Igor Vujačić (©Starsport)
Igor Vujačić (©Starsport)

Vujačić: Uvek igramo dobro protiv Zvezde, ali nikako nas neće realizacija

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.04.23. | 21:37

"ostaje žal što se utakmica završila bez golova, iako je bilo realno da se završi 2:2 ili 3:3 posle nekog dužeg vremena", dodaje Danilo Pantić

Iako su na tabeli miljama daleko od rivala, još jednom su fudbaleri Partizana sačuvali domaći teren od ljutitog rivala. Sedmu uzastopnu godinu. Međutim, Danilo Pantić i Igor Vujačić nisu bili zadovoljni remijem sa Crvenom zvezdom u 170. večitom derbiju (0:0).

Izabrane vesti

"Utisci su podeljeni. Bilo je dosta šansi na obe strane, bilo je dinamično. Dosta izgubljenih lopti, dosta tranzicija, na kraju ostaje žal što se utakmica završila bez golova, iako je bilo realno da se završi 2:2 ili 3:3 posle nekog dužeg vremena. Remi je na kraju bio realan rezultat. Nažalost, mi tim rezultatom nismo zadovoljni, bila nam je potrebna pobeda, dali smo sve od sebe, ali nismo uspeli da je ostvarimo", rekao je Pantić posle meča.

Vezni fudbaler Partizana govorio je i o uticaju praznih tribina na konačan ishod.

"Ništa ne može da zameni pune tribine. Pun stadion, podrška navijača, to je totalno drugi utisak, druga utakmica. Svi koji igraju fudbal, igraju ga zbog navijača, punog stadiona, derbiji su takve utakmice gde publika može da donese prednost. Ovog puta je bilo tako, sledećeg puta će, nadam se, biti drugačije."

Dotakao se Pantić i neiskorišćenih prilika svojih saigrača, odnosno odličnih odbrana Milana Borjana.

"Čini mi se da je Nathu lepo odbranio, Jovketu isto, ali vidi se manjak samopouzdanja kod nas. Igramo dobro, protiv Čuke smo bili bolji protivnik, primili smo taj nesrećan gol. Radićemo na samopouzdanju, nadam se da će nam ova utakmica značiti za dalje, imamo još pet mečeva, moramo da dobijemo sve do kraja", podseća Pantić.

Vujačić je kao jedan od problema apostrofirao slabu završnicu na večerašnjoj, ali i prethodnim utakmicama.

"Kad stvorimo ovoliko prilika, moramo da postignemo gol. Ostaje žal, naravno, svi znamo koliko nam je značila ova utakmica, tako da moramo da poradimo na realizaciji, jer nas je to kočilo i na ovoj utakmici i na prethodnim. Taj nedostatak sreće moramo da zaslužimo radom na treningu, tako da se nadam da ćemo biti efikasniji u preostalih pet kola", rekao je defanzivac Partizana.

Veruje crnogorski štoper da njegov tim može do druge pozicije uprkos velikom zaostatku za TSC-om.

"Dosta smo osporavani ove sezone, jako je teško trenutno, sve je palo na nas. Ne znam šta bih rekao osim da je teško, osim da moramo da radimo i postižemo golove ukoliko želimo da dobijamo utakmice. Jako je teško, ali kad bih vam rekao da ne verujem, lagao bih vas. Ima još pet utakmica, to je 15 bodova, tako da ćemo se boriti dok matematički imamo šanse."

Partizan je prvi tim koji je ove sezone uspeo da sačuva mrežu protiv novog-starog prvaka u Mozzart Bet Superligi.

"Dobro smo odradili analizu. Opet, kada znate da vas samo pobeda drži u životu morate tako i da se postavite od početka utakmice. Tokom celog meča smo dobro radili u defanzivi. Bilo je propusta, ali ovog puta hvala Bogu nismo kažnjeni."

Vujačić se slaže sa utiskom da mnogih da je Partizan, uprkos brojnim problemima koji ga prate, u pojedinim trenucima bio bolji rival.

"Uvek igramo dobro protiv njih, ali nikako nas neće realizacija, da krunišemo tu u nekim momentima bolju igru od njih. Uvek ili nesrećno izgubimo ili je bod u pitanju kao danas", zaključio je Vujačić.


tagovi

Danilo PantićIgor Vujačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara