Reprezentativci Švedske (© Reuters)
Reprezentativci Švedske (© Reuters)

Za Švedsku nema ko da igra! Fale joj osmorica štopera, a 19 ukupno, jedan se oženio i poručio da ga više ne zovu

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.22. | 21:36

Protiv Srbije će morati makar jedan debitant

Nezapamćena kriza drma reprezentaciju Švedske. U nekim drugim okolnostima možda nas ne bi toliko interesovalo šta se dešava na severu Evrope, međutim, pred duel trećeg kola Lige nacija vesti iz Stokholma su zabrinjavajuće za domaće, a mogle bi da budu ohrabrujuće za srpsku javnost, pred sudar dve selekcije u okviru Grupe 4 B divizije (četvrtak, 20.45).

Pre svega se to odnosi na odbranu Vikinga, a kako je napad jači deo tima Dragana Stojkovića možda bismo mogli da imamo prednost i pre nego što meč počne. Razlog je u činjenici da čak osmorica štopera nisu na raspolaganju Janeu Andersonu, zbog čega je veliko pitanje kako će sastaviti odbranu.

Izabrane vesti

Primera radi, prvotimac Mančester junajteda Viktor Lindelef nije ni došao na okupljanje državnog tima zbog povrede zarađen u finišu Premijer lige; iz istog razloga van konkurencije je Filip Helender iz Glazgov Rendžersa; Markus Danijelson (bio u kineskom Dalijenu) i Sebastijan Holmen (turski Rize) su se pred junski ciklus povukli iz državnog tima; isto je učinio Brentfordov Pontus Janson, s tom razlikom što je javno kritikovao selektora; Seltikov Karl Starfels se povredio tokom premijernog susreta sa Slovencima; Joakim Nilson iz Arminije Bilefeld je u procesu rehabilitacije i u ovom trenutku pod velikim znakom pitanja za meč sa Srbijom; zanimljivo da se Aleksandar Milošević baš zbog manjka štopera priključio pred okršaj sa Norvežanima, a zbog povrede koju je pretrpeo na tom duelu otkazao učešće protiv Orlova.

Liga nacija, četvrtak, 20.45: (3,00) Švedska (3,10) Srbija (2,65)

Od fudbalera koji imaju dvocifren broj utakmica za reprezenatciju Švedske na raspolaganju je samo Ludgiv Avgustinson iz Sevilje (45). Joel Anderson (Midtjiland) je sedam puta nosio dres selekcije, četiri puta ga oblačio Sotirios Papajanopulos (AIK), jednom Arisov Danijel Sundgren, dok Hjalmar Ekdal (Đurgarden), Edvin Kurtulus (Hamarbi) i Gabrijel Gudmundson (Lil) nisu ni debitovali za Švedsku. Sve upućujena zaključak da će neko od njih morati. To bi domaćinu mogla da bude slaba tačka, koju valja napasti.

Odbrana je osakaćena, međutim, Jane Anderson ima probleme i u drugim linijama tima. Za neke od njih je od ranije znao, mada svakako nije prijatno što ne može da računa na veliki broj fudbalera koji bi, da su zdravi, makar bili u konurenciji. Ako ne i starteti. Primera radi, Zlatana Ibrahimovića čeka najmanje sedam meseci pauze posle operacije kolena, povređeni su Albin Ekdal iz Sampdorije i Malmeov Martin Olson, Jasper Karlslon iz AZ Alkmara se pred start Lige nacija povukao zbog iz istog razloga, trening kamp je baš uoči utakmice sa Srbijom napustio AIK-om Kristofer Nordfeld, napadač Sosijedada Aleksander Isak privodi kraju proces oporavka i niko ne može da tvrdi da će biti spreman za utakmicu u četvrtak, dok je udarac na treningu još uoči meča sa Slovenijom dobio Karim Mrabri iz Mehelena i zato je van kombinacije.

Žuti kartoni su eliminisali dvojac iz Premijer lige: Totenhemovo krilo Dejana Kuluševskog i Njukaslovog desnog beka Emila Krafta, vezista Emil Forsberg iz Lajpciga je umoran i preporučen mu je odmor, a krajnje bizaran je slučaj Pjera Bengstona. Levi bek Đurgardena je na spisku državnog tima, ali onda se oženio posle čega je poručio da ga FS Švedske i selektor više ne zovu u reprezentaciju! Mora da je lepo na medenom mesecu.



tagovi

fudbalska reprezentacija Švedskereprezentacija ŠvedskeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara