Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Za Skakavce biti ili ne biti

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 12:23

Nekadašnji šampion Švajcarske mora da pobedi Vil ako želi da zadrži šanse da se vrati u elitu. Domaćinu ova utakmica ništa ne znači

Na niske grane je spao Grashopers, nekadašnji gigant iz Švajcarske. Prošle sezone su Skakavci ispali iz elite, a ove im ne cvetaju ruže ni u Čelendž ligi, drugom rangu takmičenje kod Sajdžija.

Ekipa iz Ciriha trenutno je tek treća, a ako želi da preskoči Vaduz na poziciji koja vodi u baraž jednostovno mora da pobedi Vil u gostima. Domaćinu ovaj susret ništa ne znači, dok gostima gori pod nogama.

Izabrane vesti

Posle serije dobrh rezultata, u poslednjim kolima Grashopers je u padi, prima mnogo golova, doduše i daje. U prethodne dve utakmice Skakavci su odigrali 7+. U petak su protiv Krijensa igrali 4:4, a pre toga su pobedili na svom terenu Šafhauzen sa 5:3. Vaduz je iskoristio kiks Skakavaca i opet je na drugom mestu.

Grashopers nije izgubio šanse ni da bude prvi i vrati se u Superligu Švajcarske. Lozana je bila viđena kao povratnik u društvo najboljih, ali opuštanje lidera u finišu Čelendž lige. Posle dva poraza rivali su se približili, ali u poslednja dva kola Lozani treba dva boda da bi i matematički overila elitu.

Najbolji strelac Grashopersa ove sezone je Nasim Ben Kalifa sa 13 golova, sedam manje od najubojitijeg gogetera lige, bosanskog internacionalca iz Lozane Aldina Turkeša. Kalifa je postigao dva gola u petak, kada je tim iz Ciriha uzeo samo bod na gostovanju Kriensu.

Ove sezone, plavo-beli su sva tri puta dobili Vil u šampionatu. U Cirihu je bilo 4:1 i 3:0, a u Vilu su Skakavci slavili sa 1:0.

ŠVAJCARSKA 2 – ZAOSTAO MEČ

20.30 (5,10) Vil (4,20) Grashopers (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 2GrashopersŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara