Za ovo je trenirao, sanjao, živeo… Zapamtite ime Tijago Santamarija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 02:22

Kakav način za prvenac

Argentinos Juniorsi su hit početka sezone u Argentini. Klub u kojem je karijeru počeo Dijego Maradona je posle sedam kola iznenađujući lider u A grupi Liga kupa Argentine. A na prvo mesto je večeras izbio na najslađi mogući način.

U lokalnom klasiku protiv najvećeg rivala Platensea, Argentinosi su slavili 3:1 i preskočili na tabeli velikane poput Rivera i Independijentea.

Izabrane vesti

Momak o kojem će se najviše pričati posle večerašnjeg meča je 20-godišnji bek Tijago Santmarija. Produkt čuvene škole Argentinos Juniorsa je tek nedavno priključen prvom timu, ovo mu je bio prvi derbi u životu i postigao je prvenac za pamćenje.

Sve je idealno krenulo za Juniorse već posle 10 minuta igre kada je vezista Alan Leskano krunisao golom sjajnu akciju celog tima. A posle nepunih pola sata igre je usledio momenta za pamćenje…

Tijago Santamrija je “dečko iz kraja”, cela porodica mu navija za Argentinos Juniorse, prošao je sve mlađe selekcije kluba, živi i diše Juniorse i odnedavno je dobio šansu da pokaže šta zna među “velikim momcima”. Desnom je zalomio rivala, namestio se na levu sa 20 i kusur metara poslao projektil pod prečku Platenseovog gola.

Ni sam nije mogao da veruje šta je uradio dok je trčao da se raduje… Iako nema bogat seniorsku staž, već je bio član mlade reprezentacije Argentine i o njemu se od večeras priča kao jednom od većih talenata argentinskog fudbala. S obzirom kolika su retkost ovakvi mladi bekovi, nećemo se dugo načekati da ga vidimo u evropskom fudbalu.

Sredinom drugog poluvremena je Montijel rešio sve dileme, a počasni gol za goste je postigao Peljegrino u finišu meča.



tagovi

Tijago SantamarijaArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara