Vujačić ume i nogom: Partizan se vratio na drugo mesto posle 98 dana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.10.22. | 18:27

Crno-beli savladali Napredak, za koji je odlično branio Nikola Petrić – 1:0

Svi su čuvali „punokrvene“ strance, a zaboravili na jednog sa ovdašnjih prostora. Ofanzivni potencijal Partizana zasniva se na kreaciji Bibarsa Natha, realizatorskim sposobnostima Rikarda Gomeša ili probojima po krilu Fusenija Dijabatea i Kvinsija Meniga, ali kad (i ako) oni zakažu tu su defanzivci da poguraju Parni valjak. Ovoga puta, dok je odbrana Napretka motrila na skoro kompletnu napadačku linju, izronio je ispred kaznenog prostora Igor Vujačić i na atipičan način poveo crno-bele ka pobedi vrednoj drugog mesta – 1:0.

Način na koji je reprezentativac Crne Gore okončao akciju je atipičan. Uglavnom je dosad pogađao glavom ili posle nekih odbitaka smeštao loptu u mrežu. U odloženom susretu petog kola Mozzart Bet Superlige pokazao je da ima i snažnu desnicu, natrčao na povratni pas Slobodana Uroševića i akciju koja je obećavala još dok su na suprotnom kraju terena kombinovali Natho, Dijabate i Menig okončao udarcem neuhvatljivim za, inače, vrlo dobrog Nikolu Petrića.

Izabrane vesti

Ispostavilo se da je taj Vujačićev hitac bio dovoljan da sastav Gordana Petrića naplati inicijativu iz uvoda meča do čijeg kraja je znao kako da osigura osvajanje tri boda i stekne status prvog pratioca Crvene zvezde. Otkako je još 15. jula kiksom na Čairu pao sa drugog mesta Parni valjak je sve vreme bio ispod pozicije na kojoj je okončao minulo prvenstvo, da bi se posle 98 dana vratio na „kotu dva“, koji je dosad držao TSC.

Vujačićeva spretnost delovala je poput bronhi bombone za malobroju publiku u Humskoj, iznerviranu što njihovi miljenici ne koriste šanse i što im se ukazao Nikola Petrić. Toliko je bio raspoložen golman gostiju da je mnoge podsetio na maglovito veče iz jeseni prošle godine kad je na istom mestu doneo bod Proleteru i mnogi su pomislili da sledi „deža vi“ kad je uspeo da ukroti zicere Meniga i Rikarda. Sve vreme je bio raspoložen Partizan, kidisao, tražio šanse, pokušavao na energiju Kristijana Belića i lopte u prostor Bibarsa Natha, ali nije vredelo. Zbog – Petrića!

Tamo gde je stao 31-godišnji Čačanin nastavio je u drugom delu. Sve što je išlo ka njemu uspeo je da odbrani, ovoga puta još jedan pokušaj Meniga, pa i dalekometni udarac Traorea, a još kad se tome doda petljanje Holanđanina i nonšalantnost Rikarda jasno je zbog čega je su Grobari strepili. Pogotovo što im su im pred očima bile scene iz zime 2019. kad su Kruševljani okrenuli sa 0:2 na 3:2 ili proletos izdržali da sačuvaju početni rezultat.

U Beogradu su ovoga puta pokazali da nisu došli samo da se brane. Iako ih je u prvih pola sata zanimala isključivo defanziva, čim su primili gol izabranici Dušana Đorđevića su se okuražili, krenuli napred i počeli da prave probleme Aleksandru Popoviću. Opet se potvrdilo da zavise od fantastičnog prekida Nemanje Krstića čiji je centaršut Dejan Kerkez prosledio na stativu, da bi loptu na crti uhvatio golman Partizana, nešto kasnije spretan i posle pokušaja bivšeg saigrača, Bojana Matića.

Kako je vreme prolazilo delovao je Partizan sve opreznije, mada je tražio i penal posle kontakta Kerkeza i Rikarda, stvorio još jednu šansu Vujačiću (ovoga puta Petrić je bio uspešniji), uveo Andriju Pavalovića kad se osetio umor Meniga, ali nije uspeo da postigne drugi gol. Nije ga ni primio, pa je Napredak pretrpeo sedmi poraz van svog stadiona. Šesti golom razlike.

MOZAZRT BET SUPERLIGA, ODLOŽENA UTAKMICA PETOG KOLA:

PARTIZAN – NAPREDAK 1:0 (1:0)

/Vujačić 31/

Stadion: Partizana

Gledalaca: oko 1.500

Sudija: Pavle Tomić

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 7 – Filipović 6,5, Vujačić 7,5, Saničanin 6,5, Urošević 7 – Traore 7, Belić 7,5 – Dijabate 6 (od 86. Andrade), Natho 7, Menig 5,5 (od 76. Pavlović -) – Rikardo 6.

NAPREDAK (3-5-2): Petrić 7,5 – Bolha 6, Kerkez 7, Prijović 6 (od 58. Mićin 6,5) – Vukajlović 6, Putinčanin 6, Krstić 7 (od 81. Stevanović -), Šarić 5,5 (od 58. Jovanović 5,5), Čečarić 5,5 (od 58. Pantić 6) – Bastajić 5,5, Matić 6.

Igrač utakmice: Igor Vujačić (Partizan)



tagovi

Igor Vujačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara