Za Vlahovića stigla ponuda od 30.000.000 evra, Fiorentina odbila i otvara mu više prostora prevarom Vulverhemptona

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.10.20. | 14:31

Srpski napadač je dugoročni projekat Viole koji trenutno nema cenu

Najuticajniji lokalni medij u Firenci, toskanski La Nacione, otkriva danas da je Fiorentina mogla letos da proda Dušana Vlahovića za minimum 30.000.000 evra, ali je odbila.

Kako saznaje La Nacione, Viola je na stolu imala ponudu Volfzburga u pomenutom iznosu, koja je sa svim bonusima mogla da dogura i do 40.000.000 evra ali je nije prihvatila jer srpski napadač nije na prodaju. Pored, Volfzburga, za Vlahovića su se interesovali Borusija Dortmund i Njukasl, a podsetimo da su uticajni italijanski novinari pisali i o ponudi Lajpciga vrednoj oko 20.000.000 evra sa brojnim dodatnim bonusima pre nego što su Bikovi kupili Aleksandra Serlota.

Izabrane vesti

Međutim, u Firenci nisu želeli da čuju za trajni odlazak mladog Srbina i jedino za šta su bili raspoloženi je bila pozajmica u Veronu gde bi se bolje razvijao i vratio se u klub kao igrač sa većim iskustvom i samopouzdanjem. Međutim, kako Fiorentina nije uspela da dovede Pjotneka ili Milika u finišu letnjeg prelaznog roka, a izgubila je Kjezu kao bitnu ofnazivnu snagu, stavljen je veto na odlaske bilo kojeg od trojice napadača: Kuamea, Vlahovića i Kutronea.

La Nacione još daje: Ili je Fiorentina debelo pogrešila što nije prihvatila ovaj novac ili je Vlahović zaista igrač ogromnog potencijala koji bi mogao da vredi i više. Za konačan odgovor će biti potrebno vreme.

Trenutno Vlahović u Fiorentini baš i ne proživljava najbolje momente.

Viola je loše otvorila sezonu i trener Jakini bi mogao da bude smenjen već posle sledeće utakmice. A upravo su napadači i realizacija najveći problem toskanskog kluba. Od njih trpojice, za sada niko nije opravdao očekivanja.

Sva trojica su mladi igrači kojima nedostaju kontinuitet, samopouzdanje i iskustvo. A veliki pritisak u Fiorentini na početku sezone i loši rezultati nikako nisu od koristi mladim ofanzivcima. Sezonu je kao prvi napadač u tandemu sa nešto povučenijim Riberijem počeo Kuame. Koji po stilu igre svakako nije „devetka“. Na dva meča nije postigao gol. U trećoj utakmici su Kuame i Vlahović igrali u tandemu, a u četvrtoj je Vlahović startovao Riberijem. Uzalud.

Kuame je postigao samo jedan gol u porazu od Intera, Vlahović nijedan, a opšti je utisak da nisu zadovoljili. Ništa bolji nije bio ni Patrik Kutrone koji je zimus stigao kao veliko pojačanje na pozajmicu iz Vulvsa sa džentlmenskim dogovorom da Viola mora da ga otkupi za 16.000.000 evra posle 26 odigranih mečeva. Italijan je ove sezone četiri puta ušao sa klupe i nije se upisao u strelce.

Četiri utakmice, četiri boda, trojica napadač, jedan gol. Učinak u kojem mnogi traže razlog Fiorentinine krize.

A ceh će izgleda prvi da plati Kutrone. Italijanski mediji danas javljaju da će Fiorentina izigrati Vulverhempton, pogaziti reč i da neće otkupiti Italijana. Kutrone je do sada odirgao 23 meča tako da se obavezan otkup posle 26 odirganih mečeva nije aktivirao. I mogao bi da ostane ispod te granice do januara kada bi ga Viola vratil Vulvsima i krenula u novi napad na Pjonteka ili Milika. Čak i po cenu da ne dođe neko od dvojice posljkih napadača, Viola razmišlja da vrati Kutronea u Englesku čime bi Kuame i Vlahović dobili još veći prostor i praktično bi bili jedina konkurencija jedan drugome. 


tagovi

Dušan VlahovićPatrik KutroneKristijan Kuame

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara