Zagrejala se Piksijeva mašina! Dalijan razbucao šampiona, šta napravi Karasko... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 16:15

Prvoplasirani Šangaj opet pao, Henan konačno

Piksijeva mašina gazi bez milosti! Guangdžou R&F vezao je četvrtu pobedu u svim takmičenjima, a svojom drugom reckom u prvenstvu uspeo je da se izvuče iz krize koja je ozbiljno pretila da ugrozi planove legendarnog srpskog asa. Piksijev tim rutinski je slomio Šangaj Šenhuu rezultatom 4:2, a praktično ceo posao bio je završen već posle uvodnog dela utakmice, kada je na semaforu stajalo - 3:0.

Već posle nepunih 120 sekundi Ma je doveo Guangdžou u vođstvo, da bi najbolji strelac Eran Zahavi iskoristio dobru asistenciju Renatinja i već na polovini prvog poluvremena bilo je jasno u kojem smeru ide utakmica. Dobra okolnost po domaćina bilo je i isključenje Lija Ćjaominga samo nekoliko trenutaka kasnije. To je Guangdžouov dvojac iskoristio kako bi spremio akciju za treći gol, samo su uloge bile promenjene.

Izabrane vesti

Drugi deo utakmice umalo je doneo pravu dramu. U samo šest minuta Gao Di i Li Peng su gotovo potpuno anulirali zaostatak, a neizvesnost je trajala praktično do poslednjih trenutaka utakmice kada je Čang Feija iskoristio Zahavijevu loptu kako bi umirio protivnika, ali i svoje navijače.

Dalijan je stigao do prvog trijumfa u sezoni i to protiv dugogodišnjeg šampiona Guangdžoua Evergrandea - 3:0 (2:0).

Potpuno neočekivanom ishodu kumovao je Janik Fereira Karasko, koji je utakmicu odigrao s posebnim žarom. Ne samo što je postigao drugi gol sa kreča, već je učestvovao i u akciji kod trećeg, kada je od šampionske odbrane napravio malu decu. Jedan, pa drugi, pa treći dribling i Karasko se našao u izglednoj prilici. Šteta što je nije završio pogotkom, ali je njegov odbitak iskoristio Vang Đinćijan u završnici utakmice. Prava majstorija belgijskog reprezentativca.

Prvi gol na utakmici delo je Mušekvija, a sve na asistenciju Nikolasa Gaitana.

SUPERLIGA KINE - 9. kolo

Subota:

Dalijan - Guangdžou Evergrande 3:0 (2:0)
Guangdžou R&F - Šangaj Šenhua 4:2 (3:0)
Hebej - Henan 0:1 (0:1)
Čongkving - Tjenđin Kuanžan 0:1 (0:0)
Šangaj SIPG - Peking Guan 1:2 (1:0)

Nedelja:

09.30: (2,80) Peking Rene (3,15) Šandong (2,45)
09.30: (1,95) Tjenđin Teda (3,35) Guižu (3,70)
13.35: (1,85) Đengsu (3,45) Ćangčun (4,00)


tagovi

Janik Fereira KaraskoDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara