Slavlje fudbalera Emeleka (©AFP)
Slavlje fudbalera Emeleka (©AFP)

Zapamtiće u San Kristobalu Sebastijana Rodrigeza, od Atletiko Paranensea ni dugmići nisu ostali (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.05.22. | 02:03

Strongest razneo Brazilce, Emelek bio ubedljiv na gostovanju Deportivu Tahiri

Zapamtiće dobro u San Kristobalu Sebastijana Rodrigeza. Ne po dobrom definitivno, jer im je za manje od sat vremena potopio brod i snove da Deportivo Tahira i treći uzastopni meč u grupnoj fazi Kopa LIbertadores završi bez poraza. Umesto toga, ekvadorski Emelek ubedljivo je slavio i preuzeo drugu poziciju na tabeli Grupe A iza Palmeirasa - 4:1 (2:1).

Ovo je bila Rodrigezova utakmica po svim parametrima! Urugvajski vezista odigrao je verovatno najbolju utakmicu dosadašnje karijere, ako ništa drugo bar u elitnom kontinentalnom takmičenju pošto je Deportivo "počastio" het-trikom za manje od sat vremena. Dva ekspresna gola već posle uvodnih 11 minuta, od čega je drugi prava lepotica koja je stigla direktno iz slobodnog udarca iskosa levo, dala su ekvadorskom predstavniku mir pred nastavak susreta, a iako je Entoni Uribe pogodio glavom iz teške pozicije na asistenciju Beniteza u gostujućim redovima nije bilo drame. Naprotiv. Emelek je nastavio da igra svoju igru i minut pre isteka punog časa fudbala Rodrigez je ponovo zatresao mrežu. Ovog puta sa kreča posle pametno izvedenog udarca direktno po sredini gola.

Izabrane vesti

Bilo je tada sasvim jasno da će Emelek odneti pobedu, samo je bilo pitanje kojim rezultatom. Alehandro Kabeza potrudio se da razlika do kraja ipak bude tri gola pošto je u 74. minutu zaokružio utakmicu prelepim udarcem sa ivice kaznenog prostora kojim je pogodio sam desni ugao protivničkog gola.

Prava katastrofa za domaći Deportivo, mada ne i neočekivan poraz. Mnogo oscilacija u domaćem prvenstvu dalo je razloga za brigu, mada je dosad zaista solidno izgledao u grupnoj fazi Kopa Libertadores. Sada je ipak vraćen na fabrička podešavanja...

Emelek se iživljavao u San Kristobalu, a još ubedljiviji bio je bolivijski Strongest protiv prošlosezonskog osvajača Kopa Sudamerikana Atletiko Paranenseom. Pravu katastrofu pretrpeli su gosti jer je na semaforu stajalo – 5:0 (1:0).

Tigrovi su za klasu bili bolji od Atletika. Bili su na vrhuncu forme večeras u La Pazu i pokazali da su opravdano visoka očekivanja. Domaćin je brzo preuzeo totalnu kontrolu dešavanja na parketu, a već nakon pola časa Enrike Triverio pogodio je metu glavom uz malo sreće. Savršeno je skočio na centaršut, ali je pucao po sredini gola. Srećom, golman Krepski napravio je kiks kojim je dozvolio Tigresu da povede.

Malo ko je nakon prvog dela utakmice verovao da bi konačni rezultat mogao da bude ovako ubedljiv. Ipak Triverio je na startu drugog dela duplirao vođstvo pošto je ponovo njegov hitac glavom završio na pravom mestu. Ovog puta pod same rašlje. I ponovo je asistent bio Sausedo.

Konačni trijumf Strongesta počeo je da dobija završnu formu počev od 70. minuta kada je Martin Prost zatresao mrežu, posle dva hica glavom on je to učinio nogom, a dok su se Brazilci držali na konopcima, Huan Bautista je iskoristio šansu da podigne razliku na četiri gola. Konačnih 5:0 postavio je Erik autogolom duboko u nadoknadi vremena.

Strongest sada sa pet bodova ide na drugo mesto Grupe B, dok Paranense pada na poslednje mesto sa doduše bodom manje.

KOPA LIBERTADORES - 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Deportivo Tačira - Emelek 1:4 (1:2)

/ Uribe 37 – Rodrigez 3, 11, 59 penal, Kabeza 74/

02.30: (9,50) Independijente Petrolero (4,90) Palmeiras (1,35)

GRUPA B

Sreda

Strongest – Atletiko Paranense 5:0 (1:0) /Triverio 32, 51, Prost 70, Bautista 90+1, Erik 90+4ag/

Karakas – Libertad 1:0 (0:0) /Akinjola 51/



tagovi

Kopa LibertadoresStrongestAtletiko ParanenseEmelek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara