Gabriel Debeljuh (©Reuters)
Gabriel Debeljuh (©Reuters)

Zakazala najbolja odbrana lige, Botošani obradovao FCSB (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 21:30

Poraz Kluža na gostovanju u okviru 22. kola rumunske Lige 1

Fudbaleri FCSB-a su kiksirali u 22. kolu rumunskog šampionata, ali poraz od Akademike Klinčeni ih neće previše boleti. Na tome mogu da budu zahvalni Botošaniju, koji je kod kuće bio bolji od drugoplasiranog Kluža (2:1), te je tako sastav iz Bukurešta ostao na čelu tabele sa bodom više od Železničara. Botošani je skočio na peto mesto sa 33 boda (14 manje od današnjeg rivala) i tako učvrstio svoju poziciju u borbi za plej-of.

Fudbaleri Kluža su do večerašnjeg gostovanja rivalima dozvolili u samo devet navrata da im zatresu mrežu. U Botošaniju je najbolja odbrana lige dva puta kapitulirala. Tako je aktuelni šampion pretrpeo poraz, iako je prvi zatresao mrežu.

Izabrane vesti

Posle samo dva minuta gosti su poveli, činilo se da će i deseti zaredom ostati makar neporaženi. Dve loše intervencije odbrane domaćeg sastava, Gabriel Debeljuh je to iskoristio i sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora za 0:1. Čipčiju je u 27. minutu umalo duplirao prednost, ali je Hankić odlično intervenisao i poslao loptu u korner.

A onda, u razmaku od samo šest minuta, dva puta se tresla mreža najbolje odbrane u ligi. Najpre je posle kornera Romana, Papa odlično skočio na prvoj stativi i glavom pronašao put do mreže rivala. U 37. minutu nova gužva pred golom Kluža, odbitak prihvata asistent kod prvog gola i sa ivice peterca lako preokreće rezultata.

Do kraja je igrao samo jedan klub, ređale su se prilike red golom Botošanija, ali je golman Hidajet Hankić izdržao. Upisao je dve intervencije, tri puta šutevi Železničara nisu išli u metu, pa je domaćin zadržao prednost i slavio.


RUMUNIJA 1 – 22. KOLO

Petak

Sepsi - Poli Jaši 3:3 (3:1)

Subota

Astra - Arđeš Pitešti 0:2 (0:0)

Krajova - Dinamo Bukurešt 1:0 (1:0)

Nedelja

Uta Arad - Hermanštat 1:1 (0:0)

Gaz Metan - Kindija 1:0 (1:0)

FCSB - Klinčeni 0:1 (0:0)

Ponedeljak

Vitorul - Voluntari 0:1 (0:1)

Botošani - Kluž 2:1 (2:1)

/Papa 31, Roman 37 - Debeljuh 2/



tagovi

CFR KlužKlužBotošaniRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara