Dušan Vlahović (Foto: Reuters)
Dušan Vlahović (Foto: Reuters)

Zakuvava se trka za Vlahovića, Juve bacio rukavicu Arsenalu ponudom od 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.01.22. | 23:52

Nudi novac i igrača koji se veoma dopada treneru Viole Vinčencu Italijanu - Dejana Kuluševskog

Ulazimo u poslednju trećinu prelaznog roka, koja će kako stoje stvari biti veoma uzbudljiva. Jedna od glavnih tema na tržištu će poslednjih dana januarske pijace biti Dušan Vlahović. Arsenal je već zategao ponudu za njegove usluge, a sada se umešao i Juventus sa veoma konkretnim i zanimljivim paketom.

Kako navodi Gazeta delo Sport, Stara dama je svesna da joj je potrebno osveženje u napadu, posebno jer je i Inter počeo da gleda u pravcu Paula Dibale kojem ugovor ističe na kraju sezone. Zato u Torinu žele da se obezbede i bacili su se na posao. Prioritet je Vlahović, za kojeg je ozbiljno zagrizao Arsenal. Tobdžije nude 60.000.000 evra i Lukasa Toreiru kojeg vrednuju 15.000.000. Dakle, na stolu prvog čoveka Fjorentine Roka Komisa sedi odlična ponuda iz Londona, posebno jer urugvajski vezista već brani boje Viole kao pozajmljeni igrač engleskog tima. U Juventusu veruju da imaju još bolju.

Izabrane vesti

Naime, Bjankoneri su spremili paket vredan 70.000.000 evra za Srbina. U njemu se nalaze "džak" novca težak 35.000.000 i talentovani Dejan Kuluševski. Švedski internacionalac je umeo da blesne u Torinu, neosporno poseduje veliki potencijal, a što je još važnije - jako se dopada treneru kluba iz Firence Vinčencu Italijanu.

Namera Juventusa je jasna, da u narednih 10 dana završi posao i u svoje redove preseli najboljeg strelca Serije A (17 golova) koji bi četi Masimilijana Alegrija pomogao da popravi rezultate u tekućoj sezoni, ali bi u Vlahoviću dobila i napadača koji bi mogao da nosi klub ka uspesima u narednim godinama. Italijanski mediji ističu i da je želja bivšeg napadača Partizana da ostane u Italiji, kao i da preferira prelazak u redove tima iz Torina. Zadovoljio bi se kako navode ponudom od 6.000.000 evra po sezoni, koliko je Juve i spreman da mu plaća.

Da je namera Stare dame veoma ozbiljna govori i informacija sa Apenina da je direktor kluba Federiko Čerubini već obavio razgovore sa Vlahovićevim agentom.

Problem je zasad u Fjorentini. Naime, iako bi trener Italijano voleo da ima Kuluševskog na raspolaganju, uprava smatra da švedski internacionalac ne vredi 35.000.000 evra i najradije ne bi da pojačava konkurenciju u Italiji. Takođe, čini se da joj se više dopada i ponuda iz Premijer lige, koja kako smo naveli 5.000.000 teža. Juve sa druge strane smatra da je 70.000.000 previše za usluge srpskog golgetera, ali je izdašnom prvom ponudom napravio važan korak.

Sve oči su sad uprte u Komisa i njegove saradnike. Fjorentina je već počela da se sprema za život posle Vlahovića, kako je nedavno angažovala bivšeg napadača Đenove i Milana Kšištofa Pjonteka. Lokalni list La Nazione piše i da razmišlja o njegovom zemljaku Arkadijušu Miliku, kao i o iskusnom Alehandru Papuu Gomezu, što jasno ukazuje da sprema poteze u slučaju da do kraja zimske pijace ostane bez srpskog centarfora.

Vlahović ima fantastičnu godinu iza sebe, u kojoj je postigao čak 33 pogotka. Privukao je s pravom pažnju najvećih evropskih klubova, a neki od njih očigledno nisu želeli da čekaju leto, kako bi pobedili jaku konkurenciju u borbi za njegov potpis. Arsenalu i Juventusu se jasno žuri, pa su spremni do kraja meseca da izdvoje veliki novac za njegove usluge, iako bi na leto - kada Dušan uđe u poslednju godinu ugovora - finansijski daleko bolje prošli.


tagovi

Dušan VlahovićDejan KuluševskiLukas ToreiraJuventusArsenalFjorentinaZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Juventus
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara