Fjodor Smolov proslavlja pogodak sa fudbalerima moskovske Lokomotive (©Reuters)
Fjodor Smolov proslavlja pogodak sa fudbalerima moskovske Lokomotive (©Reuters)

Zahuktala se Lokomotiva i na planira da stane: Nikolićevi puleni u polufinalu Kupa Rusije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 20:12

Moskovljani sigurni u duelu sa Sočijem, nanizali i sedmu pobedu u drugom delu sezone

Itekako je prijala pauza ekipi moskovske Lokomotive. Izabranici Marka Nikolića su posle zimske pauze odigrali sedam mečeva i upisali isto toliko pobeda. Oružje je pred ekipom iz glavnog grada položila i ekipa Sočija u četvrtfinalu Kupa Rusije (3:1).

Gosti su do trijumfa na Olimpijskom stadionu u Sočiju došli zahvaljujući golovima Fjodora Smolova (dva) i Fransoe Kamanoa, dok je Soči od 50. minuta imao i igrača manje, ali je 20 minuta kasnije uspeo da dođe do pogotka, ispostaviće se samo utešnog. Domaćin je bio i opasniji, ali se još jednom odbrana pokazala kao veliko oružje Nikolićevog sastava, dok je napad bio ubitačan, pa su tri od šest udaraca upućenih ka golu rivala završila u mreži Sočija.

Izabrane vesti

18.30: (5,10) Arsenal Tula (3,50) CSKA Moskva (1,75)

Igrao se 44. minut kada je Lokomotiva stigla do prednosti zahvaljujući majstoriji Smolova. Odlično je istrčao kontru, ostao je praktično sam pred odbranom Sočija koja je uspela da ga sustigne. Činilo se da je otišao previše od gola, ali je majstorskim potezom uspeo da se namesti na udarac i iz jako nezgodnog ugla pronađe put do mreže rivala. Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi posle samo pet minuta igre u drugom delu domaćin ostao sa igračem manje. Zaika je zaradio direktan crveni karton, jer je nakon loše intervencije rukama oborio Ribusa.

Brojčanu prednost gosti koriste posle samo 12 minuta. Ponovo je u centru pažnje bio Smolov, ovoga puta je raspalio po lopti sa ivice kaznenog prostora i poslao pravi projektil u mrežu nemoćnog Adamova. Uspeo je Soči da odgovori i sa igračem manje. Fudbaleri Lokomotive su dali previše vremena Jusupovu na ivici kaznenog prostora, namestio se 31-godišnji vezista domaće ekipe i uputio precizan i snažan udarac u bliži ugao, pa je naterao Giljermea da vadi loptu iz mreže.

Soči je na sve načine pokušavao da dođe do izjednačenja i utakmicu uvede u produžetak, pa je duboko u nadoknadi imao veliku priliku da poravna rezultata. Otišao je golman Adamov u napad, malo mu je nedostajalo na ivici peterca da zahvati loptu i savlada daleko iskusnijeg kolegu Giljermea posle centaršuta sa leve strane, ali je Brazilac sa ruskim pasošem uspeo da interveniše. Lopta je došla do Krihovijaka, koji izbacuje Kamanoa, a bivši igrač Bordoa beži poslednjoj liniji protivničke odbrane i na kraju praktično uspeva da se ušeta u prazan gol domaće ekipe, za konačnih 3:1.


KUP RUSIJE - ČETVRTFINALE

Sreda

Ahmat - Ufa 1:0 (0:0)

/Karin 55/

Soči - Lokomotiva Moskva (0:1)

/Zaika 50 c.k, Jusupov 70 - Smolov 44, 63, Kamano 90+6/

Četvrtak

16.30: (3,00) Krila Sovjetov (3,20) Dinamo Moskva (2,45)

18.30: (5,10) Arsenal Tula (3,50) CSKA Moskva (1,75)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

SočiFjodor Smolov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara