Žalgiris doveo srpskog golmana

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.02.24. | 21:09

Dušan Marković potpisao ugovor na dve godine

Nekada je u Andriji Kaluđerović litvanski Žalgiris imao napadača koji garantuje golove. Sada je doveo Srbina da brani gol. Novi član jednog od najvećih litvanskih klubova postao je iskusni čuvar mreže Dušan Marković, koji je sa Žalgirisom potpisao ugovor na dve godine.

On je u redove vicešampiona baltičke zemlje stigao sa Kipra, iz Etnikos Ahne, a prethodno je bio član moldavskog Šerifa, Metalca i Dečića. Široj javosti Dušan Marković je postao leta 2021. godine, kada je bio član čuvene generacije Šerifa, koja je preko Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama stigla do Lige šampiona.

Izabrane vesti

Marković, koji ima 25 godina i rođen je u Smederevskoj Palanci, u Žalgirisu će za saigrače imati nekadašnjeg fudbalera Partizana Nemanju Mihajlovića i bivšeg člana Javor Matisa Nikolu Petkovića, koji je u sezoni 2019/20 bio najbolji strelac Superlige Srbije.

Trebalo bi da bude startni golman jer je Edvinas Gertmonas napustio klub, a osnovni cilj mu je da sa novim klubom osvoji šampionsku titulu i sledeće sezone izbori mesto bar u grupi Lige Konferencije. Šampionat Litvanije počeće predstojećeg vikenda, a Žalgiris će u nedelju igrati kao gost protiv Dainave.



tagovi

ŽalgirisDušan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara