Pavlović na ramenima Luke Jovića posle gola Srbije u Švedskoj (© MN Press)
Pavlović na ramenima Luke Jovića posle gola Srbije u Švedskoj (© MN Press)

Za kapitalca borba do krajnjih granica: Partizan pokušava da vrati Strahinju Pavlovića!

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.06.22. | 09:58

Motiv su sigurni minuti u sezoni Mundijala, otežavajuća okolnost ponude platežno moćnijih klubova

Partizanove muke sa štoperima manifestovale su se početkom priprema u Sloveniji. Trener Ilija Stolica došao je u nezavidnu situaciju da otkaže unapred zakazani kontroli duel sa Koprom, jer (još) nema nijednog centralnog defanzivca na raspolaganj. Klub se rastao sa Nemanjom Miletićem i Bojanom Ostojićem, čeka se povratak Siniše Saničanina i Igora Vujačića pošto su dobili nekoliko dodatnih dana odmora posle obaveza u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Crne Gore, mladi Mihajlo Ilić je u Slovačkoj na Prvenstvu Evrope u konkurenciji omladinaca i takva situacija je realan problem u uvodnim danima rada u nekadašnjoj republici SFRJ.

Uz Svetozara Markovića, čija se potvrda očekuje svaki čas čim dobije spor sa Olimpijakosom, mogao bi da ga reši – Strahinja Pavlović.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, reprezentativac Srbije visoko se kotira na listi želja Parnog valjka u aktuelnom prelaznom roku i uvodni koraci ka njegovom dovođenju već su napravljeni. Uz veliki zarez odgovornih u Humskoj da je posao izuzetno zahtevan i u ovom času možda ne deluje realan, ali se u bliskoj prošlosti dešavalo da crno-beli naizgled bezizlazne situacije okrenu u svoju korist i dovedu igrača kog su naumili. Pogledati pod „Rikardo Gomeš“.

Više je argumenata zašto Ilija Stolica želi baš Pavlovića. Prvi se tiče Strahinjine sposobnosti da započinje akcije, što je jedan od zahteva novog šefa stručnog štaba, da defanzivci budu generatori napadačkog proceca. Drugi je oličen u činjenici da može da igra štopera u dve formacije, sa četvoricom ispred golmana (kao što je bilo proletos tokom pozajmice u Bazelu) ili trojicom u liniji (u državnom timu). Treći, ujedno kapitalni, jeste saznanje da popularni Kalaba i dalje ispunjava kriterijume bonusa i s obzirom na krštenicu (24. maj 2001) u narednoj sezoni bi mogao da bude korišćen kao jedan od obaveznih startera mlađih od 21 godine (računaju se fudbaleri rođeni posle 1. januara 2001). Na sve to valja dodati veliku energiju Strahinje Pavlovića, karakter kakav je potreban timu u stvaranju i čvrstinu u duelima.

 Pavlović u dresu Monaka (© AFP) Pavlović u dresu Monaka (© AFP)

Zanimljivo, ljudi u Partizanu su na ideju da kontaktiraju nekadašnjeg bisera omladinske škole došli posle sugestije Dragana Stojkovića. Selektor Srbije je pred kraj sezone, kad je status štopera Monaka (tad pozajmljenog Bazelu) bio nedefinisan, u direktnom razgovoru predočio Pavloviću da bi za njega bilo korisno da se vrati u Partizan kako bi imao sigurne minute u sezoni Mundijala, da spreman ode u Katar, gde ga Piksi vidi kao jednog od stubova odbrane. Na taj mig Stojkovića reagovali su crno-belih, upustili se u razgovore, računajući i na emotivnu povezanost Strahinje i kluba koji ga je formirao, ali pregovori uopšte nisu jednostavni.

Po više osnova. Iako su male šanse da Pavlović dobije priliku kod Pola Klemona u Monaku i skoro nikakve da ga Bazel otkupi posle pozajmice, momku iz Šapca ne manjka ponuda. I to sa adresa platežno moćnijih klubova od Partizana. Čak ima i ideja da njegov naredni korak ne bude u vidu pozajmice (već ih je imao tri, posle Humske, Serkl Briža i boravka u Švajcarskoj), pa je možda red da se skrasi i potpiše za klub koji ga vidi kao sigurnu opciju u prvih 11. Da bude trajno, a ne privremeno rešenje. Kako se može čuti, pozivi Pavlovićevom agentu, Zvonimiru Vukiću, stižu sa raznih adresa, od ekipa iz Nemačke, Francuske, Belgije i Holandije, usmerenih na plasman u Ligu šampiona ili onih koji će učestvovati makar u Ligi Evrope.

Na Topčiderskom brdu ističu da su spremni da čekaju, makar i kad sezona počne (Superliga kreće 9. jula) da bi dobili kapitalno pojačanje, iako i među njima objektivnih i preciznih, koji smatraju da koliko god bi sa Partizan to bio sjajan potez, toliko ne bi za samog Pavlovića, da se vraća u prvenstvo koje je igrom odavno prevazišao. Zato šanse za povratak vrednuju između deset i 15 odsto. Mada, ako ništa drugo spremni su da se bore. Do krajnjih granica.


tagovi

FK PartizanStrahinja Pavlović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara