Enco Fernadez
Enco Fernadez

Zakazani lekarski za Enca, avion na pisti, ko ima jače živce: Benfika ili Čelsi?

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 18:45

Transfer bomba zime samo što nije pukla

Drama koja je trajala ceo januar oko Enca Fernandeza i najvećeg transfera u istoriji Premijer lige, večeras dostiže vrhunac.

Nije Čelsiju i Benfiki bili dovoljno mesec i kusur dana da se dogovore i odstupe od svojih tvrdoglavih stavova, već su odlučili da za konačan epilog sačekaju poslednji dan, a možda i poslednji sat prelaznog roka...

Izabrane vesti

Finalna runda pregovora u Lisabonu traje od juče. Čelsijeva ponuda je na stolu. Plavci su spremni da plate otkupnu klauzulu u iznosu od 120.000.000 evra za argentinskog vezistu, ali Benfika diktira uslove dinamike isplate.

Lisabonski klub insistira na isplati celog iznosa odjednom dok je Čelsi ponudio isplatu u šest jednakih rata od kojih bi prva bila odmah po potpisu ugovora. Do sada dve strane nisu htele da naprave ni mrvicu kompromisa, ali izgleda da je Čelsi našao rešenje. Tod Boli se dogovorio sa kompanijom koja se bavi uslugama fakturisanja koja bi odjednom paltila ceo iznos Portugalcima, a potom bi Čelsi njoj kroz rate plaćao obeštećenja. Verovatno uz neke kamate, ali Čelsi bi na taj način rastegao isplatu na duži vremenski period i ne bi prekršio zakone finansijskog fer-pleja.

U međuvremenu je engleski klub zakazao lekarske preglede za Fernandeza u jednoj lisabonskoj klinici kako bi sve bilo spremno za transfer kada Benfika upali zeleno svetlo. Privatni avion za London je takođe spreman na lisabonskom aerodromu i čeka da poveze najskupljeg igrača u istoriji Premijer lige za Ostrvo.

Mladi Argentinac se za razliku od prve runde pregovora, ne meša mnogo i strpljivo čeka rasplet. Odradiće lekarske i čekaće. Podsetimo, početkom januara je odbio da trenira insistirajući na transferu ali se vrlo brzo vratio u ekipu kada su pregovori dva kluba propali. Naučio je lekciju i sada ne vrši pritisak na Benfiku. Sve je prepustio klubovima…

Juče je propustio trening prvog tima, nije u konkurenciji za večerašnji meč i sve to mu je Benfika odobrila. ovoga puta je sve po pravilima. Kao i odlazak na lekarske preglede. Ali portugalski mediji tvrde da Benfikin predsednik Manuel Rui Košta i dalje nije rekao konačno “da” za transfer i da bi pregovori mogli da traju do ponoći.

Takođe, portugalski klub želi da dovede i zamenu za Fernandeza pre kraja prelaznog roka pa je kontaktirao Fajenord povodom uslova pod kojima bi mogao da dovede turskog vezistu Orkana Kokdžua. Njegova cena je oko 30.000.000 evra. 


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Enco Fernandez

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara