Reprezentativci Paname (©Reuters)
Reprezentativci Paname (©Reuters)

Zakuvalo se u Severnoj Americi: Panama i Kostarika će igrati za poslednju kartu za Katar

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.01.22. | 23:01

Pet kola pre kraja kvalifikacija Los Kanalerosi će protiv Jamajke (ponedeljak, 00.05) pokušati da sačuvaju prednost na tabeli

Ima još dovoljno vremena da se promeni situacija, ali po svemu do sada viđenom, Kanada, Sjedinjene Američke Države i Meksiko će zaigrati na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine. Bilo bi veliko iznenađenje ukoliko te tri reprezentacije ne bi na kraju rasporedile prve tri pozicije na tabeli severnoameričkih kvalifikacija. U tom slučaju, ostalim selekcijama je ostalo da se bore za četvrto mesto i baraž, što će se svesti na trku između Paname i Kostarike.

Panama će u noći između nedelje i ponedeljka igrati veoma važnu utakmicu, protiv Jamajke. Moraće da je savlada, ukoliko namerava da se iskupi za onaj poraz baš od Kostarike u petak sa 1:0. Da su se Los Kanalerosi vratili iz San Hozea sa pozitivnijim rezultatom, sada bi već mogli da pričamo o tome da li mogu do direktne vize ili će na megdan sa predstavnikom Okeanije. Ovako, Kostarika im diše za vratom.

Izabrane vesti

Doduše, noćas izabranici Luisa Fernanda Suareza Guzmana imaju težak zadatak – gostuju od 23.55 časova Meksiku. Asteci su uvek favoriti kada igraju protiv komšijskih selekcija koja nije SAD, ali s obzirom na to koliko su nepouzdani u ovim kvalifikacijama, treba biti oprezan sa tim parom.

Primera radi, pre tri dana su jedva došli do pobede protiv Jamajke na njenom terenu. Iako su čitavo drugo poluvreme imali igrača više, gubili su sa 1:0 sve do 81. minuta. Tek tada su golovima Enrija Martina i Aleksisa Vege, u razmaku od samo dva minuta, uspeli da dođu do preokreta. Veoma važnog, posle dva vezana poraza u kvalifikacijam (od SAD sa 2:0 i Kanade sa 2:1).

23.55: (1,27) Meksiko (5,30) Kostarika (13,0)

Kostarikanci gotovo da ne pamte kada su poslednji put savladali Meksiko. Bilo je to u oktobru 2013. godine, u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu. Igralo se poslednje kolo, već je bilo jasno da će Asteci morati u baraž, a da Kostarikanci idu direktno dalje, pa ta pobeda u San Hozeu sa 2:1 nije promenila baš ništa.

Od tada su te dve selekcije još devet puta odmerile snage, a Meksikanci su trijumfovali sedam puta. Doduše, čak tri od tih sedam pobeda su ostvarili tek posle penala ili produžetaka. U prvom krugu kvalifikacija Meksiko je savladao Kostariku sa 1:0, golom Orbelina Pinede iz jedanaesterca u 45. minutu.

Noćas će Asteci najverovatnije da budu bez Raula Himeneza, koji se povredio na meču sa Jamajkom, kao i Sezara Montesa zbog virusa korone. Himenez se možda nađe na klupi, dok je Montes u izolaciji, u nadi da će da dobije negativan test pred meč i samim tim dozvolu da zaigra. Krilo Sevilje Hesus Korona je spreman za duel sa Kostarikom, ali Irving Lozano je suspendovan, tako da svakako nećemo moći da gledamo onu najjaču selekciju koju Meksiko ima.

00.05: (1,95) Panama (3,30) Jamajka (4,20)

Što se tiče Jamajke, njeno gostovanje na jugu kontinenta ima prefiks „biti ili ne biti“. Ukoliko ne trijumfuju, Rege bojzi će ostati bez šanse da se domognu četvrte pozicije. Za v.d. selektora Pola Hola ta taj meč će da bude svoje vrsni ispit, jer samo pobedom može da se izbori za ugovor. U svakom drugom slučaju Jamajkancima predstoji novi reset.

Moraće u Panami da se snađu bez Demiona Lava, koji je suspendovan zbog isključenja na prošlom meču.

Pobeda Kostarike nad Panamom nam je ostavila šansu da se domognemo baraža. Moramo da pokažemo duh, želju, odlučnost i upornost, kao što i jesmo protiv Meksika, ako želimo da se nađemo u dobroj poziciji. Panama neće imati navijače na tribinama i nadamo se da će ih to malo sputati“, kazao je Hol.

Očekuje se da će noćas da debituje u nacionalnom dresu vezista Blekpula Kevin Stjuart.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

-------------------------------

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 10. KOLONIJA

Nedelja

Kanada – Sjedinjene Američke Države U TOKU

23.55: (1,27) Meksiko (5,30) Kostarika (13,0)

Ponedeljak

00.05: (1,95) Panama (3,30) Jamajka (4,20)

01.05: (2,00) Honduras (3,20) El Salvador (4,20)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.reprezentacija Kostarikefudbalska reprezentacija KostarikeReperezentacija PanameKvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara