Paolo Gerero (©AFP)
Paolo Gerero (©AFP)

Vreme slavlja u Kitu: Posle Sudamerikane LDU napada i domaću titulu

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 22:20

Ekvador 1: Independijente del Valje dolazi noćas (23.55) na megdan osvajaču drugorangiranog takmičenja u Južnoj Americi

Preostala su još četiri kola do kraja ligaškog dela druge faze ekvadorske Pro Lige, a borba za prvo i jedino mesto koje vodi put velikog finala, odavno nije bila ovako uzbudljiva i neizvesna. Čak četiri tima pretenduju na čeonu poziciju sa bodovnom razlikom od tek dva boda, a jedna od ključnih borbi koja bi mogla da definiše ovaj rasplet, na program je noćas (23.55) kada se na stadionu Rodrigo Paz Delgado, čuvenoj Kasa Blanki u Kitu, budu sastala poslednja dva osvajača Kopa Sudamerikane.

Aktuelni šampion LDU Kito i Independijente del Valje, klub koji je do pre desetak dana predao krunu posle velike pobede Paola Gerera i drugova u Maldonadu protiv brazilske Fortaleze.

Izabrane vesti

LDU je navikao da igra na visini Kita od 2.850 metara nadmorske visine, i na ovaj duel stiže sa velikim samopouzdanjem usred nedelje slavlja za klub, koji je prošle subote uspeo da svojoj galeriji doda treći pehar nekog kontinentalnog takmičenja, a drugi namenjen osvajaču Kopa Sudamerikane.

23.55: (2,25) LDU Kito (3,30) Independijente del Valje (3,00)

Tom prilikom, ekipa Lusa Zubeldije u velikom finalu protiv Fortaleze koje se odigralo u urugvajskom gredu Maldonadu, posle veoma izbalansiranog meča pri rezultatu 1:1, uključujući i produžetke, titula je pripala Ekvadorcima koji su u izvođenju jedanaesteraca bili uspešniji.

U međuvremenu, vraćajući se obavezama u nacionalnom prvenstvu, LDU se suočio sa Universidad Katolikom prošle srede, kada je na istom ovom stadionu zabeležilo minimalnu pobedu, drugu uzastopnu na takmičenju. Na poslednjih pet utakmica, Blankosi su bez poraza, uz učinak od dve pobede i tri remija, pobedivši Emelek i već spomenutu Universidad Katoliku, pored nerešenih ishoda sa Fortalezom, Defensom i Hustisijom i Delfinom.

Klub trenutno zauzima drugo mesto na tabeli ekvadorske elitne lige, sa do sada osvojenim 21 bodom, samo jednim manje od Barselone iz Gvajakila koja vodi sa 22 boda. Kao domaći tim, na stadionu Rodrigo Paz Delgado, ekipa LDU zabeležila je nedavnu kampanju od osam pobeda, sa jednim remijem i jednim porazom u poslednjih deset mečeva.

Dok je na drugoj strani ekipa Independiente del Valjea, koja zauzvrat nastavlja žestoku borbu za liderstvo u takmičenju , kao i protivnik, takođe ima priliku da se dokopa prvog mesta u slučaju pobede u ovom kolu. Pored toga, Negriazuli su već obezbedili svoje mesto u finalu, tako što su prvu fazu ekvadorskog šampionata, završili na čeonoj poziciji. U slučaju da ponove uspeh, postaće apsolutni prvaci.

Njihov poslednji duel završen je sigurnom pobedom nad Deportivo Kvenkom rezultatom 2:0. Klub se trenutno nalazi na trećem mestu nacionalne elite, sado sada 20 ostvarenih bodova, samo dva boda zaostatka za Barselonom iz Gvajakila, koja trenutno drži vođstvo u takmičenju.

Kao i njihov noćašnji rival, i ekipa koju predvodi Martin Anselmi takođe u poslednjih pet mečeva nije zabeležila neuspeh, pored četiri pobede i jednog remija. U navedenom period slavili su protivi Kuenke, Gvajakil Sitija, Gvalaseoa i Emeleka, pored nerešenog ishoda sa Tekniko Universitarijom. Igrajući u gostima, ekipa Independiente ima učinak od samo dve pobede, tri remija i čak pet poraza u poslednjih deset mečeva.

U sjajnoj fazi sezone i uz podstrek titule u Kopa Sudamerikani, LDU takođe zavisi isključivo od sopstvene snage i rezultata u trci za finale nacionalne elite. S obzirom da je odigrao utakmicu manje od svojih glavnih konkurenata, eventualnom pobedom napravio bi ključan korak ka zacrtanom cilju.

Poslednji duel ovih, pa može se reći i gradskih rivala, jer Independijente obitava u Sangolkiju, jednom od gradova koji pripadaju Metropolitan regiji Kita, odigran je krajem maja tekuće godine kada je LDU kao gost slavio rezultatom 3:2.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

EKVADOR 1 (KLAUSURA) – 11. KOLO

Subota

Deportivo Kvenka - Aukas 0:0

Gvalaseo - Delfin u toku

Gvajakil Siti - Emelek u toku

23.55: (2,25) LDU Kito (3,30) Independijente del Valje (3,00)

Nedelja

18.00: (2,40) Mušuk Runa (3,20) Tekniko Unido (2,85)

21.00: (2,55) Kumbaja (2,95) Orense (2,85)

23.55: (1,72) Barselona Gvajakil (3,50) El Nasional (4,70)

Ponedeljak

01.00: (1,60) Universidad Katolika (3,70) Libertad (5,40)

***Kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

LDU KitoIndependijente del ValjeEkvadorEkvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara