Aleksandar Dragović (MN Press)
Aleksandar Dragović (MN Press)

Vujanović hoće Dragovića na leto

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 09:40

Štoper ima još godinu dana ugovora sa Crvenom zvezdom

Dolazak Aleksandra Dragovića je bio jedan od najboljih transfera Crvene zvezde u ovom veku, ali Austrijanac srpskog porekla nikada nije obećavao da će završiti karijeru na Marakani.

Dragović je u leto 2021. potpisao sa Crvenom zvezdom trogodišnji ugovor, ali je pitanje da li će ga odraditi do kraja. Zov domovine mogao bi možda Dragovića već ovog leta da odvede sa našeg najvećeg stadiona. Kako prenose ozbiljni austrijski mediji, LASK iz Linca želi da na leto angažuje Dragovića.

Izabrane vesti

Zvezdin štoper je na vrhu liste želja Radovana Vujanovića, sportskog direktora kluba iz Linca. Za LASK već igraju trojica bivših Zvezdinih igrača koje je doveo ovaj rođeni Aranđelovčanin. Pre godinu i kusur dana je crno-beli zadužio Branko Jovičić, prošlog leta je stigao i Filip Stojković da bi u minulom zimskom prelaznom roku iz Crvene zvezde stigao i Ibrahim Mustafa. Želja je da zvezdašku koloniju pojača i Dragović.


Dragović je pre 12 godina napustio Austriju kada je prešao u Bazel a put u karijeri ga je dalje vodio kroz Dinamo Kijev, Lester i Bajer Leverkuzen do Crvene zvezde. Da bi ispunio dečački san, prihvatio je ponudu Crvene zvezde i došao kao slobodan igrač, iako je mogao da ode i u neke jače klubove i finansijski bolje prođe. Odmah po dolasku se pokazao kao kapitalno pojačanje i postao jedan od lidera crveno-belih a veliku ulogu je imao i u mentorisanju mladog Strahinje Erakovića.

Ipak, prošle zime je izrazio želju da napusti Marakanu i pređe u Sampdoriju. Želeo ga je bivši trener Dejan Stanković, ali je Zvezda spustila rampu na mogućnost Dragovićevog odlaska. Sada LASK namerava da testira Dragovića i Zvezdu.

S obzirom da je često isticao kako je bečka Austrija pored Crvene zvezde klub za koji kuca njegovo srce i da će jednog dana sigurno opet obući ljubičasti dres, pretpostavlja se da klub iz Linca i nema velike šanse da ga dovede. Pogotovo što ga sa Crvenom zvezdom čeka direktno učešće u Ligi šampiona i što klub sa Marakane do sada nije pokazivao kao nameru da se rastane sa njim pre isteka ugovora. Planove o Ligi šampiona ima i LASK, ali će oni ići malo teže. Trenutno su treći na tabeli austrijskog prvenstva sa pet bodova manje od Šturma koji je na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.


tagovi

Aleksandar DragovićLASK Linc

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara