Najnovije vesti

Erdogan promovisao Larkina, hoće li od sada biti Šahan Arkin?

Vreme čitanja: 2 minuta

U društvu predsednika na konferenciji za medije plejmejker je dobio tres nacionalnog tima

Kakva vest za košarkašku javnost Turske, čekalo se i evo ga. Pre desetak dana Šejn Larkin dobio je pasoš Turske i postao građanin te zemlje, a danas je u društvu Redžepa Tajipa Erdogana promovisan u novog košarkaša nacionalnog tima, od koga je na poklon dobio dres s brojem "0".

U Turskoj su još od momenta kada je počela da kruži priča o dobijanju pasoša te zemlje počele da kruže priče o tome kakvo će tursko ime dobiti, po uzoru na Bobija Diksona koji je kasnije postao Ali Muhamed. Navijači Efesa i ljubitelji turske reprezentacije Larkina su prozvali - Šahan Arkin. Ali nije poznato da li će ponajbolji igrač vodećeg tima Evrolige uopšte dobiti novo ime i koje...
“Turskoj reprezentaciji je sada na raspolaganju Šejn Larkin, koji je bio proglašavan najboljim igračem kola Evrolige tri puta zaredom. Sada imamo još jači tim s Larkinom“, izjavio je Erdogan

Šejn Larkin nastupa za Anadolu Efesu i apsolutno je jedan od najdominantnijih košarkaša na Starom kontinentu. Ima prosek od čak 22 poena uz to i četiri asistencije odnosno tri skoka. Pored toga njegov tim je vodeći na tabeli u Evroligi sa skorom 21-3. Ove godine oborio je mnoge rekorde, a najzančajniji je onaj portiv Albe, kada je postigao 49 poena najviše na jednoj utakmici u Evroligi.

Nema sumnje da će Larkin biti veliko pojačanje za Tursku pred kvalifikacioni turnir za Olipijske igre. Turska se nalazi u grupi B, a rivali će im biti Urugvaj i Češka Republika.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva