што си написао, колико је глупо да овакв 'исфорсирано елоквентни' коментар и сам обилује стилским, граматичким и правописним недостацима и граешкама?
L

Lazetic direktor

pre 7 meseci

hahahaha. Pametnom dosta.
4

474747

pre 7 meseci

Rezime,Sve su to igraci u nasoj ligi koji se guraju i pisu se bajke ,u svojim klubovima im je sve dozvoljeno da igraju kako hoce i garantovano im mesto.i kada skupite takvu ekipu onda nastane anarhija,Protiv Engleza svako igra za sebe niko nema defanzivu i svi cekaju na gotovo,pogotovu ove Zvezde iz Zvezde
M

MimiCR7

pre 7 meseci

Narode politika je učinila svoje. Treba sve da funkcionoše nezavisno, ali politika je čudo.
v

veljko9

pre 7 meseci

Jedini solidan deluje Lucic i ovaj iz Svajcarske Stevanovic, ostalo ne znam mozda onaj Jojic sto je presao u Stoke City, uglavnom sve ostalo kanta a Ilic i Mitrovic ne znam na osnovu cega onolika hvaljenja kad obojica ne mogu nasu ligu da igraju a imaju 20-21god...
K

Kombinacije bez kraja

pre 7 meseci

Докле год у српском фудбалу буду владале менаџерско-клубашко-рођачко-буразерске комбинације нема бољитка у српском фудбалу.
с

саша70

pre 7 meseci

Потпомогнути квази новинарима који ће за бурек, написати хвалоспеве о клинцу кога нису видели у животу
F

FKCZ1991

pre 7 meseci

Ovaj text je iz ogorcenja! I ja sam ogorcen ali realno u nasoj reprezentaciji ima 5-6 dobrih igraca… ovo da ne proizvodimo igrace nego sibicare ne stoji jer tako nismo pricali kad je U18 prekjuce dobila italiju i kad su ti isti momci kao U17 zavrsili kao 3 na evropskom prosle god, ili se to samo odnosi na U21? Jer je i U19 bas dobra ekipa! Tako da, ovo o nasem fudbalu ne stoji… ja se slazem da Đorđevic nije za ovo, da je superligaski trener ali realno nas juce nista nije htelo, imali smo 4 direktne asistencije za njihov gol i jedan autogol (sta god su uradili islo je naopako) ljut jesam na ovakvo izdanje i jesam za smenu Đorđevica ali ovo je fina ekipa, bolju nemamo ako neko misli da se neko gura u repku nek preuzme i nek proba druge igrace… a svakako jesu za peglanje i par dana mediskog satiranja!
g

gost0

pre 7 meseci

Prestao sam da citam komentar gde si konstatovao da imamo 5-6 dobrih igraca...Ako u dobre igrace smatras Mitrovica, Ilica i Lucica, samo jos da mi kazes za sta su dobro, za FK Kameni iz Asanje, za potapanje kupusa ili mozda za fudbal??
G

Gost 1234567

pre 7 meseci

Reprezentacija bez igrača Voše, Rada i Ofk nema nikakve šanse da uspe uz to Zvezda i Partizan ih imaju malo i često se guraju oni koji imaju manji kvalitet u idnosu na neke koje ne zovu! Pogledajte svetske prvake iz 2015.godine i sve je jasno. Voša trenutno osim Bukinca nema ni blizu igrača za mladu reprezentaciju a on je još u omladinskoj, o Radu i Ofku da ne givorim! Sistem mora da se menja ali sa novim modernim ljudima na celu FSS!
V

Vrtoglava dizna

pre 7 meseci

Prijatelju, sistem se menja tako sto ukines monopol Zvezde i Partizana nad ligom, igracima, transferima i zivotima ljudi u Srbiji, a svi znamo da se to nece desiti za naseg zivota. Stoga, ja se iskreno nadam da ce sve manje i manje ljudi pratiti fudbal u nasoj zemlji, to je jedini spas.
Z

Zubus72

pre 7 meseci

Bravo za komentar,tačno u centar gađate!Sav kvalitet dolazi iz baze....
Z

Zla kob

pre 7 meseci

Gospodo, dokle o fudbalu? Mi taj sport ne znamo. Dajte novac u kosarku, vaterpolo, tenis, odbojku. Sto se vise bavimo fubalom, sve nam gore ide.
N

Nenad1246

pre 7 meseci

Svi oni zajedno nisu popularni kao fudbal.
U

Ujna Zitka

pre 7 meseci

Doktor Arizona vam stavio 🔒🔒🔒 na maleni klub. Lepo je rekao da će otići kada Zvezda ne bude šampion, a to se neće dogoditi u skorije vreme. Čekaj da prodje 17. 12 pa opet idete na fabrička podešavanja Ahahaha ahahaha 😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂
M

MILAN GALIĆ

pre 7 meseci

Jedino sto vredi je NASLOV.
k

konjarnik republika

pre 7 meseci

Četiri igrača Čukaričkog,na silu igraju u ekipi,koju na silu vodi jedan trener,koji priča sam sa sobom.(Matić)Nikad trener nije bio ali uz podrsku Matijaševića,jednog Luku Stojanovića,drzi na marginama...sve zarad interesa i guranja "talentovanih"reprezentativaca .Na žalost i Matić i Matijaševic su kadrovi FSS...
A

Alikuku

pre 7 meseci

BEOGRADIZACIJA fudbala u Srbiji dovela je do ovog "sjajnog" rezultata!
I

Ivan FCRS

pre 7 meseci

Pa ne moze beogradizacija da zaobidje fudbal u sirokom luku, a da postoji u svim ostalim sferama zivota. To nema veze sa fudbalom.
I

I sada

pre 7 meseci

da li nije besmisleno praviti sadione,ulagati tolike novce u zemlju gdje nemamo dostojnih fudbalera.Ovo sto mi imamo i gledamo,plus toga navijaca skoro da i nema osim derbija a i tu je broj drasticno smanjen cak vise ne postojii interesovanje i za reprezentaciju.Sta ce nam stadioni,nije samo tu problem,treba na njima neko i da igra,ko nesto zna,mi na tom ni jednom stadionu kojima se dicimo nismo vidjeli ove sezone recimo pocev od klupskog do ove katastrofe ozbiljan potez na utakmici,dribling,sprint,skok,brzinu,ideju,sanse,presing,kolektivno oduzimanje lopte itd,umjesto toga obaramo rekorde po broju odbranjenih udaraca,nazivamo uspjehom sto slucajno cusnemo i na prepad ubacimo jedan gol iz dvije polukontre,dicimo se malim,dostojnim porazom iz anti fudbala gdje ne napadnemo nikad vise od tri igraca na protivnickoj polovini,gdje smo parkirali autobus ispred sesnaesterca,gdje jedino pravimo golmana posto se nauci odbranama u praksi...Sta to govori,da se kod nas sve radi pogresno ne rjesavamo uzroke problema,vec sve radimoo preko noci,vjestacki ulazimo u Evropu,bavimo se projektovanjem,rezultati sve bolji itd...Osim ovih pojedinacnih uspjeha iz sporotva koje niko nikad nije vrednovao niti su cijenjeni tamo koji su najgledaniji i osim kosarke i dama iz odbojke,koji jos nisu apropali a i oni ce prije nego sto ovi drugi se uzvise,propast i neuspjeh svih sportova.U vateroplu liga se raspada,rukomet da ne govorimo osim Vojvodine,fudbal ne postoji,odbojku vise godinama niko i ne gleda niti rezultata ima,tenis ce biti dok se Djokivic ne penzionise Spanovicke iz atletike i kraj.Onda cemo vjestacki se praviti da smo uspjesna zemlja sporta jer cemo se radovati marginalnim sportovima kao sto je kuglanje,bocanje,bilijar,veslanje,Sve je vjestacko ,bez osnove i temelja,pocev od sistema koji treba stvarati Drzava a ne stvara,do namjestanja utakmica koje se sve vise dokazuju i postavljanje pogresnih ljudi opet sa vrha i ostanak istih zbog kojih smo i dotakli dno!Zato braco,radujmo se rezultatima vrhuunske kosarke i klupske i reprezentativne dok jos imamo novca i kakav takav sistem,jer smo privilegovani gledati i zvezdu i partizan i igrace u klubovima,sam krem.Jer i tu se ne nazire projekat za buducnost,propast se blizi,nece ostati imuna na kolotecinu urusavanja.Zato budimo na nivou ,bodrimo svoje klubove i punimo srca uspjesima i nesvaidasnjim potezima jos godinu ili dvije!
k

khanbg

pre 7 meseci

Najveci problem je struka, koja ne postoji. Normalan trener nece da radi u ovom mulju. Zato decu spremaju priuceni likovi sa kupljenim licencama. Ako je selektor A tima piksi, covek ni slucajno nije prosao pored ozbiljnog trenera i selektora, sta ocekujete od mladjih selekcija?
x

xyz

pre 7 meseci

Reci za Piksija da nije prosao pored ozbiljnog trenera, a Arsen Venger ga je trenirao par godina
S

Sega89

pre 7 meseci

Isti ovaj Darjan je ovu decu dizao u nebesa posle jedne dobre utakmice u svojim klubovima a sada ne valjaju…koliko nam je kriminalan savez toliko su i novinari užas…
G

Gostttt

pre 7 meseci

Dream team
A

Astral

pre 7 meseci

Fudbal u Srbiji odavno ne postoji, postoji MONOPOL beogradskih blizanaca.
g

gosttttt

pre 7 meseci

PONOVICU: Bukvalno: drzava u malom! Ova deca nisu kriva, vec stoka koja ih nerealno pumpa i pokusava da opere lovu sa njima. Jezivo, to je postao sablon vec: nadji tatino ili menadzersko dete sa malo vecim samopouzdanjem, a malo manjim IQ(bez da vredjam), obecaj mu neku paricu za dzipa ili Bmw, da bude vidjen u gradu ili svom manjem mestu, nadji semu preko, laziraj mu cenu na tm, ubaci ga u repku iako nije taj nivo, daj mu max minutazu u klubu, dogovori sklanjalice i penale da napumpa golove, uvali ga nekome za osam cifara, vise od pola vrati njima, tebi bar milionce, klincu solidna plata, tamo odma na pozajmicu, kad istekne ugovor vratis ih u nasu top ligu kao zvezde ili ih pustis da nestanu.OVO JE SABLON pa ko se utali...dno dna.
g

goattttt

pre 7 meseci

Kriva su ta deca. Ako ne znas da igras onda barem trči, oznoji dres!
B

BorisVu

pre 7 meseci

Apsolutno tačno sve od reči do reči. Bravo
P

Partymaker

pre 7 meseci

Realno, retko koji od ove dece danas bi mogao kod mog nekadašnjeg profesora imati 5 iz fizičkog, smešni su
k

konačno

pre 7 meseci

Marko Lazetic je do pre ove generacije prvo stavljao traku na ruku pa tek onda ulazio u kucu fudbala niko nista mu nije mogao,guran je sa svih strana,da bi ga prodali na kraju obmanuli ljude i nema ga vise nigde niti ce biti jer decko nema osnovne fudbalske korake,isto tako radi i Stankovic prvo traka pa u svlacionicu,Mitrovic isto poceo kao i oni. Mnogo dece ima koja ispastaju zbog svih tih tatinih sinova koji su u reprezentaciji koje guraju rukama i nogama. Pogledajte samo ko je sad bio pozvan za mladu reprezentaciju,gde su Vukicevic,Sljivic,Nedeljkovic,Mijatovic,Jan Karlo Simic...eno razbili Italiju prvaka evrope... a tatini sinovi 9-1 Dovoljno vam je da vidite ko nosi trake kapitenske u selekcijama.
m

maksimir

pre 7 meseci

Najveci cirkus je bio na turniru Cele Vilotic,kad su od svih igraca nasih Milosevic,Mijatovic,Vukicevic,Bukinac i pored svih onih Francuza u finalu gde su igraci po 15 miliona i koji vezu onaj fudbal zmureci,dali Stankovicu za najboljeg igraca turnira +kapitenska i 90 min svaku utakmicu.dno dna.
s

sve igracine

pre 7 meseci

Mitrovic,Ilic,Lucic...i onda ovi nasi traze milione i milione za njih.A i ne moze.da se razvija fudbal i sport uopste kad smo gori od Severne Koreje-sve ide u tim velikog vodje.Oni dobiju 20 miliona evra giodsnje raznoraznim putevima a svi ostali 2-3 miliona...Zato uvozimo igrace u svim sportovima.
H

Hickokovski

pre 7 meseci

Pozovi Darjana radi pljuvanja
H

Hayvan

pre 7 meseci

Pa u ovom savezu jedan lopov i neznalica gura drugoga. Sta ocekujete? Ovo je velika bruka i sramota za sve nas. Ali bice jos gore 100%
1

1310

pre 7 meseci

Dok budu igrali Tatina deca i deca onih koji mogu da plate da im sincici igraju, nece biti od naseg fudbala nista. Talentovana deca odustaju zbog takvih gore napisanih,jer nema ko da ih gura.
h

humaka... PFC

pre 7 meseci

Pogledaj te otkad krece propast mlade reprezentacije, od trenutka kad se slavi koktel na marakani, jer je postavljen Kokeza za predsednika, krece nametanje utakmica, guranje memadzerskih igraca, osvojene lazne titule itd.. Kakva nam je mlada rep takav nam je i sampion.. Pa prost primer zasto zvezda nije htela Vidica, neces Vidica, nego Nedimovica, Dzajica.. Pa ko je ovde lud, i sad ce da dodju gluperde i pavijani da mi odgovaraju, kako su drugi krivi za propast mlade rep.. EEE NISTE HTELI VIDICA
i

i za Tiranu protiv Zvezde

pre 7 meseci

Sta je mršavko i mocarte, gde su vesti o Partizanu sa naslovima nalik na sprdnju? Kuca se jos ili sta je u pitanju? Bas smo navikli da obavezno budu vesti o Partizanu ali da naslovi budu tabloidni i sprdački. A sta drugo ocekivati od tabloida
J

Jöle 39

pre 7 meseci

Da li postoji i jedan pošteni navijač zvezde koji će izaći i reći onako kako stoje stvari i da su oni najveći krivci za ovo stanje u Srpskom sportu počevši od fudbala, košarke, muške odbojke i vaterpola.
K

Ko bi reko cuda da se dese

pre 7 meseci

Ma da, samo je Sportsko drustvo Crvena Zvezda krivo za ovakve blamaze.... JSD Partizan uvek i svaki put radi sve kako treba.... Odgovornost je kolektivna i tacka!!!
G

Grajkula

pre 7 meseci

Druze, tebi je Zvezda za sve kriva u zivotu, a ne samo u fudbalu. Vidis, to je veći problem.
д

да

pre 7 meseci

логично да неће, ал ће бити ту увек да лупе минус
M

Milojko Arsenić

pre 7 meseci

Tole i zlato nije valjalo
h

humaka.. PFC

pre 7 meseci

Za vreme Toleta mlada rep je bila prvak evrope, svetski prvak, igrala finala i polufinala, al zato nisi mogao da namestas da ti se sklanjaju, da ti se svira 77 penala od toga 70 kao protiv Cuke.. E pa mi smo pobedili VAR sto kaze Rade Bogdanovic
H

Hej

pre 7 meseci

Kako šibicari, pa juče ste pisali Mihajlo Ilić Partizanovo blago? Menjate mišljenje kako vetar dune.
K

Kdkd

pre 7 meseci

Pa to je i poenta danasnjeg "novinarstva", da se pise, tj. prepisuje sa drugih sajtova. Nema veze sta i nema veze koliko cesto. Nekad je moglo svako dete u srednjoj skoli da napise svoj tekst na pismenom zadatku, a danas tzv. novinari prepisuju od drugih, jer ne mogu svoj tekst da napisu. Kad razmislis malo duze, stvarno jadno.
r

realnost

pre 7 meseci

Najvece zlo srpskog fudbala, kriminalac, kum Brana Micunovica, vedri i oblaci srpskim fudbalom. Cim se promeni vlast, opet ce na usavrsavanje. To je kancer srpskog fudbala. Shvatice to i zvezdasi.
a

aha shvatice

pre 7 meseci

Kakav je njihov mozak jasno ti je kad traze titulu iz 1946...
g

gy

pre 7 meseci

Ma dobro ljudi ,znamo svi Englezi kada ih sere breza dva tri gola da.to posle ide samo tako....to se desilo jednom i nikad više...ajmo momci glavu gore...nemojte više da ih davimo..
C

CaleB pravi

pre 7 meseci

Sinak, ti si promasio portal....nije ovo portal posvecen biranju mis sveta, i miru u svetu.
I

Ivan91

pre 7 meseci

Fudbal se drastično menja, samo u zadnjih 10 godina se jako puno promenio a kamoli u zadnjih 30. Brzina postaje ključni faktor uz snagu za uspeh u fudbalu, ako pogledate ko su najbolji igrači mlađe generacije to su listom vrhunske atlete poput Halanda i Mbapea a mi smo ostali u nekom prošlom vremenu i kod se i dalje više gleda da li neko zna da pimpla loptu. Evidentno je da imamo problem protiv fizički spremnih selekcija koje imaju dosta tamnoputih igrača, Englezi su nas isto ovako odučili na evropskom za mlade do 19 godina nedavno. Seniori imaju sreće da se nisu sretali sa Francuskom, Holandijom i Engleskom jer se plašim da bi se isto završilo.
z

zvezda draža

pre 7 meseci

polakoo, bice to extra samo da nacionalni stadion bude gotov.. ipak smo mi zemlja leba i igara, madjija i ekipe..
к

кг

pre 7 meseci

Највећи шибицар, онај што треба да буде у затвору је приватизовао савез. Све се ради за "сад и одмах". Прописи се мењају како Звезди и Партизану одговара, имају рок трајања док они не пожеле другачије. Краде се на све стране, све утиче... намештени мечеви, склањалице, судијске одлуке искључиво у интересу два клуба... зато су и трибине празне, нико више неће да гледа циркус. Звезда је довела летос Огњена Илића, дечко чији је крајњи лимит ограничена минутажа у Првој лиги. Одмах га на проследила ОФКи и она га плаћа... Проверите. За шта ће он Звезди? Мутне радње на све стране. Погледајте пример Ада, опрали му папире са Спартаком. Највећи људски муљ је у фудбалу, од функционера, директора, судија...
k

kendisport

pre 7 meseci

Hahaha kako ga nije zvezda dovela, doveo ga OFK Beograd e sad sto je to zvezdina filijala to je drugo i sto vas decko po gradu verovatno laze da je potpisao za zvezdu a vi verujete
V

Velur

pre 7 meseci

Kada uniste vaterpolo školu Partizan,kada uniste fudbalsku školu Partizan rezultat je jasan.
A

Aooo

pre 7 meseci

Ko uništava košakašku školu Partizana?
g

gost333

pre 7 meseci

@Aooo Pokusava zna se ko...Al tu se leba necete najesti,ipak ste samo rekreativci
G

Gost1976

pre 7 meseci

Problem je veiki ali ne i nerešiv,talenata ima,puno dece trenira fudbal ali nažalost negativna selekcija cveta već godinama. Pisao sam ovde već da su treneri najgori u Srbiji,nestručni,lenji,prepotentni ,pa neki i potkupljivi.. Nameštaju se utakmice i u kadetskim selekcijama,takođe i u omladinskim.. Razgovarao sam pre 5-6 godina sa tadašnjim trenerom kadeta Vojvodine,mislim da je izvesni Bajić,posle trener Proletera NS.. nebitno ,razgovarali smo oko jednog izuzetno talentovanog igrača ,ekstremno brzog ,levonog i dobar dribler..on nije imao mesta u Vojvodinini. Na moje pitanje šta je problem njegov odgovor je bio da je individualno i fizički izvanredan ali ne može taktički da odgovori kadet.ligi Srbije??? Taktički?? to je suština nerazumevanja struke,brz igrač koji insistira na igri licem prema protivn.golu ne odgovara taktički ,a odgovaraju ovi što trče istim ritmom ali uredno uvek vraćaju loptu nazad.. taj klinac je tada bio uništen a iz te generacije kadeta Vojvodine ni jedan igrač nije postao pravi klasan igrač samo niz poluigrača. Naši treneri UNIŠTAVAJU talente kao taktika šeme a Englezi igraju ševu i to je to .Nekad je bilo obrnuto ,jugoslovenska škola fudbala je uništena od strane polutrenra koji gledaju vrhunski fudbal i ništa ne shvataju. Dovesti u sve klubove super lige strane trenere u omladinske selekcije engleze,portugalce,špance i platiti ih ,isplatiće se sigurno.
2

22334455

pre 7 meseci

Politika vodi sport ovde,a ne pravi sportski radnici.Poslednji primer je Vidic,civek koji je hteo da pomogbe fudbaku u Srbiji,od srca,je tako ocrnjen od nazovi sportskih radnika,najobicnijih kriminalaca po klubovima,i oteran je.Politicaru peeu novac prekk kkubova,sport im je najmanje bitan.Klubovi nemaju obucene kadrove za rad sa decom,vec koje dete ima mocnog roditelja,on ce igrati,ko nema para,dete koliko je gid talentovano propada.Sve iz korwna treba promeniti,ali nazalost dok politika i politicari kolo vode po klubovima,ovo ce biti jos gore.Bojim se da za par godina i San Marino ne bude fudbslska velesila za nas.
I

IvanBeli

pre 7 meseci

Nema ništa od mladih igrača jer su to 90% vezare i mamini i tatini sinovi a ne kao ranije klinci gladni uspeha. Samo analizirajte koji su to mladi igrači zadnjih par godina dobijali najviše šanse u Zvezdi i ko su im roditelji u i sve će vam biti jasno. Još od Adžića, Lazetića pa do Lekovića...kako majku mu niko a da mu otac nije niko, ili neki radnik kao što je bio Vidiću recimo. Nego baš sve bivši igrači i političari, sve je jasno kako se radi i na koji način se pravi selekcija i zato tako prolazimo.
z

zlatno doba

pre 7 meseci

Nisu li na čelu FSS-a i najvećih klubova vrhunski stručnjaci?
S

SUŠTINA

pre 7 meseci

Ko ih je tu postavio i zašto?
G

Grajkula

pre 7 meseci

Selektor, bez ozbiljnih rezultata u seniorskom fudbalu. Ilic golman... Dobar za nasu ligu sve ostalo premija. Rogan nije prvi bek ni u Cuki, tako da ona divlja igra juce ima logike. Ilic iz Partizana, novi. Sveta Markovic. Akutna prodaja, pa kao kiks igrac vraca se nas fudbal. Stefan Mitrovic atleticar, nikako fudbaler. Marko Lazetic maneken, spic igrac ni na malom fudbalu. Ostali nisu ni bitni nekog pomena, niti se trte po novinama..
V

Vasilis

pre 7 meseci

Svi ste vi mediji saucesnici u ovome. Vi, zarad finansijske koristi, pisete hvalospeve o igracima poput Ilica i Mitrovica nakon 2 utakmice u nasoj poluamaterskoj ligi i kako su zagrizli Barselona i ne znam ko vec. Vama su braca Mitkuljic buduci Halandi, vama je onaj mali iz Zvezda novi Mesi, o marketingu koji se radi na racun nikad goreg Partizana je suvisno i trositi reci. Mi nemamo nikog u komplet savezu i strucnim stabovima da zna bilo sta. Piksi je diletant, u bilo kom drugoligasu bi dobio otkaz nakon 3 meseca, on je ovde predstavljen kao Gvardiola i ima status "svete krave". Lazetvic se ni kao igrac nije ponasao profesionalno, a kamoli kao rukovodilac.
1

1234567899

pre 7 meseci

ja ne znam ni ko je ovaj ilic, a mitrovic ni u nasoj ligi ne pravi razliku a kamoli u evropi ili reprezentaciji...
m

max alegri

pre 7 meseci

Zvezda Srbija !
А

Анализа

pre 7 meseci

Можемо и овако, када је последњи пут најбољи играч Звезде и Партизана поникао из њихових школа? Партизану су годинама уназад најбољи играчи странци, од Мореире до Натха. У Звезди су то Иванић и Катаи и гомила странаца. Треба бити реалан па признати да наши играчи могу да се развију само ако што пре оду из нашег фудбала. Чак и на страну менаџери и цела политичко-криминална структура, ми немамо дуго времена иоле смислене тренере. Тактички и физички дебело заостајемо, а технички се држимо на таленат. Пре 20 године ретко који играч се показао у првом тиму. Изузетак Стевановић и Павловић у Партизану, Јовељић и Ераковић у Звезди. Али шта има везе, није битно стварати играче него стварати паре. А домаћи фудбал је краткорочна машина за стварање лове, никога није брига да се претерано цима око тога да дугорочно зарађује више. Боље врабац у руци него голуб на грани. Слично и у кошарци, него је конкуренција слабија па још нисмо толико пукли као у фудбалу.
L

Ludilo mozga

pre 7 meseci

Ajde bre dosadni ste vise. Lupite po koji da je loše a ne pišete realno šta se dešava. Ne videh tekst protiv Džajica i Nedimovica, o Vidicu ni da ne pricamo. Sramota, idete uz dlaku svima zato i jesmo tu gde jesmo
A

ApsolutnoJa

pre 7 meseci

Bravoo, idemo sad samo jako
j

jašaaa

pre 7 meseci

Kakva država, takvo sve ostalo, pa i fudbal.
G

GostPa

pre 7 meseci

Mislim da je malo preterano sve. Slažem se, izgubili su 9:1, ali ne verujem da među njima nema talenata. Ušla im je voda u uši i sve je krenulo nizbrdo. Verujem da u Srbiji neće biti ista situacija i da će klinci pružiti veći otpor. Dešavalo se da Man. City razbije Lajpcig 7:1 prošle sezone, tako da nijedan rezultat nije za čuđenje. Dalje, igranje u Premijer ligi i Čempionšipu donosi mnogo ozbiljnijeg trčanja. Ipak, to ne znači da neko od naših talenata ne bi mogao da se prilagodi takvoj igri. Već smo imali uspešnih igrača (Vidić, Ivanović, Milošević, Mitrović, Žigić itd) u njihovoj ligi. Problem je u tome što kod nas mnogo toga ide ,,preko veze”, a ne u skladu sa kvalitetom. Zato se desi povremeno ovakav potop. Sportski pozdrav!
D

Da ne pametujemo

pre 7 meseci

Mogao je i Gvardiola da bude selektor, ozbiljno smo nekvalitetni, ovako losu fizikaliju ne moze niko da nadomesti...takva je generacija, ispod prosecna, tolika inferiornost u snazi i brzini je neverovatna, nema se sta zameriti odbrani ili golmanu za ovoliko golova, 90 minuta je bila vetrometina
V

Vlada79

pre 7 meseci

Evo ja da nešto dodam, kao roditelj čije dete trenira fudbal. Ovako, kao prvo, ovde se ne stvaraju igrači jer primera radi, kad Zvezda igra protiv slabijih ekipa oni pune kao nenormalni do 20:0 što je totalno pogrešno po meni, jer je dovoljno pobediti 5:0 a posle isprobavati razne varijante sa decom umesto ih učiti kako da gaze i misle da su neki tamo Real Madrid, jer to nisu. Drugo, Zvezda, Partizan i te vajne škole fudbala, skupljaju decu po celoj Srbiji a onda im u prvoj postavi igraju najkrupnija deca jer su fizički superiora, ranije su se razvila i sa takvim fizikalijama mogu da igraju sve pozicije od štopera do centarfora a trebalo bi spremati ih za poziciju za koju imaju najbolje predispozicije. Onda dodjemo u situaciju da dete igra špica jer ima 1.85 i 80kg sa 14 godina a za godinu dve kad se i ostala deca razviju i dostignu njegovu gradju i visinu usput i tehnički se dodatno unaprede ovaj neće moći da igra nigde ali je za njega već kasno jer je izgubio dragoceno vreme kad treba najviše da uči, tad je on igrao na snagu. Ima još toga da napišem ali verujem da bi komentar bio predugačak pa bi izgubio poentu ali ovo su početne greške koje naši kvazi treneri prave u mladjim kategorijama zbog čega se kasnije mali broj kvalitetnih igrača pojavljuje u omladinskim uzrastima...
J

Japp

pre 7 meseci

Odavno bolji komentar nisam procito.Tacno tako se radi vidio svojim ocima bezbroj puta do sada.Trci se za nekim rezultatima u uzrastima do 13 godina,roditelji se biju na tribinama i to je jedna velika bruka.
k

khanbg

pre 7 meseci

Slazem se vecinski sa tvojim komentarom. Ali izvini, nisu deca cunjevi pa da ih Zvezda i Partizan skupljaju po Srbiji. Ako ti kao roditelj vec znas sta je najbolje za tvoje dete, pa ne daj da ga skupe Partizan i Zvezda. Nego ne lezu vraze. Svi roditelji za svoju decu misle da su Maradona i Mesi, pa kad ucare i neki euro, svima lepo. Tako da molim vas, jasno je da se u ovoj zemlji uvek ide linijom manjeg otpora. Odatle i ovi rezultati.
V

Vuk 981

pre 7 meseci

Klasičan primer je ovaj mali Lazetić... Ubijao kao klinac zato što je bio krupniji i jači od ostalih, a plus Zvezdini klinci uvek pune po 5:0 sve ostale, on se tu nadavao golova, umislio da je igrač i sad ga nema nigde!
T

Televizor

pre 7 meseci

Odlican komentar, ovde bi Piksija i Sekularca danasnji treneri poslali kuci. Jednostavno, ovde se forsiraju krupna deca koja ulaze u pubertet ranije, fizicki su jaca i tako trenerima mladjih kategorija donosi rezultat. Kasnije ta fizicka snaga se gubi, drugi ih stizu, a brzinu i tehniku i onako nisu ni imali.
@

@Vuk

pre 7 meseci

Jos bolji primer ti je Bazdar
G

Gostinjo

pre 7 meseci

Do cega je dovelo zlato na N.Zelandu? Jesmo li ga osvojili u seniorskom fudbalu par godina kasnije? Hoce li ga isti ovi Englezi osvojiti u skoroj buducnosti? Tesko. Od onog finala sa Italijom kada su pustili vodu kod nase kontre jedini igrac je postao Djilardino. Iz svake sampionske generacije od U16 do U21 seniorski filter prodje par igraca.
H

Hidro

pre 7 meseci

Samo Đilardino? A De Rosi? Barzalji? Oni nisu nikakvi igrači. Iz te generacije, petorica su bili prvaci sveta 2006e. Ova trojica plus Amelija i Zakardo. Svaki član te ekipe je postao regularan u Seriji A, a neki su postali i zaštitni znak svojih klubova poput Pincija, Palomba, Donadela, D'Agostina, Skulija. I ostali su odigrali gomilu utakmica u Seriji A, dakle ne bilo kojoj ligi nego Seriji A. Tako da jako ti je loše poređenje
G

Gostinjo

pre 7 meseci

Nikad cuo. Mozda si na pinku gledao seiju A, a to je tvoj problem. Ima na ovom sajtu ljudi koji su gledali Krasoa u drugoj ligi.
t

tP-1

pre 7 meseci

Pa zar nije svejedno? I kad smo ih navodno pravili nikakav uspeh nismo imali
G

Gost12345@

pre 7 meseci

Dokle god se budu gurali Zvezda i Partizan nece biti napretka u fudbalu
B

Burek

pre 7 meseci

Ako ćemo iskreno, džabe nama da je Anćeloti trener ako igrači nemaju pojma
D

Doviđenja prijatno

pre 7 meseci

Problem Srpskog fudbala je imenom i prezimenom Zvezdan Terzić.
1

1. Gost

pre 7 meseci

E konačno, naslov - pravo u metu!!!
p

petlovobrdooo

pre 7 meseci

pukla tikva,gotovi smo
S

Sherlocked

pre 7 meseci

Primio Ludogorec 7 golova , svi podneli ostavke. Osecaju da nisu dostojni ni kluba ni zemlje. Ovaj Djordjevic nije ni spomenuo da ima bilo kakvu nameru da ode , a obrukao naciju. Ne znam da li je rekao "Izvinite, jbga..".
a

asensio marko

pre 7 meseci

Druze jel ima neko iznad tog Djordjevica koji ga je postavio recimo? A da oni su nedodirljivi
U

Ujka Zitko

pre 7 meseci

Na EURO nas nema vec 24.god.O cemu mi dalje da pricamo? Kakvo bre nestajanje???? Pa mi ne postojimo vec 30.god kao fudbalska nacija.Sve blamaze do blamaze.O klupskom fudbalu da ne pricam!🤫🤫🤫🤫
Z

Zvezdaš onaj stari

pre 7 meseci

Vrlo mlako novinaru. Kada već znaš da razapinješ Bahara i da se sprdaš sa njim nekim nadimcima, bio bi red da konstatuješ da je srpska struka jedna od najgorih u Evropi. Nabroji ko je gde trener i gde sve idu kad dobiju otkaz i sve će se samo reći!
И

И

pre 7 meseci

Našu struku niko neće iz razloga što stranci znaju da naši treneri rade u uslovima u kojima se ne pitaju ništa o timu koji će im biti na terenu. U tim uslovima ni Gvardiola ne bi mogao da se razvija kao trener. Iz istog razloga, ljudi koji bi bili talentovani treneri, ne zele to da rade. Tako da je problem daleko dublji. Dosta više rešavanja problema, moglo bi se jednom preći i na njihov uzrok.