Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Zagrevanje za Erediviziju: Kreće mešoviti drugi holandski rang sa dvojicom srpskih internacionalaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.08.21. | 14:16

Filip Stanković brani Volendam, a Nikolas Agrafiotis je napadač Dordrehta

Zagrevanje za Erediviziju kroz Erste diviziju. Nedelju dana pred start najjačeg ranga Holandije počinje liga koja je između profesionalnog i amaterskog nivoa. Zato što, s jedne strane, postoje klubovi sa dugom istorijom koji pokušavaju da se vrate u najjače društvo, i drugi koji znaju da je drugi rang tavanica.

Prošle godine Kambur i Go Ahed Igls su obezbedili direktnu promociju, a NEC Najmehen je izborio treću kartu kroz plej-of. Tako su tri tima ispala iz Eredivizije, a to su Den Hag, Venlo i Emen. Ujedno, baš ova tri sastava spadaju u red glavnih favorita za ekspresni povratak u najviši nivo, uz De Grafšap, Almere Siti, Bredu, Volendam i Rodu.

Izabrane vesti

20.00: (3,90) Ajndhoven (3,60) Volendam (1,82)

Takmičenje broji 20 timova i svi igraju međusobno dva puta, pa nas očekuje maraton od 38 rundi. Ekipe koje zauzmu prva dva mesta na tabeli idu u Erediviziju, a u doigravanju će se naći šest ekipa. Od toga, četiri učesnika obezbediće mesto u njemu kao pobednik u odgovarajućim periodima šampionata, i još dve koje su na odgovarajućim pozicijama bez osvojile nijedan od pomenutih delova.

Drugoligaški karavan u zemlji lala, klompi i vetrenjača jedinstven je po pomenutim periodima. Erste divizija je podeljena na četiri dela od po devet utakmica, a svaki od pobednika perioda obezbediće ulaznicu za plej-of, zbog čega se konstantno održava nivo kompetitivnosti.

Čast Srbije u Erste diviziji ove sezone brane dvojica igrača. Filip Stanković, sin trenera Crvene zvezde Dejana, stigao je u Volendam na pozajmicu iz Intera, dok je napadač Dordrehta Nikolas Agrafiotis, nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije.


tagovi

Holandija 2Filip StankovićErste divizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara