Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zahuktali Bornmut produbljuje Hadersfildovu krizu, sprema se novi vatromet u Šefildu

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 14:35

U Čempiošipu su na programu zaostali mečevi prethodnih rundi u kojima kandidati za mesto u plej-ofu gostuju "davljenicima"

U Čempionšipu su večeras na programu zaostali mečevi prethodnih rundi. U fokusu će biti Bornmut i Svonsi, kandidati za mesto u plej-ofu, koje očekuju gostovanja timovima iz donjeg dela tabele.

Bornmut u zaostalom meču 38. kola ide na noge Hadersfildu (18.30). Posle dva uzastopna kiksa početkom marta, Trešnjice su uhvatile zalet i vezale četiri ubedljive pobede (ukupnim skorom 12:3) i od Redinga preuzele šestu poziciju, poslednju koja vodi u doigravanje za promociju u Premijer ligu. Večeras će u Zapadnom Jorkširu imati priliku da dodatno uvećaju prednost u odnosu na tim Veljka Paunovića, koja trenutno iznosi dva boda.

Izabrane vesti

18.30: (4,70) Hadersfild (3,50) Bornmut (1,80)

Posebno raspoložen u poslednje vreme u ekipi Džonatana Vudgejta bio je krilni fudbaler Arnaut Danžuma, koji je na prethodnih osam utakmica u prvenstvu postigao sedam i namestio još četiri gola, pa trenutno sa Dominikom Solankeom deli titulu najefikasnijeg pojedinca ekipe (13 golova).

Hadersfild bi vrlo lako mogao da bude njegova sledeća žrtva. Na poslednjih devet utakmica u šampionatu Terijeri su slavili samo jednom, a mrežu su u tom periodu sačuvali tri puta. Poslednji duel sa nekim od timova iz vrha završio se košmarno, pošto mu je Norič pre nedelju dana na Kerou Roudu spakovao sedam komada.

Ništa bolje nisu prošli ni protiv Bornmuta u prvom delu sezone. Sredinom decembra Trešnjice su ih na Vitalitiju počastile petardom. Štaviše, šest od poslednjih osam međusobnih duela dobio je tim sa juga Engleske.

Svonsi bi u Šefildu (zaostali meč 29. kola), barem na papiru, takođe trebalo da sačeka nešto lakši zadatak (19.00). Venzdej se nalazi na pretposlednjem mestu, sa minimalnim šansama za opstanak, ali je sa sedam osvojenih bodova iz prethodnih pet utakmica pokazao da neće tek tako odustati od drugoligaškog statusa.

19.00: (2,85) Šefild V. (2,95) Svonsi (2,75)

Svonsi je sa četiri vezana poraza (svaki bez postignutog gola) od sredine marta praktično digao ruke od direktne promocije u Premijer ligu, jer na pet kola do kraja za Votfordom zaostaje deset bodova (sedam u slučaju pobede večeras). Seriju neuspeha i neefikasnost prekinuo je u prošloj rundi ubedljivim trijumfom nad Milvolom (3:0) i taman podesio nišanske sprave za duel sa rivalom u kojem obično uvek "pršti". Naime, na svakom od prethodnih pet međusobnih duela došla je igra GG, uz dve pobede Svonsija i jednu Venzdeja.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI

Utorak

18.30: (4,70) Hadersfild (3,50) Bornmut (1,80)

19.00: (2,85) Šefild V. (2,95) Svonsi (2,75)

20.00: (2,75) Roteram (3,05) KPR (2,75)



tagovi

Čempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara