Fudbaleri Vuhana (©AFP)
Fudbaleri Vuhana (©AFP)

Vuhan želi da nanese prvi poraz debitantu, Hebei bez Gaučosa slab na startu

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.08.20. | 08:07

Danas su na programu poslednje dve utakmice trećeg kola kineske Superlige

Treće kolo kineske Superlige završava se danas utakmica Grupe B u Sučou, u blizini Šangaja. U četvrtak se dogodilo veliko iznenađenje. Novajlija u ligi Đingdao uspeo je da odigra narešeno 1:1 protiv jednog od favorita za titulu, Šangaj SIPG-a koji je izjednačio dva minuta pre kraja. Oskar je sa bele tačke doneo bod šampionu iz 2018. godine.

U prvom meču dana (12.00) Vuhan je blagi favorit protiv novog člana elite Šijadžuanga koji još nije osetio gorčinu poraza u eliti. Ima dva remija na startu sezone i to oba identičnim rezultatom 2:2. Vuhan je startovao pobedom protiv Đingdaoa, ali je u prošlom kolu minimalno poražen od vicešampiona, Peking Guana.

Izabrane vesti

Neposredno pred start šampionata ekipa iz grada gde se prvo pojavio virus korona dobila je novog trenera, Španca Hozea Gonzalesa. Najpoznatiji fudbaler ovog tima je Leo Baptistao, nekadašnji igrač Rajo Valjekana i madridskog Atletika. Od stranaca tu su i Rafael Silva (Brazil), Žan Evrar Kusi (Obala Slonovače), Edi Gaore (Francuska) i Danijel Kariso (Portugalija).

I novi član elite može da se pohvali sa solidnim strancima - Mateusom (Brazil), Murigijem (Brazil), Romulom (Brazil), Oskarom Marituom (Kongo) i Stipilom Sunzuom (Zambija). Trener je Iranac Afšin Gotbi.

Ova dva tima se prvi put sastaju u Superligi. Pre dve godine su igrali u drugom rangu takmičenje u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu i oba duela dobio je Vuhan, sa 2:1 i 2:0.

Hebei je prethodnh godina bila ekipa koja je mnogo ulagala, dovodila zvučna pojačanja, ali su rezultati bili skromni. Nema više u timu argentinskih veterana, Ezekijela Lavecija i Havijera Maskerana. Prvi se penzionisao, dok je drugi odlučio da završi karijeru kod kuće, u redovima Estudijantesa.

Od fudbalera sa inostranim pasošem tu su Samir Memišević (BiH), Markao (Brazil), Paulinjo (Brazil), Ajun El Kabi (Maroko), Baja Ture (Sijera Leone) i Rikardo Gular (Brazil). Samo bod na startu sezone I ubedljiv poraz od Šangaj SIPG prošle nedelje (0:4) pokazuje da će Hebei da bude u donjem delu tabele. Čungćing je u prva dva kola igrao samo sa domaćim igračima, a treba očekivati da se korejskom treneru Čang Vo Riongu priključe neki od stranaca. Trenutno klub ima petoricu, a to su Marselo Sirino (Brazil), Fernandinjo (Brazil), Alan Kardek (Brazil), Marsinjo (Brazil) i Adrijan Mierzejevski (Poljska).

Prošle sezone oba duela u kineskoj Superligi dobile su domaće ekipe. Sada to neće biti prednost pošto se igra na neutralnom terenu, bez prisustva gledalaca.

KINA – 3. KOLO

GRUPA A (DALIJAN)

Utorak

Šenžen – Guangdžou Evegrande 1:3 (0:2)

/Mari 53 – Vei Šinhao 28, Džang Lipeng 38, Paulinjo 82/

Đijangsu – Dalijan 2:1 (0:0)

/Tešeira 74, Eder 82penal – Rondon 79/

Sreda

Šandong – Šangaj Šinhua 0:1 (0:0)

/Kim Šin 90+1/

Henan – Guangdžou R&F 1:1 (1:0)

/Feng 10 – Zahavi 59/

GRUPA B (SUČOU)

Četvrtak

Tjenđin Teda - Peking Guan 1:3 (0:1)

/Rong Hao 61 - Alan 39, Džang Žiže 77, Lan 90ag/

Đingdao - Šangaj SIPG 1:1 (0:0)

/Vang Dong 71pen - Oskar 88pen/

Petak

12.00 (2,20) Vuhan (3,25) Šijadžuang (3,15)

14.00 (2,30) Hebei (3,25) Čungćing (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1Kinavuhan zalČungćingHebeiĐindao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara