Aleksandar Vučić (©Shutterstock)
Aleksandar Vučić (©Shutterstock)

Vučićev pritisak na FSS: Izgradićemo drugačiju i ozbiljniju organizaciju

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.11.20. | 13:03

„Ne možemo da budemo među 24 u Evropi u šutiranju lopte nogom“, kaže predsednik države

Pogodio je predsednika države Aleksandra Vučića neuspeh fudbalske reprezentacije, koja ni posle 20 godina neće zaigrati na Evropskom prvenstvu.

Prvi čovek države je uz dozu ironije prokomentarisao što Srbije neće biti među 24 najbolje fudbalske selekcije na kontinentu.

Izabrane vesti

Moram i pred ambasadorima EU da kažem da očekujem da Srbija bude najbolja u Evropi u narednih tri ili pet godina. Mislite da je to lako? Vidite da nam nije lako da budemo među 24 u Evropi u šutiranju lopte nogom“, prokomentarisao je Vučić.

A onda poslao i vrlo jasnu poruku vodećim ljudima Fudbalskog saveza Srbije.

Gledao sam utakmicu i žao mi je, ali imam neke druge vesti koje će biti dobre za neke ljude. Nama je posao da dugoročno promenimo stvari. Pre šest godina smo imali blatnjave terene, sada imamo travu, moramo da izgradimo nove stadione, da dovedemo publiku na tribine, da izgradimo drugačiju i ozbiljniju organizaciju! Moraćemo da popravimo struku. Mnogo toga moramo da uradimo, ali uložićemo pre svega u infrastrukuru, koja je od presudnog značaja za budućnost“.

Predsednik Srbije je rekao da će na EP, kada već neće igrati Srbija, navijati za Severnu Makedoniju.

Svim srcem ćemo biti uz njih. Ne znam ko nam je bliži od njih, a da učestvuje na prvenstvu“, poručio je Aleksandar Vučić


tagovi

Aleksandar Vučićfudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara