Kastiljo (©Reuters)
Kastiljo (©Reuters)

Zakuvalo se: CAS prihvatio tužbu Čilea i Perua protiv Ekvadora

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.10.22. | 10:08

Odluka tek 10. novembra

Oduvala je FIFA zahtev Čilea da se izbaci Ekvador sa Mundijala u Kataru, ali slučaj još nije gotov. Štaviše, tek se sad zakuvalo.

Sud za arbitražu u sportu (CAS), čije je sedište u Lozani, prihvatilo je tužbu Fudbalskog saveza Čilea, kojem se pridružio i savez Perua, protiv Ekvadora.

Izabrane vesti

Naime, dugo već traje borba Čileanaca da dokažu da je osam utakmica za Ekvador u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo odigrao Bajron Kastiljo, za kojeg se tvrdi da je rođen i da ima državljanstvo Kolumbije, te da samim tim nema pravo da igra za Ekvador.

Prvi korak Čileanac je bio da traže od FIFA izbacivanje Ekvadoraca sa Mundijala, ali je Svetska fudbalska federacija taj zahtev odbila.

Čile, ali pojačan i tužbom Perua, tražio je od vrhovne sportske instance, Suda u Lozani, da se oglasi ovim povodom i on je to prihvatio. Ali, poseban problem u ovom slučaju je što će se CAS oglasiti tek 10. novembra, što je tačno deset dana pre početka Mundijala u Kataru.

Opet, ni tu nije kraj cele priče. Peru traži da se Ekvador izbaci i da se na njegovo mesto na SP ubaci on kao petoplasirana selekcija u južnoameričkim kvalifikacijama.

A, zahtev Čilea je da u Katar idu oni, iako su kvalifikacije završili tek kao sedmi! Računica je da ako se ponište svi rezultati Ekvadora, onda će Čileanci doći na četvrto mesto i do karte za Katar.


tagovi

Katar2022Bajron Kastiljoreprezentacija Ekvadora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara