Reuters
Reuters

Žairovo majstorstvo ili samo puka sreća, manje je bitno: Vasko u nadoknadi izašao iz zone ispadanja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 03:23

Neobičnim pogotkom u poslednjim minutima, Admirali srušili jak otpor direktnog konkurenta u borbi za opstanak, za ludnicu u sektoru predviđenom za gostujuće navijače

Tek što je prethodne godine izborio povratak u Brazileirao, Div sa brda suočava se prethodnih meseci s novom teškom situacijom i neizvesnom budućnošću u najvišem rangu. Stanje se donekle popravilo dolaskom novog trenera Ramona Dijasa, a sa argentinskim stručnjakom na klupi Vasko Da Gama zabeležio je i treću uzastopnu pobedu, pošto je na gostovanju savladao Ameriku Mineiro 1:0 (0:0).

Junak trijumfa postao je Žair, koji je na prvi pogled prilično nehotično skrenuo loptu u gol, ako je to uradio namerno onda se zaista radi o potezu iz kuhinje velikih majstora.

Izabrane vesti

Mučio se Vasko čak i u trenucima kada je imao igrača više na terenu, a takav je odnos snaga bio u čitavom drugom poluvremenu. Nije Amerika zaslužila poraz, pogotovo ne ovako bolan, kada se uzme u obzir da je brojčano nadjačana bila potpuno ravnopravan rival osetno skupljem protivniku. Štaviše, prvih 45 minuta tim sa stadiona Raimundo Sampajo bio je značajno konkretniji i nije poveo isključivo zahvaljujući veoma raspoloženom golmanu gostiju Leu Žardimu. Tok utakmice okrenut je u poslednjim trenucima prvog dela, kada je defanzivac Amerike Jago Maidana potpuno opravdano dobio direktan crveni karton uzrkovan njegovim užasavajućim startom na protivničkog igrača.

Jeste Vasko s igračem više očekivano preuzeo posed lopte na svoju stranu i imao nekoliko dobrih prilika, ali ni Amerika nije odustajala od tri boda i često je stvarala probleme iz kontra napada. Činilo se da je remi po svemu viđenom najpravedniji ishod, ali je u drugom minutu nadoknade usledio prekid u korist Vaska, ispostaviće se koban po Ameriku Mineiro. Paulinjo je uputio poluvisok centaršut pred gol domaćina, a 29-godišnji vezista Žair okrenut leđima golom skrenuo je loptu u gol i tako potpuno zatekao sve, a pomalo i saigrače.

Ovim trijumfom velikan se posle dugo vremena izvukao iz zone ispadanja, jer je dva boda iznada nje. Amerika Mineiro svakom novom utakmicom tone sve dublje, a sada joj zona opstanka beži čitavih devet bodova na 14 kola do završetka prvenstva.




tagovi

BrazileiraoBrazilBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara