Hulk (©AFP)
Hulk (©AFP)

Vuković strepi od Hulka i Arnautovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.09.20. | 08:33

Novi superligaš u prvom delu sezone iznenadio Šangaj SIPG. Peking Guan ima lak posao protiv najgore ekipe u kineskoj Superligi

Bliži se početak plej-ofa u kineskoj Superligi. Zasad sve protiče bez iznenanađenja, ali se prava borba očekuje narednog meseca kada kreće doigravanje za šampiona. U Grupi A u Daljenu očekivano dominira branilac krune, Guangdžou Evergrande koji vod italijanski stručnjak Fabio Kanavaro.

Zanimljivije je u Grupi B u Sučou. Dve najbolje ekipe, prvak iz 2018. godine, Šangaj SIPG i vicešampampion Peking Guan vode glavnu reč, ali im opasno preti najprijatnije iznenađenje sezone Vuhan i sve bolj Hebej.

Izabrane vesti

Favoriti bi danas trebalo da imaju lakl posao. Šangaj SIPG je ostao lider Grupe B iako je prošle nedelje iznenađujuće poražen od Hebeija (0:2). Portugalski stručnjak Vitor Pereira na papiru ima najjaču ekipu u šampionatu sa Brazilcima Oskarom, Hulkom i Rikardo Lopesom, kao i Srbinom sa austrijskim pasošem Markom Arnautovićem. U drugom meču dana (14.00) rival šampionu iz 2018. godine je Ćingdao za koga igra nekadašnji srpski reprezentativac Jagoš Vuković. Ćingdao je us seriji od tri poraza, pa ga očekuje borba za opstanak u nastavku sezone.

Novi superligaš je u prvom delu šampionata iznenadio SIPG-a. Bilo je 1:1, a ekipa iz Šangaja je gol postigla dva minuta pre kraja, kada je Oskar, najskuplji igrač u istoriji Kine, doneo bod svom timu.

Peking Guan igra protiv Tjenđin Tede (12.00), najgore ekipe u obe grupe kineske elite, koja ima samo bod u devet utakmica i zakucana je za dno tabele. Peking ima samo pobedu u prethodnih pet kola. Sedrik Bakambu je prvi strelac šampionata sa osam golova, ali nekadašnji napadač Viljareala nema pravu pomoć od saigrača. Tjenđin je prošlog meseca napustio nemački stručnjak Uli Štilike, ali rezultatati su i dalje katastrofalni. U prošlom kolu je Teda poražena od Čungćinga (1:2), a Nemac Bastijans je u finišu promašio jedanaesterac za bod.

U prvom delu sezone bilo je 3:1 za Peking. Šest prethodnih susreta ova dva tima rešio je Guan u svoju korist, pa se očekuje novi trijumf čete francuskog trenera Bruna Ženesija.

KINA 1 - 10. KOLO

GRUPA A (DALIJEN)

Utorak

Guangdžou RF - Henan 3:1 (3:1)

Daljen - Đengsu 1:1 (1:0)

Sreda

Guangdžou Evegrande - Šendžen 2:0 (1:0)

Šangaj Šenhua - Šandung 1:1 (0:1)

GRUPA B (SUČOU)

Četvrtak

12.00: (1,17) Peking Guan (7,00) Tjenđin Teda (12,0)

14.00: (1,25) Šangaj SIPG (5,70) Ćingdao (9,50)

Petak

12.00: (3,80) Čungćing (3,45) Hebej (1,90)

14.00: (2,90) Šiđuažuang (3,20) Vuhan (2,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kina 1KinaŠangaj SIPGHulkPeking GuanJagoš VukovićĐindao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara