Virdžil Van Dajk (Reuters)
Virdžil Van Dajk (Reuters)

Zato je Van Dajk štoperski krem: Učim od Lebrona, Novaka, Federera...

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 17:20

Holandski defanzivac pričao o lekcijama najvećih koje je primenio na sopstvenom primeru

Virdžil Van Dajk godinama je jedan od najboljih štopera Evrope i sveta. Po mišljenju mnogih, možda i najbolji u poslednjoj deceniji. Ipak, ne bi bio stub odbrane Liverpula, ne bi sa Redsima pokorio Evropu i Premijer ligu da samo fudbalskim talentom i besprekornim fizičkim predispozicijama.

Glava, odnosno karakter i disciplina odigrali su ključnu ulogu u karijeri 32-godišnjeg Holanđanina. Gradio ih je defanzivac iz Brede slušajući poruke najvećih sportista svih vremena, upijajući ih i izvlačeći pouke, odnosno primenjući modele ponašanja na sopstvenom primeru.

Izabrane vesti

"Gledam vrhunske sportiste i atlete i osećam da oni imaju veliku ulogu, da li kao uzori, ili jednostavno za svoj tim i zajednicu. Postoji mnogo stvari koje možete da naučite od njih. Tu su Lebron Džejms, Novak Đoković, Rodžer Federer, Tom Brejdi. Mogao bih još mnogo da ih navedem. Volim da slušam ove momke i da od njih učim kako se nositi sa time kada ste na vrhu, sa teškim situacijama, ali i kada je sve dobro", rekao je Van Dajk.

Recimo, iz biografije Lebrona Džejmsa, shvatio je važnost oporavka nakon ekstremnih psiho-fizičkih napora koje sportisti proživljavaju nekoliko puta sedmično. Čitao je o benefitima regeneracije koje su Lebronu doneli lični fizioterapeut i kuvar.

"Ove dve stakve su izuzetno važne. Puno pažnje posvećujem oporavku i dobroj ishrani kako bih bio optimalno pripremljen za nove izazove, naročito kada igrate po tri utakmice u nedelju dana. Već sam dobro, ali želim još da budem još bolje, da izvučem maksimum iz sebe. Upravo je taj naporan rad koji niko ne vidi, ključ uspeha", zaključio je Holanđanin.




tagovi

LiverpulVirdžil van DajkNovak ĐokovićLebron Džejms

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara