Zakomplikovalo se oko Late Lata: Zvezda diže avijaciju, kao kod Krasoa

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 16:38

Mladi napadač bi da ide u atraktivniju ligu od srpske

Sve je u jednom trenutku delovalo kao gotov posao. Crvena zvezda i Atalanta su potpisali sporazum o transferu napadača Emenuela Late Lata, i precizirali uslove saradnje. Dogovoreno je da srpski šampion italijanskom klubu isplati tri i po miliona evra u šest jednakih rata.

Davno, pre toga Atalantin đak, koji je blistao na pozajmici u Sankt Galenu, dao je usmeni pristanak, još pre mesec dana da želi da pređe u Crvenu zvezdu. I sa njim su dogovoreni detalji četvorogodišnjeg ugovora, čak i četvorostruko veća godišnja plata od one koju ima u Atalanti.

Izabrane vesti

Počeli su na Marakani da spremaju zvaničnu promociju, ušao je EmenuEl Late Lat i u proceduru za dobijanje vize, kako bi se što pre priključio ekipi Baraka Bahara u Sankt Peterburgu. Međutim, tada su počeli da dobijaju signale da nije rad da pojača redove učesnika Lige šampiona. Navodno, zastupnici snažnog napadača i sâm igrač radije bi da ostanu u Švajcarskoj, jer čekaju da dobiju zvanične ponude Bazela ili Jang Bojsa.

Sve je to stopiralo već viđen posao... Crvena zvezda je spremna još malo da sačeka Emenuela Late Lata. Čak je i spremna da napravi identičan korak kao kada je u pitanju Žan Filip Kraso. Tada je Marko Marin nekoliko puta boravio u Francuskoj kako bi ofanzivca ubedio da je Crvena zvezda idealan korak za njegovu dalju karijeru. Takva ofanziva se na kraju sage isplatila.

Nije Crvena zvezda dala ultimaut Emanuelu Late Latu, ali očekuju da ubrzo da konačan odgovor. Posebno, što je sa poslednjim obrtom upoznat trener Barak Bahar. On je čak poručio klupskom rukovodstvu da nema potrebe da žuri, ukoliko pukne viđen transfer Emenual Late Lata. Posebno, što su se, bar zasad, odlično u Zvezdin sistem uklopili Piter Olajinka i Žan Filip Kraso.

Kao što se već zna, Late Lat (24) je u Bergamo, u redove Atalante, stigao sa svega osam godina sa majkom, kako bi se pridružio ocu koji je već živeo u Kremoni. Za prvi tim Atalante je debitovao 13. avgusta 2016. godine protiv Kremoneza u Kupu Italije. A prvi gol je postigao u istom takmičenju januara 2017. godine protiv Juventusa na Alijanc stadionu.

Ipak, zbog velike konkurencije na Atleti Azurij već od sezone 2018/2019. krenuo je po pozajmicama, pa je igrao za Pistojeze, Karareze, Imoleze, Pjaneze, Pro Patriju, SPAL i Sen Galen, gde se konačno raspucao.


tagovi

Emanuel Late LatLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara