Benžamin Pavar (©Reuters)
Benžamin Pavar (©Reuters)

Zahavi dovodi Barseloni još jednog igrača iz Bajerna

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 17:17

Benžamin Pavar sve bliži odlasku iz Minhena

Poznati izraelski menadžer Pini Zahavi posredovao je u transferu Roberta Levandovskog iz Bajerna u Barselonu, trenutno pomaže Kataloncima da dovedu Janika Karaska iz Atletiko Madrida, a sjajna saradnja sa predsednikom Đoanom Laportom mogla bi da bude produbljena preko Benžamina Pavara.

Šampion sveta sa Francuskom 2018. i finalista na Mundijalu u Kataru minule zime, po pisanju katalonskog Sporta i nemačkog Skaja, definitivno je odbio predlog za produžetak ugovora i zatražio rukovodstvu Bajerna da uzme u razmatranje ponude drugih klubova naslovljene na njega i dopusti mu godinu dana pre isteka ugovora napusti klub.

Izabrane vesti

Kako mu je menadžer i dalje Zahavi, 27-godišnji Pavar navodno je najbliži Barseloni, kojoj je već nuđen zimus. Problem, međutim, predstavlja obeštećenje, pošto finansijski ugruvani Katalonci smatraju da je 35.000.000 evra previsok iznos koji Bajern traži za igrača u poslednjoj godini ugovora. Upravo kada je reč o novcu, očekuje se da Zahavi svojim uticajem utiče na ljude iz Bajerna da smanje svoje zahteve.

Pavar je tokom sezone imao nesuglasica sa trenerom Julijanom Nagelsmanom, a izgleda da ni promena na klupi, odnosno dolazak Tomasa Tuhela, nije uticalo da se promeni raspoloženje iskusnog desnog beka.

Francuz je u Barseloni zamišljen kao konkurencija Žilu Kundeu, mada bivšeg igrača Sevilje Ćavi često koristi u sredini odbrane, pa je moguće i da bi nekadašnji đak Lila imao otovoren put ka mestu startera.

U slučaju da ideja sa Pavarom ne bude realizovana, kao potencijalni "rezervni planovi" pominju se Viljarealov Huan Fojt i Sitijev Žoao Kanselo, koji je prethodnih šest meseci proveo takođe u Bajernu, ali se ne očekuje da saradnja bude produžena.


tagovi

Benžamin PavarBajern MinhenBarselonaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara