Leonardo Žardim (©Reuters)
Leonardo Žardim (©Reuters)

Žardim bi mogao u Moskvu, ali je plata problem

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.12.20. | 12:56

Spartak traži novog trenera

Misija Domenika Tedeska u Spartaku iz Moskve je, po svemu sudeći, završena.

Italijan je na kraju jesenjeg dela sezone javno poručio da neće produžiti ugovor sa crveno-belima, koji mu ističe na leto, pa je samim tim aktivirao upravu da mu već sada potraže zamenu. Na sve to, Tedesko je dobio i tri utakmice suspenzije zbog učestvovanja u incidentu na meču sa Sočijem, što je ubrzalo odluku rukovodstva da mu već sada uruči raskid ugovora.

Izabrane vesti

Prvi kandidat za novog šefa struke Spartaka je Leonardo Žardim. Portugalski stručnjak je sa mnogo uspeha vodio Monako od 2014. do 2018. godine, pa nešto malo slabije kada se vratio godinu dana kasnije. Žardim je cenjen stručnjak u fudbalskim krugovima, ali i on samog sebe jako ceni, pa je zatražio od Rusa ugovor od 6.000.000 evra godišnje.

To Spartak ne može da plati, pa pokušava da smanji Žardimove apetite. Plata je jedini korak spoticanja za sada, prepreka do dogovora.

Kao kandidat iz senke mogao bi da iskoči Masimo Karera, kojem se smeši otkaz u grčkom AEK-u, a u Spartaku je i dalje voljeno lice, jer je timu doneo titulu 2017. godine.

Moskovljani su jesenji deo prvenstva završili na drugom mestu sa šest bodova manje od Zenita.


tagovi

RusijaLeonardo ŽardimSpartak Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara