undefined
undefined

Za četiri dana puni 32, nije standardan, a košta 400.000.000 evra!?

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.03.23. | 18:15

Serhi Roberto produžio ugovor sa Barselonom

Od kad je kao 14-godišnjak napustio lokalni Himnastik iz Taragone, Serhi Roberto na grudima nosi samo jedan grb - Barselonin. I biće tako bar do leta 2024, pošto je iskusni fudbaler danas produžio ugovor na godinu dana, uz opciju još jedne.

Za 13 sezona i 339 utakmica u prvom timu Katalonaca, Roberto je osvojio dve Lige šampiona, na dobrom je putu da sedmi put bude šampion Španije, bio je i klupski prvak sveta, sakupio 11 nastupa za nacionalni tim...

Izabrane vesti

Iako poslednje tri sezone nema ulogu standardnog prvotimca, već ga treneri više koriste kao alternativu na raznim pozicijama - upravo to navode i na klupskom sajtu, ističući da je počeo kao ofanzivni vezista, a trenutno je profilisan kao desni bek - obnova saradnje nije iznenađenje, koliko otkupna klauzula u slučaju da neki klub poželi da angažuje Serhija Roberta. Bez obzira na to što 7. februara puni 32 godine i nije redovan u prvoj postavi, iznos potencijalnog transfera nije menjan u odnosu na raniji ugovor i iznosi čak 400.000.000 evra!?

Nije to prvi put da Barselona nekog svog igrača osigura visokom cenom - Mesijeva je jedno vreme bila 700.000.000 evra - međutim, reč je uglavnom o mlađim fudbalerima. Ili Mesiju.

Prethodni Robertov ugovor trajao je do kraja tekuće sezone, u kojoj je sakupio 23 nastupa u svim takmičenjima (prosečno 51 minut po meču), dao tri i asistirao za tri gola. Jasno je da pomenuta cifra nije zacementirana i može da se promeni (čitaj spusti) u pregovorima ukoliko neki klub poželi da angažuje Serhija Robeta, ali svakako je nesvakidašnje da jedan rezervista ima tako visoku otkupnu cenu.

Sledeći na redu da sedne za pregovarački sto sa direktorima Barselone je kapiten Serhio Buskets, čiji aktivni ugovor takođe važi do 30. juna.


tagovi

Barselonaserhi roberto

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara