Marjanović, Štulić i Papunašvili (Star Sport)
Marjanović, Štulić i Papunašvili (Star Sport)

Zadatak za Zmajeve protiv Lalatovićevog Radničkog: Zaustavi Štulića i završio si pola posla

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.09.22. | 11:56

Glavni fokus Voždovca je da neutrališe najboljeg strelca Nišlija, klub sa Čaira bez gola u Zaplanjskoj preko 300 minuta

Nakon što je niški Radnički osvojio samo deset od mogućih 30 bodova u prvoj trećini ligaškog dela Mozzart Bet Superlige Srbije, te primio 23 gola i stekao epitet druge najporoznije odbrane u prvenstvu, uprava kluba sa Čaira pozvala je u pomoć Nenada Lalatovića sa zadatkom da ugasi požar i u narednom periodu pogura Nišlije ka plej-of zoni. Povratnički debi iskusni stručnjak imaće večeras od 18.00 na krovu TC Stadion, protiv Voždovca u kojem je svojvremeno kao trener debitovao u najvišem rangu srpskog fudbala.

Rekao je Lalatović na konferenciji pred poslednji duel 11. runde da bi bio zadovoljan učinkom od četiri boda iz naredne dve utakmice i na neki način nagovestio da u zavisnosti od dešavanja na terenu ne bi bio nezadovoljan ni bodom u naselju Braće Jerković. Dakle, nije se šef struke Radničkog "zaleto" sa nekim prenagljenim optimizmom svestan činjenice da od starta sezone nijedan tim nije slavio na Krovu. Ako se vratimo u prošlu takmičarsku godinu, te po strani ostavimo okršaje sa Crvenom zvezdom i Partizanom, Voždovac je vezao čak 16 mečeva na svom terenu u kojima nije poražen. Ukoliko i danas ostanu neporaženi, biće to niz od celih godinu dana.

Izabrane vesti

Pola posla će puleni Nikole Puače završiti ukoliko uspeju da neutrašlišu Nikolu Štulića, najboljeg igrača Mozzart Bet Superlige za avgust mesec i momka koji je ove sezone postigao preko 50 posto golova Reala sa Nišave. Šutilć je bio strelac u sedam navrata, a svi ostali fudbaleri Radničkog zajedničkim snagama tresli su mrežu šest puta. Naravno, moraće domaći da prave i što manje faulova u svojoj trećini jer ogromna opasnost vreba od majstorskih prekida iskusnog Saše Marjanovića.

Bez obzira na poraz od Vojvodine proteklog vikenda, beogradski tim ako se baziramo na rezultatima dočekuje rivala u boljem raspoloženju jer je prethodno vezao pobede protiv Kolubare, lučanske Mladosti i Radnika. Pritom je i na Karađorđu do sudijske nadoknade imao bod u džepu koji mu je ukrao dvostruki strelac Nikola Čumić.

Dugo je Voždovac imao jedan od najmanje inspirisanih napada u srpskoj eliti, ali su golgeteri nakon što je došlo do promene na klupi gde je Puača zamenio Nebojšu Jandrića malo živnuli, te postigli osam golova na prethodna četiri duela. Poređenja radi, u prvih šest utakmica, Zmajevi su zatresli mrežu rivala samo dva puta. Sa dva pogotka u minule tri nedelje konačno je živno Miloš Pantović, Borisav Burmaz golčinom protiv Voše vezao i treći meč na kojem je bio strelac i vreba nastavak serije.

Poziv na oprez za Lalatovića i njegove momke jeste činjenica da se nijedan tim koji je ove sezone gostovao u Zaplanjskoj, a bilo ih je pet, nije naigrao fudbala. Novi Pazar, Mladost GAT, kragujevački Radnički i Kolubara nisu uspeli ni da opepele, dok je jedan gol u režiji Radnika ostao u senci činjenice da su Surdučičani primili četiri komada.

Radnički nije postigao gol na krovu preko 300 minuta i dobro se seća poraza u Beogradu od pre dve seozne kada mu je Voždovac sa pet pogodaka (Pantović takođe bio strelac), napunio mrežu do vrha. Međutim, osveta bi donela Nišlijama skok za pet pozicija i vrlo solidno 9. mesto na tabeli. Sa druge strane trijumf domaćinu garantuje deobu četvrtog mesta sa TSC-om. I jedi i drugi imaju veliki motiv.

MOZZART BET SUPERLIGA – 11. KOLO

Subota

Napredak – Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Kerkez 33/

TSC – Kolubara 3:1 (1:0)

/Mičevski 23, 64, 71 – Kadrić 88/

Nedelja

Mladost Novi Sad - Spartak 1:0 (1:0)

/Radulović 34/

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:2 (1:1)

/Lončar 5 - Rodić 34, Pešić 88/

Čukarički - Vojvodina 2:0 (2:0)

/Badamosi 23, 30/

Partizan - Mladost Lučani 6:0 (2:0)

/Gomeš 40, 45+1, 64, Vujačić 59, Baždar 78, Lutovac 81/

Ponedeljak

16.00: (2,00) Javor (3,40) Radnik Surdulica (3,90)

18.00: (2,45) Voždovac (3,20) Radnički Niš (3,00)

*kvoe su podložne promenama



tagovi

fk voždovacRadnički NišNikola ŠtulićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara