Džejdon Sančo (©Reuters)
Džejdon Sančo (©Reuters)

Zašto se Borusija predomislila? Sančova poslednja šansa, Junajtedu tričavih 3.000.000

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.01.24. | 10:33

Za igrača koga su platili 85.000.000 evra

Dočekan je na Old Trafordu sa euforijom izazvanom ne toliko cenom od 85.000.000 evra koliko blistavim partijama na Vestfalenu. Sada kada se vraća u Dortmund u Mančesteru niko ne pita za pare. Samo hoće što pre da vide leđa Džejdonu Sanču. Ni u Borusiji nisu isprva bili za saradnju, ali situacija se promenila u poslednjim nedeljama i Sančo je dobio verovatno poslednju šansu da rehabilituje karijeru na najvišem nivou.

Prema navodima Bilda, sve je dogovoreno i Sančo će se već koliko sutra u Marbelji pridružiti pripremama kluba koji ga je katapultirao. S tim da se sada vraća kao fudbaler od koga su svi digli ruke.

Izabrane vesti

Zašto nije i Borusija, iako je isprva i ona odbila da ga angažuje? Zato što Borusija nije dobila nijednu od šest decembarskih utakmica u svim takmičenjima, zato što je pala na pesto mesto na tabeli Bundeslige, šest bodova iza četvrtoplasiranog Lajpciga, čak 15 iza vodećeg Bajer Leverkuzena.

Zbog toga se u Nemačkoj danima spekulisalo o statusu šefa struče Edina Terzića, on je na kraju preživeo, ali su njegovom stručnom štabu pridodati bivši igrači Nuri Šahin i Sven Bender. I da bi pomogli, a i da bi Borusija mogla lakše da otpusti Terzića ako se rezultati ne poprave.

Pojačanja su bila potrebna i za napad ekipe, posebno zato što bi Donjel Malen mogao da već u januaru napusti ekipu. Malen, Karim Adejemi i mladi Džejmi Bino-Gitens su svi zajedno postiglo 10 golova na 25 utakmica. Posebno su se mučili protiv timova koji bi se zatvorili pa nisu mogli da napadaju na kontre. U tom pozicionom napadu Sančo je bio rešenje u prvom mandate u Borusiji.

Svima je jasno da on više nije isti igrač. Odigrao je ove sezone samo 76 minuta, ponašanjem konstantno nervirao upravu Junajteda i navijače i zbog toga su u Dortmundu do pre koju nedelju kategorički negirali mogućnost da se Džejdon vrati. Međutim, dve su stvari naterale upravu kluba da se predomisli.

Džejdon Sančo (©AFP)Džejdon Sančo (©AFP)

Prvo cena od svega 3.000.000 evra koliko će Borusija potrošiti za ovih šest meseci. Ako i ne pokaže ništa, neće skupo da košta. Ako pomogne Borusiji da eliminiše PSV u osmini finala Lige šampiona ili ih pogura do prva četiri mesta u Bundesligi višestruko će vratiti uloženo. Teško da će ostati i posle leta. Čak i ako bude odigrao dobro Junajted je tražiti bar 30.000.000 ili 40.000.000 evra za otkup ugovora, a Borusija je presrećna što je na tako problematičnom igraču zaradila pomenutih 85.000.000. Teško će ulaziti u novu avanturu.

Ali ako postoji neko ko ume sa Sančom onda je to Terzić. I kada je decembra 2020. postavljen za privremenog trenera znao je da otključa Sančov potencijal. Naložio je pomoćnicima da obrate posebnu pažnju na Sanča. Oni su garantovali da Džejdon neće kasniti, pa čak i da će što više vremena provoditi sa Erlingom Halandom, sve u nadi da bi profesionalizam Norvežanina pozitivno uticao i na mladog Engleza.

Sančo je uzvratio golovima i dobrim igrama. Da li će uspeti opet? Malo je velikih optimista, ali još jednom – Borusija ne može mnogo da izgubi. Mogu samo Sančo i Terzić. Jer ako opet ne kliknu biće to njihov kraj na velikoj pozornici.


tagovi

Džejdon SančoMančester JunajtedBorusija DortmundZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Dortmund
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara