Lukaku (© Star sport)
Lukaku (© Star sport)

Zakazan sastanak Tuhela i Lukakua: Možda ostane u Londonu, ali kod Kontea

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 11:20

Neizvesna budućnost Čelsijevog napadača

Obojica imaju izražen ego. I potporu da su u pravu. Samo je pitanje da li mogu dalje zajedno. Romelu Lukaku poseduje pedigre jednog od najubojitijih centarforova današnjice, Tomas Tuhel je doveo Čelsi do statusa prvaka Evrope kad je to malo ko očekivao, a pošto su se otvoreno sukobili jasno je da je budućnost belgijskog centarfora na Stamford bridžu pod upitnikom.

Intervju italijanskom ogranku Skaj sporta, u kome tvrdi da je nezadovoljan među Plavcima, otvoreno flertujući sa Interom, napravio je haos u Čelsiju, koji je nemački trener pokušao da ublaži tako što je snažnog napadača izostavio iz ekipe na nedeljnom derbiju sa Liverpulom (2:2). Šta će biti dalje, da li je posle svega moguć nastavak saradnje, niko ne zna.

Izabrane vesti

Čak ni Tuhel, iako najavljuje da je preduzeo korake ka rešavanja problema.

„U ponedeljak ćemo se sresti i odlučiti. Razgovaraćemo o svemu. Svi“, jasno je iz reči Tomasa Tuhela da će i članovi Upravnog odbora biti za stolom, jer je stvar izmakla kontroli. „Lukaku je naš igrač, uvek postoji put da se vrati (u ekipu, op. au). Sve ćemo razrežiti iza zatvorenih vrata, a čim budemo odlučili šta dalje znaće i javnost“.

Posle ovih reči šefa stručnog štaba sve opcije su na stolu. Tuhelu je potreban napadač koji daje golove (a Romelu je na poslednja dva meča dvaput bio strelac). Potreban mu je i ambijent bez konflikata. Lukaku je potrebno poverenje i da ga neko razume. Možda Antonio Konte pod čijom je palicom igrao najbolji fudbal u karijeri i zato britanski mediji uveliko pretpostavljaju da bi mogao, na opšte iznenađenje, da ostane u Londonu, ali se preseli u Totenhem.

Od jutros kruže informacije kako će sam Lukaku insistirati da obnovi saradnju sa italijanskim strategom sa kojim je lane osvojio Skudeto dok su bili u Interu. Konte bi, takođe, voleo da ima proverenog špica, samo je dilema šta bi onda radio sa Harijem Kejnom i da li bi dolazak Romelua značio otvoren put engleskom reprezentativcu za transfer u Mančester Siti, na kome je insistirao od letos.

Dosta nepoznanica. Jedno se, ipak, zna. Antonio Konte je predsedniku Daniju Leviju jasno predočio da želi osveženje postojećeg kadra kako bi bio konkurentan u borbi za plasman u Ligu šampiona.

Sigurno je da moramo da se pojačamo. To sam rekao posle samo dve sedmice rada. Bio sam siguran u tu odluku već posle desetak dana, samo što u međuvremenu moram da procenim na koga mogu da računam, a na koga ne. Razlika između jednih i drugih (igrača) je velika i zato moramo dosta da radimo kako bismo proširili kadar“, pojasnio je Antonio Konte.


tagovi

ČelsiTotenhemRomelu LukakuTomas TuhelAntonio Konte

Obaveštavaj me

Čelsi
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara